**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΙΣΠΑΝΙΑ : Ο Στρατός αγωνίζεται για δικαιώματα και αξιοπρέπεια !



aume demonstrationΣτην Ισπανία, εν μέσω των εθνικών προβλημάτων με την ισχυρή εκδηλωθείσα θέληση της  Καταλωνίας για
ανεξαρτησία από το ισπανικό κράτος, οι στρατιωτικοί κατεβαίνουν στο δρόμο για να προστατέψουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Η τρέχουσα κατάσταση της απασχόλησης του στρατιωτικού προσωπικού και οι περικοπές των βασικών δικαιωμάτων που βιώνουν καθημερινά τα μέλη των ισπανικών Ενόπλων Δυνάμεων -και που είναι πιθανό να επιδεινωθούν, οδήγησε τον ενιαίο ισπανικό στρατιωτικό σύνδεσμο (AUME), στον οποίο είναι οργανωμένη η πλειοψηφία των στρατιωτικών, να συγκαλέσει εκδήλωση διαμαρτυρίας.

«Στις 29 Νοεμβρίου 2014 στην πλατεία της Δύο Μαΐου στη Μαδρίτη, στις 12:00 μεσημέρι, θα συγκεντρωθούμε με τις οικογένειές μας  για το μέλλον μας. Φτάνει πια!» -γράφουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Twitter μέλη του AUME.

Τουλάχιστον 120.000 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων καλούνται να συμμετάσχουν στη διαδήλωση. Ελπίζουν να έχουν την υποστήριξη και των άλλων στρατιωτικών επαγγελματικών οργανώσεων, καθώς και της ισπανικής πολιτοφυλακής που τους αφορούν  άμεσα τα ίδια προβλήματα.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα οργανωθεί νόμιμα η διαδήλωση και ο Πρόεδρος του AUME, Jorge Bravo, επιβεβαίωσε τον "μεγάλο θυμό" που κυριαρχεί στο στρατό. Αλλά και την ανάγκη των στρατιωτικών να ακουστεί η φωνή τους για τη μεταρρύθμιση του στρατιωτικού κανονισμού πειθαρχίας καθώς και του νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών.

Οι στρατιωτικοί σύνδεσμοι επικρίνουν στις καταγγελίες και στις αναφορές τους, ότι δεν έχουν ακουστεί οι φωνές τους στο Συμβούλιο του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μέριμνα του προσωπικού (Coperfas). Καταγγέλλουν επίσης και την απροθυμία του ενιαίου μετώπου των δύο μεγάλων κομμάτων Partido Popular & Partido Socialista Obrero Español (PP-PSOE) να βελτιώσουν οτιδήποτε από τα προωθούμενα νομοσχέδια που τους αφορούν.

Όπως αναφέρει ο Jorge Bravo, ο στρατιωτικός κανονισμός πειθαρχίας έχει λάβει την πορεία του με την έγκριση της έκθεσης της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Έχουν προστεθεί μόνο δύο μικρές τροποποιήσεις που δεν αγγίζουν την ουσία του νόμου. Ανέφερε επίσης πως ο σύνδεσμος δεν κλήθηκε από το υπουργείο για να εκφράσει τις απόψεις του.  

Ο πρόεδρος του επαγγελματικού συλλόγου υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (Asfaspro), Higinio Fernández, εξέφρασε τη " μεγάλη δυσφορία"  των μελών του συλλόγου για τις σοβαρές αδικίες που προβλέπονται μεταξύ των στρατιωτικών. Η ένωσή του δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στη διαμαρτυρία. Δήλωσε όμως ότι «δεν το αποκλείει» διότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος και προσδοκίες μιας ζωής για μεταρρυθμίσεις στο στρατό επιστρέφουν στο σημείο εκκίνησης. «Όταν θέλουνε μπορούνε» κατέληξε χαρακτηριστικά.
Ευθ. Γκιτέρσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου