**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Εύλογες απορίες προς τη Δημόσια Διοίκηση και τους αρμόδιους του ΥΠΟΙΚ !








Μετά τη διασταυρωση των πληροφοριών από πλήθος συναδέλφων αποστράτων στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. και τα εκατοντάδες παράπονα που "εισπράξαμε" αναφορικά με την περιβόητη "μερική αποκατάσταση" των συνταξίμων αποδοχών τους απο το Γ.Λ.Κ. (ευτυχώς για τους εν ενεργεία συναδέλφους οι μηχανογραφήσεις των Γενικων Επιτελείων προχώρησαν και υλοποίησαν αριστα και άμεσα τα εντελόμενα του ν. 4307/2014), μας γεννώνται οι παρακάτω απορίες - ερωτήματα :
-Πως είναι δυνατόν σε ενημερωτικά συναδέλφων να μην εμφανίζεται (μηδενική) επιστροφή των αναδρομικών, τη στιγμη που σε άλλους με τα ιδια δικαιώματα και υποχρεώσεις  εμφανίζεται κάποιο, υποτυπώδες έστω,ποσό?
-Πως ειναι δυνατόν επίσης να εμφανιζεται ακόμα και μετά την αφαίρεση των αναδρομικών σε καποιους συναδέλφους μελλοντική μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους ?Ακόμα δε και εαν εμπίπτουν σε νεο καθεστως πιο αρνητικό στη φορολόγηση αλλά και στις επαυξημένες κρατήσεις? Αυτό ήταν άραγε το "πνεύμα" του νομοθέτη, όταν έκανε λόγο για "μερική αποκατάσταση" στο επιπεδο του 50% και  όχι ολική, με βάση την τελεσιδικη απόφαση του ΣτΕ?
- Όλα τα ανωτέρω είχαν προβλεφθεί όταν κάποιοι προέβησαν στην κοστολόγηση του "προγράμματος" αυτού και ακουσαμε απο τα επισημα χείλη του Αναπλ.Υπουργου Οικονομικων, ποσά κοντα στα 695 (!!!) εκατομμύρια ευρω για εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη?
-Ποιό τελικά θα είναι το τελικό ποσό που θα επιβαρύνει τον Π/Υ απο την υποτεθέμενη αποκατάσταση των αποδοχων των αποστράτων στο 50%(?)
-Πόσο θα φθασει το ποσοστό σε πραγματικά μεγέθη-καθαρες αποδοχές, αυτης της αποκατάστασης ?
-Αληθεύει πως καποια στελέχη που κάλεσαν τους αρμοδίους στο ΓΛΚ, για επεξηγήσεις συνάντησαν ειρωνικές συμπεριφορές και χλευαστικά σχόλια?
-Αληθεύει πως απο σήμερα στο ΓΛΚ, κάνουν λόγο για λάθη που τυχόν μπορεί να έγιναν και πως θα προβουν σε επανελεγχους?
======================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου