**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

΄΄Κύριε πρόεδρε, οι Στρκοί δεν ζήτησαν αυξήσεις΄΄ Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό !



“Δεν ζητήσαμε αυξήσεις και η απόφαση του ΣτΕ δεν μιλάει για αυξήσεις”, υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό οι στρατιωτικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Με μία ακόμη ανοικτή επιστολή τους θέτουν ένα εύλογο ερώτημα. Γιατί η κυβέρνηση ενημερώνει επιλεκτικά τους εκπροσώπους των αστυνομικών αποκλείοντας συστηματικά τους στρατιωτικούς. Αυτό είναι που έχει ενοχλήσει τους στρατιωτικούς .

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό:



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης
κ. Αντώνη Σαμαρά
Κε Πρόεδρε.
Νωπές, ακόμη, ηχούν στα αυτιά μας οι προεκλογικές υποσχέσεις για αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2009, ενώ ήδη είναι πλέον γεγονός, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, η μερική (50%) συμμόρφωση του Ελληνικού Δημοσίου στην υπ΄ αριθμ. 2173/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, και μετά την προσφυγή μας ενώπιόν του, κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών μας από 1-8-2012.

Αν και ουδέποτε κληθήκαμε σε διάλογο, παρά του ότι το ζητήσαμε επανειλημμένως από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ως οι βασικοί προσφεύγοντες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ίδιος άλλωστε όφειλε να ενημερώσει και εμάς και όχι επιλεκτικά, με την παρούσα επιστολή μας σας διαβεβαιώνουμε απολύτως ότι ουδεμία εξουσιοδότηση δόθηκε, τουλάχιστον, από την Ομοσπονδία μας προς οποιονδήποτε να ομιλεί αντί ημών και εξ ονόματός μας, για τα μέλη μας, εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικούς.

Αναγκαζόμαστε για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε ότι η οποιαδήποτε μερική συμμόρφωση προς απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν γίνεται από εμάς αποδεκτή, ούτε σε βάθος οποιουδήποτε χρόνου, όπως δεν γίνεται αποδεκτή από το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστροφη όμοια ενέργεια οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη. Θα ασκήσουμε κάθε νομικό όπλο μάς παρέχει το Σύνταγμα προς εξασφάλιση των αξιώσεών μας, όπως αυτές οι αξιώσεις παρήχθησαν από την ανωτέρω απόφαση, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι μας, και θα απαιτήσουμε ό,τι παρανόμως και αντισυνταγματικλως μάς υφαρπάχθηκαν εν μία νυκτί.
Η συγκεκριμένη απόφαση δεν ομιλεί για αυξήσεις στους μισθούς μας, όπως επανειλημμένως τονίζεται από επικοινωνιακούς κύκλους, χάριν εντυπώσεων και κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά για παράνομες και αντισυνταγματικές κρατήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο.

Κε Πρόεδρε.
Θα κριθούμε όλοι μας πολύ σύντομα. Ευτυχώς οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουμε και καλή μνήμη και καλή κρίση. Η οποιαδήποτε απαξίωση θα επιστραφεί από εκεί που ξεκίνησε, αλλά ο χρόνος δυστυχώς θα είναι μακρύς μέχρι να επουλωθούν τα τραύματα που αυτή δημιούργησε"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου