**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Κατατέθηκε η τροπολογία για μερική αποκατάσταση μισθών και επιδομάτων !







  Στη Βουλή κατατέθηκε -ως εκπρόθεσμη- η τροπολογία για την αποκατάσταση κατά το ήμισυ των διαφορών ΒΜ και επιδομάτων μεταξύ των ισχυόντων προ της 1ης Αυγ. 2012 και σημερινών.   ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε ολόκληρη την τροπολογία. Στη σελίδα 7,  η προτεινόμενη ρύθμιση. Η τροπολογία εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης

που βρίσκεται υπό συζήτηση και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προβλέπει, επανακαθορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές και οι συντάξεις στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και τακτοποιούνται μισθολογικές και συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες που αφορούν στους δικαστές και στο κύριο προσωπικό του ΝΣΚ.
    Ειδικότερα, καταργούνται οι διατάξεις που προέβλεπαν την περικοπή από 1 Αυγούστου 2012 του βασικού μισθού και των μνημονευομένων επιδομάτων των αμειβομένων και συνταξιοδοτουμένων με το ειδικό μισθολόγιο στρατιωτικών και καθορίζονται νέοι βασικοί μισθοί και νέα ποσά για τα εν λόγω επιδόματα από την ίδια ημερομηνία.
    Οι νέοι μισθοί προσδιορίζονται με προσαύξηση του καταβαλλόμενου σήμερα βασικού μισθού με το ήμισυ της απώλειας που υπέστη, ενώ με τον ίδιο τρόπο προσδιορίζονται και τα νέα ποσά των λοιπών αναφερόμενων παροχών. 
    Ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών θα αποφασιστεί από τους αρμόδιους υπουργούς ενώ οι μηνιαίες διαφορές που προκύπτουν θα εξοφληθούν εφάπαξ με την πρώτη εφαρμογή των ρυθμίσεων στους εν ενεργεία και συναξιούχους στρατιωτικούς εν γένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου