**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Οι Ενώσεις ανήκουν σε όλους τους Στρκούς ( Κοινό Δελτίο Τύπου ΕΣΠΕΘ - ΕΣΠΕΚΜ - ΕΣΠΕΗΠ )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γνωρίζετε ότι μετά την συνάντηση των προεδρείων των τριών Ενώσεων Στρατιωτικών (Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. – Ε.Σ.ΠΕ.Θ. – Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

* Εκτίμηση της κατάστασης στην Π.Ο.Ε.Σ. όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
* Το έργο, ο τρόπος λήψης αποφάσεων και ο τρόπος λειτουργίας της Ομοσπονδίας
* Το έργο που έχουν επιτελέσει μέχρι τώρα οι τρεις Ενώσεις κυρίως στα θέματα του Ωραρίου Εργασίας (40ωρο), Ασφαλιστικό-Καταταγέντες 90-95, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Μεταθέσεις, Στέγαση Στελεχών και θέματα Μέριμνας Προσωπικού.
* Καθορίστηκαν οι κοινοί επόμενοι στόχοι.
* Προσδιορίστηκαν τρόποι για κοινή δράση των τριών Ενώσεων όπου απαιτηθεί (π.χ. σε συναντήσεις με φορείς), η οργανωμένη αντιμετώπιση και η συνδρομή σε τυχόν πρόβλημα μιας Ένωσης, αλλά και κοινή παρουσία από δω και στο εξής μέσα στην Π.Ο.Ε.Σ.
* Αποφασίστηκε η δημιουργία Κοινού Συντονιστικού Οργάνου.
Καλούμε την Π.Ο.Ε.Σ.
* Να δώσει βήμα στον ουσιαστικό διάλογο και στον πλουραλισμό των απόψεων μέσα σ’ αυτήν και να σταματήσει η απουσία προβολής των δραστηριοτήτων κάποιων συγκεκριμένων Ενώσεων από την ιστοσελίδα της, που δημιουργεί απορία και σύγχυση στους συναδέλφους.
* Να εντείνει τις προσπάθειες για την αναγνώριση της σωματειακής εκπροσώπησης των στρατιωτικών μέσω των Ενώσεων από την πολιτεία με Νομοθέτηση που θα διέπει το θέμα αυτό.
* Να αποφεύγει λεκτικές υπερβολές ή κινήσεις που θα οδηγήσουν πολλούς να μας προσάψουν ίχνη κομματισμού ή προσωπικών φιλοδοξιών στον κοινό μας αγώνα για την επιτυχία των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας.
* Να συνδράμει σε Ενώσεις με κάθε μέσο, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα και το κύρος τους από άτομα που παρυσφύουν σ’ αυτές και δημιουργούν διενέξεις και διάφορες άλλες δυσχέρειες και προβλήματα.
* Τόσο οι Ενώσεις και κατ΄ επέκταση η Ομοσπονδία μας, πρέπει να μείνουν μακριά από τις διάφορες προσωπικές φιλοδοξίες και προσπάθειες κομματικοποίησης. Άλλωστε δεν ανήκουν σε κανένα πρόσωπο ή πολιτικό φορέα αλλά ανήκουν σε όλους τους συναδέλφους τους οποίους καλούμε να στηρίξουν τον αγώνα μας με τη συμμετοχή τους.
ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ – ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
-ΟΙ-
ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Πρόεδρος ΕΣΠΕΘ              Πρόεδρος ΕΣΠΕΗΠ              Πρόεδρος ΕΣΠΕΚΜ

Ηλίας Νατσιούλας                 Γεώργιος     Θεοδώρου          Ευμορφύλη Ασλανίδου                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου