**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΣΑ/ΣΣΑΣ : Ενημέρωση αναφορικά με τα ανδρομικά και τις δικαστικές διεκδικήσεις !


ΠΗΓΗ : staratalogia







ΣΑ/ΣΣΑΣ: Ενημέρωση αναφορικά με τα αναδρομικά & τις δικαστικές διεκδικήσεις

Και με την κατάθεση της τροπολογίας για την μερική αποκατάσταση του μισθολογίου των στελεχών των Ε.Δ. & των Σ.Α. όπου οι Βασικοί Μισθοί θα πάρουν την παραπάνω μορφή (ΠΙΝΑΚΑΣ) άρχισαν να γεννώνται νέα ερωτήματα, ως προς το τι... μέλλει γενέσθαι, προκειμένου επέλθει η πλήρης αποκατάσταση - συμμόρφωση από τους αρμοδίους, με την απόφαση του ΣτΕ. Ας καταθέσουμε λοιπόν, με σκοπό ενημερωτικό πάντα, κάποιες θέσεις αναφορικά με τις μελλοντικές εξελίξεις:

Αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου του ΣτΕ (28/11/2014), η οποία ίσως δημιουργήσει νέα δεδομένα ή χαράξει πορεία για νέους τρόπους δράσης, έως την τελική δικαίωση. Συνεπικουρικά ας ληφθεί σοβαρά υπόψη η ανακοίνωση των Δικαστικών Ενώσεων.
Παράλληλα και για τους αποστράτους συναδέλφους που είχαν προσφύγει στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναμένεται και η σχετική απόφαση, που σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα είναι ευνοϊκή.
Ο Σύνδεσμός μας όπως ενθυμείσθε ήταν ο πρώτος που παρακίνησε τα στελέχη μας (και όχι μόνο) να καταθέσουν αίτηση διακοπής παραγραφής της απαιτήσεως στο Ν.Σ.Κ., προς άρση και της παραμικρής αμφισβήτησης και αποτροπής ατομικών επισφαλών ενεργειών, υπό τον κίνδυνο τυχόν παραγραφής (ανεξαρτήτως χρόνου ενάρξεως). Μια κίνηση που θα αποδειχθεί λίαν χρήσιμη για τη συνέχεια.
Επιπρόσθετα με όλα τα ανωτέρω, όσα στελέχη δεν είχαν προσφύγει ενδίκως έναντι των αντισυνταγματικών μέτρων του ν. 4093/2012, έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν και να καταθέσουν μέσω των δικηγορικών γραφείων συναδέλφων μας, τις δικές τους ομαδικές αγωγές, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο και επωφελές, συνεκτιμώντας πως, μια τελική δικαίωση επί του θέματος, εκτός από την κατοχύρωση της απαιτήσεως, θα δημιουργήσει και αξιώσεις μελλοντικών συμψηφισμών, των απαιτήσεων του Δημοσίου (εφορία, ΕΝΦΙΑ, τέλη κλπ) έναντι αυτών.

Για όλα τα ανωτέρω θέματα ως Πρόεδρος του Σ.Α./ΣΣΑΣ, έχω κληθεί την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 στις, 07.30 π.μ. στο κανάλι «art channel» και στην εκπομπή «Πρωινή Αρτηρία» να αναπτύξω τις θέσεις μου, απέναντι στην πολιτική ηγεσία του τόπου.

Γ. Αντωνιάδης

(apofoitoissas.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου