**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Τι συμβαίνει με το ΜΤΣ ? Που πηγαίνουμε ? Ποιος κίνδυνος υπάρχει ?




Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη.*

(ανοιχτή επιστολή προς συνδικαλιστικούς φορείς ε.ε και ε.α. αστυνομικών).


Διαβάζουμε τις ειδήσεις:

«Ενοποιούνται τα Μετοχικά Ταμεία Ε.Δ. - Διώξεις για τις διοικήσεις του Μ.Τ.Σ.»

Θυμίζω ότι στις 2-12-2010 (με πρωτοβουλία δική μου, του συναδέλφου ΣΟΥΠΙΩΝΗ Νικολάου κ.α.) υποβάλαμε ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 147 απόστρατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και... μιλούσαμε ακριβώς για τη διάπραξη των εγκλημάτων της απιστίας, της παράβασης καθήκοντος κ.λπ. στο Μ.Τ.Σ..

Τότε όμως ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας) Ταξίαρχος Χωροφυλακής ε.α. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ Νικόλαος, αντί να στηρίξει τον αγώνα μας και να παρέμβει υπέρ της καταγγελίας, την «έθαψε» στα συρτάρια του (προφανώς κινούμενος από κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη, αφού συνάδελφος ε.α. της αστυνομίας είναι μέλος του Δ.Σ., αλλά πολύ περισσότερο έναντι της Ε.Α.Α.Σ., της οποίας ο εκάστοτε πρόεδρος ή εκπρόσωπός του -και άλλοι ε.ε. αξιωματικοί- είναι επίσης μέλη του Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ.).

Αντιθέτως στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, στο Αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α., μας αποκάλεσε «ταραξίες» με αφορμή και τη συγκέντρωση - διαμαρτυρία μας στα Γραφεία του Μ.Τ.Σ. (που χαρακτηρίσθηκε από τους Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του Μ.Τ.Σ. ως «κατάληψη»)!

Ταυτόχρονα με την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ μας, προχωρούσαμε (με τον ορισμό Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής) στην ίδρυση της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Μερισματούχων Μ.Τ.Σ.-Π.ΕΝ.Α.ΜΕ./Μ.Τ.Σ.), προκειμένου, με τις αναγκαίες και δέουσες παρεμβάσεις μας (που δεν έκανε η Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.) να υπερασπιστούμε τα περιουσιακά δικαιώματα των μετοχο-μερισματούχων αστυνομικών, εξαιτίας της μόνιμης προσπάθειας του Γ.Ε.Σ. για εκδίωξη των αστυνομικών από το Μ.Τ.Σ., (ξεκινώντας με το νόμο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί γιατί είναι και αντισυνταγματικός)!

Οι κινήσεις μας απέτρεψαν την αποπομπή μας και την «απαλλοτρίωση» των δικαιωμάτων μας!

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α., αντί να στηρίξει τις προσπάθειές μας, διέγραψε από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών τον υπογράφοντα το παρόν σχόλιο, ως πρωτοστατούντα στις εν λόγω δραστηριότητες!

Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν! Εμείς έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας!

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Τι άλλο να περιμένουμε; Να μας «ξαναδιώξουν» και να «απαλλοτριώσουν» τα περιουσιακά μας δικαιώματα;

10 Νοεμβρίου 2014.
___________________________
* (Ο Νικόλαος Αθ. Μπλάνης είναι Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α. Επίτιμος Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α./Υ.Δ.Τ. και Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου