**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Στρατιωτικοί : Οι πιο κακοπληρωμένοι του Ελληνικού Κράτους !

Οι πιο κακοπληρωμένοι του ελληνικού κράτους είναι οι στρατιωτικοί ακόμη και μετά από τις “διορθώσεις” του 50%. Και θα παρέμεναν οι πιο κακοπληρωμένοι ακόμη κι αν τους επέστρεφαν το 100%!

Δεν πρόκειται για εκτίμηση αλλά για την αλήθεια που λένε οι αριθμοί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών παρουσιάζει τους πίνακες σύγκρισης των αποδοχών των Ελλήνων στρατιωτικών μετά τη μερική αποκατάσταση με τις αποδοχές των, αμειβομένων με το νέο ενιαίο μισθολόγιο, δημοσίων υπαλλήλων.

Τα στοιχεία που παρατίθενται στους πίνακες αποδεικνύουν ότι μετά τη μερική επαναφορά (κατά 50%) των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα που ίσχυαν την 31-7-2012, οι βασικές αποδοχές τους υπολείπονται κατά μέσο όρο 10,4% των αντιστοίχων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και διαψεύδουν την άποψη του ΓΛΚ, η οποία διατυπώθηκε στην αιτιολογική έκθεση του προσφάτως ψηφισθέντος ν.4307/2014 βάσει της οποίας οι μηνιαίες μικτές αποδοχές των στρατιωτικών είναι μεγαλύτερες από αυτές των υπαλλήλων που μισθοδοτούνται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο του ν.4024/2011.

Η προσπάθεια του ΓΛΚ να συγκρίνει τις αποδοχές των στρατιωτικών με αυτές των πολιτικών υπαλλήλων που αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την αντιστοιχία χρόνου υπηρεσίας και εκπαιδευτικής βαθμίδας και αθροίζοντας στις τακτικές αποδοχές των στρατιωτικών τις δόσεις των αναδρομικών που θα τους καταβάλλονται από 1.1.2015, παραλείποντας ταυτόχρονα να συνυπολογίσει το κόστος της υπερωριακής αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελεί παραποίηση των πραγματικών στοιχείων και διαστρέβλωση της αληθινής κατάστασης αφού οι δόσεις των αναδρομικών καταβολών δε μπορούν να θεωρηθούν τακτικές μηνιαίες αποδοχές, ενώ η μη συνυπολογιζόμενη υπερωριακή αποζημίωση των πολιτικών υπαλλήλων δεν υφίσταται με καμία μορφή στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και αν επανέρχονταν πλήρως οι μισθοί των στρατιωτικών στα επίπεδα που ίσχυαν την 31-7-2012, οι βασικές αποδοχές τους θα υπολείπονταν κατά μέσο όρο 7,3% των αντιστοίχων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι ακόμα και αν το δημόσιο συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση 2193/2014 του ΣτΕ, οι αυξήσεις που θα έχουν δοθεί στους στρατιωτικούς, θα καλύψουν μόνο το μισό της διαφοράς που τους χωρίζει από τις βασικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο...


Διαβάστε  ΕΔΩ  όλη τη μελέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου