**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ώστε ήταν πολλά τα λεφτά Άρη ...





Σταϊκούρας: Γιατί δεν δώσαμε όλα τα αναδρομικά σε στελέχη ΕΔ-ΣΑ - δικαστικούς

«Θα θέταμε σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2014»

Διευκρινίσεις σχετικά με την αδυναμία της κυβέρνησης για την πλήρη καταβολή των αναδρομικών σε στελέχη ΕΔ-ΣΑ και δικαστικούς, έδωσε... ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας στην Βουλή.

Σε μια προσπάθεια να κάμψει την δυσαρέσκεια από την μερική αποκατάσταση των αναδρομικών διαφορών που έχουν προκύψει βάσει των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «στην περίπτωση πλήρους καταβολής των ανωτέρω αναδρομικών διαφορών, ακόμη και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, η προκύπτουσα συνολική δαπάνη, ύψους 829 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστοιχεί περίπου στο 0,5% του ΑΕΠ, θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2014».

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι για το 2015, έχει εκτιμηθεί ότι οι στόχοι του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής επιτυγχάνονται οριακά. Μιλώντας επί της τροπολογίας για τα αναδρομικά των στελεχών ΕΔ-ΣΑ και των δικαστικών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «η μερική αποκατάσταση των αποδοχών κρίνεται επιβεβλημένη διότι, από την τυχόν συνολική ετήσια μόνιμη επιβάρυνση που θα προκαλούσε η πλήρης αποκατάσταση, ύψους περίπου 183 εκατ. ευρώ για το 2014 και 366 εκατ. ευρώ για το 2015 και καθένα από τα επόμενα έτη, θα ετίθετο, σε σοβαρό κίνδυνο, ο δημοσιονομικός προγραμματισμός του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής για τα έτη 2015-2018, με επακόλουθη, την πιθανή επιβολή ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων, στο σύνολο της κοινωνίας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι δημοσιονομικές συνθήκες και οι στόχοι του Προγράμματος, επιβάλλουν, στην κυβέρνηση, το σχεδιασμό της απόδοσης του 50% της διαφοράς των αποδοχών, από 01.07.2014 έως 31.12.2014, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σε σχέση με τα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα. Έτσι, φέτος τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα λάβουν αυξημένες αποδοχές, συνολικού ύψους περίπου 91 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν κατά 50% τη μισθολογική αποκατάσταση της περικοπής που τους έγινε από το 2012, για τους τελευταίους 6 μήνες, δηλαδή από τον Ιούλιο. Η συμφωνημένη, μερική αλλά σημαντική αποκατάσταση των αποδοχών τους», θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ενώ αντίστοιχα, για τους απόστρατους, οι διαφορές συντάξεων θα καταβληθούν
εφάπαξ στις 22 Δεκεμβρίου.

(ΒΗΜΑ 12/11/2014 - ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ)


Τι εννοεί ο ποιητής εφάπαξ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου