**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Και συ κάτσε και περίμενε τα αναδρομικά σου !!!
















45 χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη του πατέρα της, η Έλενα Ακρίτα!

"Τσέπωσε 1 εκατ. ευρώπουλα"!
Τι κι αν η ίδια είναι συνταξιούχος, τι κι αν παντρεύτηκε τρεις φορές, η... πολλή Γ. Έλενα Ακρίτα, που μύγα δε σηκώνει στο σπαθί της κι έχει το ύφος του "καταδικάζω όποιον δεν γουστάρω", λάμβανε επί 45 χρόνια τη σύνταξη του πατέρα της!...

Η σύνταξη κόπηκε όταν διαπιστώθηκε ότι κακώς τη λάμβανε από τις διασταυρώσεις. Το θέμα αποκαλύπτει το tsantirinews, το οποίο μάλιστα προχωρεί και σε κάποιες πολύ σοβαρές διαπιστώσεις:

1. Όντως η Έλενα Ακρίτα έπαιρνε επί 45 ολόκληρα χρόνια (1965-2010) την σύνταξη του μπαμπά της Λουκή Ακρίτα. Το 2010 έπαψε να της χορηγείται η σύνταξις, λόγω Μνημονίου, αφού δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια και ήταν πάμπλουτη. Την σύνταξη την έπαιρνε βάσει του ειδικού νόμου 4470/1965 που είχε φτιάξει ο Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου ειδικά γι’ αυτήν και την μητέρα της Σύλβα Ακρίτα, η σύνταξη ήταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και προβλεπόταν ότι θα συνεχίσει να την παίρνει όσες φορές κι αν παντρευτεί στην ζωή της, πράγμα που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες ορφανές: Εφ’ όσον παντρευτούν, χάνουν την σύνταξη.

2. Η σύνταξη στην μεγάλη «δημοκράτισσα» Έλενα Ακρίτα καταβαλλόταν κανονικά και επί Χούντας. Από το 1965 μέχρι το 1974 έπαιρνε σύνταξη ίση προς την μισή βουλευτική αποζημίωση, δηλαδή με σημερινά χρήματα… πάνω από 1.500 ευρώ τον μήνα! Από το 1974 μέχρι το 1987, η σύνταξη στην Έλενα Ακρίτα αυξήθηκε: Έγινε ίση προς την εκάστοτε σύνταξη βουλευτού με 15ετή βουλευτεία, δηλαδή γύρω στις 3.000 ευρώ τον μήνα!

3. Το 1987, σε ηλικία 31 ετών, η Έλενα Ακρίτα παντρεύτηκε για πρώτη φορά, έναν γνωστό συγκοινωνιολόγο. Κάθε άλλη Ελληνίδα ορφανή θα έχανε αυτομάτως την σύνταξη, όχι όμως η εκλεκτή των πολιτικάντηδων Έλενα Ακρίτα. Απλώς, όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Σταϊκούρα στον Χρήστο Παππά, συνέχισε να παίρνει το ¼ της βουλευτικής συντάξεως του μπαμπά της, αντί για το ½. Μάλιστα, υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον Νόμο Σκάνδαλο 4470/1965, αν πεθάνει η μητέρα Σύλβα η σύνταξη να πηγαίνει στην κόρη Έλενα και το αντίθετο!...

4. Όπως αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας στην απάντηση που δημοσιεύουμε, οι προσωπικές συντάξεις δεν ακολουθούν τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, δηλαδή δεν υπόκεινται στις εκάστοτε περικοπές.

5. Στις 21 Ιουλίου 2010, εν μέσω Μνημονίου και με εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να πεινάνε, η σύνταξη της Έλενας Ακρίτα ΑΝΕΣΤΑΛΗ (προσέξτε: δεν καταργήθηκε!) διότι η «συνταξιούχος ορφανή» υβρίστρια των Ελλήνων Πατριωτών δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια, ήταν δηλαδή πάμπλουτη από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της (δημοσιογράφος στον ΔΟΛ, σεναριογράφος στο Mega κλπ.).
 
ΣΧΟΛΙΟ : Χαιρετώ τον έναν τον μοναδικό τον μέγα τον ανεπανάλιπτο Σταϊκούρα!!!





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου