**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Με ποιο τρόπο προασπίζονται τη ΄΄ Συναδελφική Αλληλεγγύη ΄΄ οι ΄΄ Συνάδελφοι ΄΄ της ΠΟΕΣ !


Μια διαφορετική άποψη ως προς την επιστολή που απέστειλε η ΠΟΕΣ με θέμα:   “Συμβεβλημένοι Στρατιωτικοί Ιατροί με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας” εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΣΑΣ κος Ιωάννης Αντωνιάδης με σχόλιο του στο Facebook.
Διαβάστε το σχόλιο:

"Σφάλμα -σφάλμα-σφάλμα……και ειλικρινά αναρωτιέμαι εαν με αυτό τον τρόπο προασπίζονται τη “συναδελφικη αλληλεγγυη” οι “συναδελφοι” της ΠΟΕΣ…..Δεν μπαινουν όλα στη “μέγγενη” των πολιτικών μικροσκοπιμοτήτων. Αν όπως αναφερεται στο έγγραφο, υπάρχει τοοοοσο μεγαλο πρόβλημα,  εδω είμαστε για να ανταλλάξουμε ΕΠΙΣΗΜΑ απόψεις και προτάσεις για το θέμα, να φιλτραρισθουν-διερευνηθούν ενθεν και κακείθεν και επωνύμως εαν θέλετε οι απόψεις αυτες …..και εφόσον δεν σας καλύψουμε ως Συνδεσμος με χιλιαδες μέλη στρ. ιατρους, ας αποτανθείτε μετά στο Υπουργείο , για να …διορθώσει τα κακώς κείμενα (με την χορηγία του ΕΥ club, άραγε ???)….

Επί της ουσίας όμως :

1)Η σύμβαση με το ΥΕΘΑ είναι ΜΟΝΟ για τα μέλη οικογενειών……και ΟΧΙ για τα στελέχη.. 2) Υφίσταται (δυστυχως) η υποχρεωτική κοστολόγηση της ιατρικής επισκέψεως που κοστολογείται από 10 και πανω ευρώ, για επίσκεψη στο ιατρείο 3)Η ιστορία αυτή αναμοχλεύεται από στελέχη που δεν γνωρίζουν την υφιστάμενη νομοθεσία και επιθυμουν να μεταβαίνουν στα ιατρεία με το

βιβλιάριο…….και όταν τους αποκρίνονται πως δεν μπορούν να τους εξετάσουν μονο με το βιβλιάριο, νομίζουν ότι δεν έχουν σύμβαση……Το νομοθετικό πλαίσιο όμως που ισχύει από καταβολής Ελληνικού Στρατού…… <<ΠΔ 432/1983 “περί υγειονομικής περιθάλψεως των στρατιωτικών και των μελών οικογενειών τους” >> και η περί εξασκήσεως της ιατρικής ιδιωτικά, κάνει λόγο πως αν θέλουν και για κανόνες ηθικούς να συμβάλλονται με το ΥΕΘΑ…..όπως δεν επιτρέπεται οι ε.ε. να πάνε και σε ιδιώτη γιατρό στο ιατρείο του……για …προφανείς λόγους…..((η υπηρεσια πρεπει να ειναι ενημερη για την κατασταση υγειας του καθε στελεχους). 4) Γνωρίζουμε πολύ καλά και στο πλαίσιο συναδελφικης αλληλεγγυης, πως παρα πολλοι στρ.ιατροί,οταν τους καλούν συνάδελφοι στο τηλ για να τους εξετασουν στο ιδιωτικό τους ιατρείο,αυτοι τους προτρέπουν να μεταβούν την επομένη στο νοσοκομείο για να τους δουν “εκτός ραντεβού” (το ιδιο και τα μέλη τους).." Μάλιστα μαθαίνουμε πως ο ΣΣ/ΣΣΑΣ προτίθεται θα τοποθετηθεί και επίσημα με Δελτίο Τύπου που θα εκδώσει επί του θέματος. Πάντως γεγονός είναι πως η επιστολή της ΠΟΕΣ προκάλεσε ιδιαίτερη δυσαρέσκεια στους περισσότερους εκ των εν ενεργεία στρατιωτικών ιατρών, που μάλιστα πολλοί από αυτούς τυγχάνουν και μέλη της. Χαρακτηριστικό είναι πως σε συζητήσεις τους δηλώνουν ότι με αυτή την κίνηση της η ΠΟΕΣ, δημιουργεί θέματα εσωστρέφειας εκ των ων ουκ άνευ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου