**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΑΝ.ΥΠ.ΟΙΚ. Σταϊκούρας : Μέσα στην εβδομάδα η ρύθμιση για την καταβολή αναδρομικών στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ


ΠΗΓΗ : staratalogia


ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε θα κατατεθεί η ρύθμιση για την καταβολή «αυξήσεων» [=επιστροφών] και αναδρομικών στις αποδοχές και τις συντάξεις των στελεχών ΕΔ-ΣΑ; Από πότε θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα συμφωνηθέντα [πότε και με ποιους;];

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ.ΥΠ.ΟΙΚ.: Θα κατατεθεί και θα... ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα.

Η συμφωνημένη, μερική αλλά σημαντική [έπρεπε να γίνει η επιστροφή στο 100%] αποκατάσταση των απολαβών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου.

Η αντίστοιχη για τους αποστράτους, των οποίων βέβαια οι μεταβολές των αποδοχών ακολουθούν αυτές των εν ενεργεία στελεχών, προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου.

Ημερομηνία, κατά την οποία θα καταβληθούν όλες οι συντάξεις του Δημοσίου, αντί της 30ής Δεκεμβρίου.

Τα αναδρομικά της περιόδου 2012-2014 θα δοθούν σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις, ταυτόχρονα με την αύξηση των τακτικών αποδοχών.

Εξαίρεση αποτελούν όσοι δικαιούνται, συνολικά, αναδρομικές διαφορές αποδοχών μέχρι 250 ευρώ και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από 1ης/8/2012 μέχρι 30/6/2014.

Σε αυτά τα περίπου 19.000 στελέχη η καταβολή θα γίνει εφάπαξ.

(ΕτΚ 09/11/2014 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ - gpalaitsakis@e-typos.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου