**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Στην παράταση πάει η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ. Για πέναλτι ετοιμάζονται οι Στρκοι.



Θα παίξει τις καθυστερήσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στα ραντεβού που έχει αύριο με εν ενεργεία στρατιωτικούς και απόστρατους. Οι τρόποι αποφυγής της εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ θα διερευνηθούν και θα αποφασιστούν σε συνάντηση που θα έχουν τις επόμενες ημέρες όπως λέει το ρεπορτάζ Σαμαράς και Βενιζέλος.

Ο κ.Σταϊκούρας έχει ανοίξει τα χαρτιά του στη Βουλή. “Θα εκτελέσουμε την απόφαση, όταν θα βρούμε πιστώσεις” έχει πει. Αν αυτό συνδυαστεί με τις συνεχείς διαρροές περί ασφυκτικών πιέσεων της τρόϊκας για να βρεθούν “ισοδύναμα” τότε είναι μάλλον εύκολο να “διαβάσει” κανείς τις εξελίξεις. Η εκτέλεση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων όχι μόνο για τους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας αλλά και άλλων επαγγελματικών τάξεων που αναμένουν δικαίωση πάει για τις καλένδες.

Ο “κοινωνικός αυτοματισμός” έχει ήδη ενεργοποιηθεί με στόχο να “πειστούν” οι πολίτες ότι “για να δώσουμε στους στρατιωτικούς θα κόψουμε από εσάς με νέα μέτρα”!

Το ερώτημα πλέον δεν είναι τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι κερδίζει χρόνο που τη βοηθά να δημιουργήσει το κλίμα που προαναφέραμε και να κάνει αποδεκτό ότι στην Ελλάδα του 2014 ,ναι μπορεί να δικαιώνεσαι ακόμη και από το ΣτΕ, αλλά αυτό πρακτικά δεν σημαίνει τίποτα!

Το θέμα είναι τι προτίθενται να κάνουν οι Ενώσεις των στρατιωτικών και των αποστράτων. Η κυβέρνηση πάει το “παιχνίδι” στην παράταση. Αλλά υπάρχουν και…τα πέναλτι. Που στην περίπτωση αυτή είναι η κατάθεση αγωγών από τους ενδιαφερόμενους έναντι του δημοσίου. Που σημαίνει βέβαια νέα δικαστική αλλά μάλλον αναπόφευκτη ταλαιπωρία.

Όλα βέβαια θα αποφασιστούν μετά από τα ραντεβού που θα έχει ο Σταϊκούρας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και τις θεσμικές ενώσεις αποστράτων. Αν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επιβεβαιώσει όσα είπε στη Βουλή και δεν δώσει ένα σαφή χρονικό ορίζοντα για την εκτέλεση της απόφασης, τότε είναι βέβαιο ότι η δικαστική διαμάχη των στρατιωτικών με την κυβέρνηση θα εισέλθει σε νέα φάση.

Ή ταν ή επί τάς από τους Απόστρατους και εν ενεργεία Αξιωματικούς

΄΄ Ή ταν ή επί τας΄΄ διαμηνύουν μέσω της δημοκρατίας απόστρατοι και εν ενεργεία Αξιωματικοί ενόψει της ααυριανής κρίσιμης συνάντησης με τον Σταϊκούρα.

Μήνυση στον Σταϊκούρα αν επιχειρήσει απαράδεκτους συμψηφισμούς
΄΄Απαιτούμε την άμεση εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ΄΄

ΣΧΟΛΙΟ : Οτιδήποτε λιγότερο θα μας βρει   Ο Λ Ο Υ Σ  απέναντι.



Είμαι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ και όχι ένστολος!






Γιατί «κύριε» πολιτικέ:
  • Είμαι αυτός που στα 18 μου με εξετάσεις μπήκα σε μια από τις στρατιωτικές σχολές.
  • Είμαι αυτός που τελείωσα τις σπουδές μου στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
  • Είμαι αυτός που βγαίνοντας από τη σχολή πήρα πρώτο μισθό 800 € μεικτά.
  • Είμαι αυτός που ανέλαβα να προσέχω στρατιώτες στην ίδια ηλικία με μένα και μεγαλύτερους και όπως μου τους «χρέωσαν» έτσι τους παρέδωσα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
  • Είμαι αυτός που στα 22 έριχνα με πυροβόλο, έκανα πτώση με αλεξίπτωτο, έκανα κατάδυση, οδηγούσα άρμα, ελικόπτερο, φρεγάτα, τζετ και πάλι ήμουν υπεύθυνος και για άλλους εκτός από εμένα.
  • Είμαι αυτός που κάθε 2, 3, 4 χρόνια όπου γης και πατρίς.
  • Είμαι αυτός που ΠΟΤΕ δε ζήτησε αύξηση.
  • Είμαι αυτός που ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει.
  • Είμαι αυτός που ήμουνα μόνος μου σε μια βραχονησίδα με μόνη ασπίδα την πατρίδα και εσύ με έβριζες.
  • Είμαι αυτός που όταν έκανες πίσω γιατί δεν είχες το θάρρος, πάλι εμένα έβριζες και πάλι σε εμένα έριξες το φταίξιμο, γιατί εγώ δεν μπορούσα να μιλήσω καθώς δεν ήμουν πολιτικός.
  • Είμαι αυτός που διαλύει μέση και αυχένα πετώντας με το αεροσκάφος υπερηχητικά, που πέφτει από τα 1200 πόδια και μετά από 800 άλματα δεν έχει γόνατα, που ανεβαίνει στα 12.000 πόδια για να επισκευάσει το πεπαλαιωμένο ελικόπτερο που του έχουν πει να πετάει, που έχει χάσει την ακοή του μετά από 500 βολές στο άρμα, που καταδύεται σε ένα κομμάτι σίδερο στα 800 πόδια, που ταξιδεύει με φουρτούνα σε όλο το Αιγαίο.
  • Είμαι αυτός που δεν παίρνει υπερωρίες.
  • Είμαι αυτός που κατηγορείς για μισθοφόρο επειδή ζητάω να ΜΗΝ μου κόψουν από το μισθό και με κοροϊδεύεις ότι κάνω λειτούργημα αλλά με αντιμετωπίζεις σαν δημόσιο υπάλληλο για την ασφάλιση μου.
  • Είμαι αυτός που πλήρωνε τόσα χρόνια εισφορές για να του πουν ότι το ταμείο του δεν έχει λεφτά.
  • Είμαι αυτός που δεν έχει ωράριο.
  • Είμαι αυτός που βρίζεις και που μου χρεώνεις ακόμα τη χούντα μετά από 40 χρόνια, που δεν με θες, αλλά θα είμαι εκεί όταν με χρειαστείς, σε αεροδιακομιδή, φωτιά, θεομηνία ή πόλεμο.
  • Είμαι αυτός που μου ζητάς να μείνω 40 χρόνια σε μια δουλειά, που δεν υπάρχει όμοιά της.
  • Είμαι αυτός που έχω σκοτωθεί εν ώρα υπηρεσίας κυνηγώντας τον «σύμμαχο», προσπαθώντας να εφαρμόσω αυτά που εσύ έχεις διατάξει, αλλά δεν εφαρμόζεις.
  • Είμαι αυτός που εδώ και χρόνια κοσμείς με επίθετα όπως «καραβανά» «βολεψάκια»,«κηφήνα», «αμόρφωτο», «γραφειοκράτη» και εγώ δεν σου απαντώ.
  • Είμαι αυτός που στην πλάτη του ξοδεύονται δις για εξοπλισμούς, αλλά εγώ δουλεύω σε άθλιες συνθήκες και με απαρχαιωμένο εξοπλισμό.
  • Είμαι αυτός που πασχίζει τα παιδιά του και η γυναίκα του να έχουν φυσιολογική ζωή, με κάθε τρεις και λίγο μεταθέσεις.
  • Είμαι αυτός που φοράει τη σημαία του με περηφάνια στο μπράτσο και τη σηκώνει σε μέρη μακρινά, για να μπορείς εσύ να πας για μπάνιο και διακοπές.
  • Είμαι αυτός που πληρώνει ο Ελληνικός λαός και γι’ αυτό του δίνω τα καλύτερα μου χρόνια και τη ζωή μου ακόμα για να ζει ελεύθερος και ασφαλής.
  • Είμαι μάνα, πατέρας, γιος, κόρη, αδερφός, αδερφή σου.
Αυτός είμαι «κύριε» πολιτικέ, Αξιωματικός είμαι και ΟΧΙ ένστολος.
Από την Ομάδα Σύνταξης της εφημερίδας που εκδίδει ο Σύνδεσμος Τάξεως ΣΣΕ/1968, ΤΕΥΧΟΣ 74

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Πως πρέπει να ειναι η ρύθμιση για την απόφαση του ΣτΕ



Ανακοίνωση της Π.Ο.Σ. PDF Εκτύπωση

      Για  τη νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται προς αποκατάσταση των αντισυνταγματικών περικοπών του Ν. 4093/2012 που αφορούν τα στελέχη των ΕΣ και ΣΑ,  η ΠΟΣ  εξέδωσε την ανακοίνωση υπ' αριθ. 39.      Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε ΕΔΩ

Δεν είναι το γομάρι του Έθνους







Φαήλος Κρανιδιώτης

Θα ξεκινήσω με μια αναγκαία επανάληψη μιας παρατήρησης. Κόψτε άπαντες το “ένστολοι”. Ένστολοι είναι και οι σεκιουριτάδες ή ο θυρωρός της “Μεγάλης Βρετανίας”. Άξιοι άνθρωποι και τίμιοι εργαζόμενοι,αλλά δεν είναι αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί. Αυτός που είναι ταγμένος ,αν χρειαστεί , να πεθάνει κι ενίοτε πεθαίνει,αξίζει κάτι παραπάνω από το τσουβάλιασμα της λέξης “ένστολος”. Ξοδέψτε λίγο παραπάνω οξυγόνο,ώστε με σεβασμό και τιμή να αναφέρεστε πάντα σε στελέχη των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτοί είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους και στο κέντρο αυτού του πυρήνα ,θεμέλιο της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας μας,θεματοφύλακας της ελευθερίας όλου του έθνους ,από τη Χειμάρρα έως τα ελεύθερα χωριά της επαρχίας Αμμοχώστου, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τους υποσχεθήκαμε προεκλογικά ότι δεν θα τους πειράξουμε και τους κάναμε διπλή,περιποιημένη μείωση αποδοχών. Είχαν δε προηγηθεί κάτι προσβολές περί “αυτιστικών” κλπ. Είναι από τις εξυπνάδε που αμολάνε συνήθως οι “Γιωτάδες” ,που συχνά πυκνά...
 
καβαλικεύουν την εξουσία και την καμπούρα του λαού,γιατί περάσαμε από το 1974 στο αντίθετο άκρο και κανείςδεν θα τους πετάξει το πηλίκιο στα μούτρα.

Είναι βολικό γομάρι τα στελέχη. Πειθαρχημένοι, δεν απεργούν ,δεν καταλαμβάνουν το υπουργείο ή τις μονάδες τους,δεν κλείνουν την Πανεπιστημίου και δεν ουρλιάζουν συνθήματα με ντουντούκες. Κάθονται προσοχή ακόμη και μπροστά στους υβριστές τους, όταν έχουν θεσμική θέση. Και με δύο καπάκια πίτουρα να πληρωνόντουσαν ,την κρίσιμη ώρα ,από φιλότιμο και περηφάνεια θα την κάνουν την δουλειά στην αναχαίτιση,θα ξαγρυπνούν στην προκάλυψη,στα readiness και στις γέφυρες,θα τη φάνε τη σφαίρα ,θα εξακολουθήσουν να περιπολούν με βουνό τα κύματα,να πηδάνε νύχτα από αεροπλάνα και ελικόπτερα,να συντηρούν με κόπους,θυσίες και πατέντες το υλικό,να ματώνουν στην εκπαίδευση,να σκοτώνονται υπερασπιζόμενοι τον εναέριο χώρο μας και τα χωρικά μας ύδαρα ,τη γη των Ελλήνων και τους Έλληνες.

Είμαι ένας απ΄ αυτούς . Ανήκω στο Σώμα των Αξιωματικών ,ως ταπεινός έφεδρος υπολοχαγός. Έχω μοιραστεί για 23 μήνες τις ευθύνες τους και τον τρόπο της “νομαδικής” ζωής τους.

Έχω κουβαλήσει στα χέρια τον οικογενειάρχη λοχαγό μου με συντριπτικό κάταγμα σπονδύλου ύστερα από άλμα στην Πάχη.Κι όπως ωραία μας έλεγε ένας εξαίρετος αξιωματικός,τότε υπολοχαγός στην ηρωϊκή ΣΕΑΠ και νυν διοικητής της, ο ταξίαρχος Μπουζάκης Γεωργιος, οι έφεδροι αξιωματικοί είμαστε ο σύνδεσμος των μόνιμων στελεχών με την κοινωνία. Είναι λοιπόν, τώρα πάλι ώρα εμείς που μοιραστήκαμε τις ευθύνες τους κι είμαστε στην κοινωνία να συνηγορήσουμε υπέρ τους. Να χτυπήσουμε το χέρι μας στο τραπέζι. Ένα πράγμα είμαστε στην εκπαίδευση κι ακόμη περισσότερο στον πόλεμο Στα κοιμητήρια των πεσόντων δίπλα,δίπλα.

Λοιπόν τα στελέχη δεν είναι το γομάρι του έθνους που υπομένει σιωπηλά τα πάντα.Έχουν πειθαρχία αλλά κι αντοχές.Ακόμη κι αυτοί που στα 18 τους διαλεξαν να φορέσουν το “ράσο” της στολής κι έχουν αποδεδειγμένα ψυχικές και σωματικές αντοχές πέρα από τα ορια των πολλών έχουν όμως κι αυτοί όρια.

Είμαι κατά του συνδικαλισμού στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας. Κάθετα. Όμως αυτή η αντίθεσή μου έχει μια προϋπόθεση. Το κράτος να φροντίζει τα στελέχη του και τα μέσα που τους διαθέτει για την αποστολή ,ως κόρη οφθαλμού.Να μην χρειάζεται να συνδικαλιστούν. Όταν όμως αντιμετωπίζεις τους προκινδυνεύοντές σου ως αποπαίδια, όταν η λογική είναι σκάσε και κολύμπα ή “τι θα κάνεις θα κάτσεις κλαρίνο και θα πεις κι ένα τραγούδι” ενώ η αξιοππρέπειά σου θα είναι καταγήε,τότε η ανάγκη γεννάτη δράση.Και θυμίζω κάτι μπανάλ,αλλά εξόχψς πρακτικό για όσους δεν χαμπαριάζουν πέρί αξιοπρέπειας ,σκληρού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας και λοιπών ακατανότητων στην κολονακιώτικη ελίτ. Τα στελέχη δεν απεργούν,δεν οχλαγωγούν στους δρόμους,αλλά ψηφίζουν. Έχετε πάρει ήδη μια γεύση ,σοφολογιότατοι “επιτελικοί” της παράταξης,από τη σιωπηρή οργή τους.

Πάντως η ομάδα των στελεχών που ανέλαβε την πρωτοβουλία ,συλλεγοντας ,μαθαίνω,μέ έρανο τα 12.500 ευρώ που χρειάστηκαν για τον δικαστικό αγώνα, προσέφερε καλή υπηρεσία στους συναδέλφους της αλλά και στην πατρίδα.Η δικαστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ δεν είναι ένα “πρόβλημα”. Η συμμόρφωση με αυτή είναι η λύση. Καμία τρόϊκα δεν μπορεί να παραβιάσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων μας.

Η πολιτική ηγεσία τους αδίκησε κατάφωρα και οφείλει να επανορθώσει. Κι επειδή η όποια τρόϊκα θα γκρινιάξει,απλά θα της δείξουμε την απόφαση. Έχουν νόμους και δικαστήρια και στα τευτονικά,γαλατικά και γιάνκικα χωριά τους. Ξέρουν.

Θα πουν βέβαια οι ιθύνοντες και τα καθεστωτικά montblanc των υπουργείων και των αντηχείων τους, “μα που θα βρούμε τα λεφτά”; Ξαναλέω αρχίστε απολύοντας τους γιους,τις κόρες,τους γαμπρούς,τις νύφες ,τα ανήψια,τις γκόμενες και τους λοιπούς συγγενείς σας από τη Βουλή και τα υπουργεία ,μετά περιορίστε τους υπαλλήλους της Βουλής στους μισούς της Βουλής της Γερμανίας,που έχει οκταπλάσιο πληθυσμό,κόψτε κανά χιλιάρικο από το μισθό των πατέρων του έθνους και άμα δεν φθάσουν φίλτατοι, θα δούμε για τα υπόλοιπα…

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Τι θα ακούσει ο Σταϊκούρας από τους Απόστρατους και τι ΄΄συστάσεις΄΄ δέχτηκε για τους εν ενεργεια!


28.06.2014 | 00:01
Image
Με τι θέσεις θα προσέλθουν στην συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα οι απόστρατοι ; Περιγράφονται στην ανακοίνωση της ΕΑΑΝ .
Ο Σταϊκούρα θα ακούσει τα εξής:



“Επειδή έχει δημιουργηθεί , έντεχνα και οπωσδήποτε εσφαλμένα , η εντύπωση στην κοινωνία οτι οι Στρατιωτικοί είναι ευνοημένοι και προς αποκατάσταση της αληθείας θα πρέπει να γνωρίσετε ως αρμόδιοι Φορείς οτι:

α.-Οι απολαβές των εν ενεργεία έχουν περικοπεί περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία στο Δημόσιο και οτι αυτές δεν ανταποκρίνονται στο έργο το οποίο επιτελούν.

β.-Οι συντάξεις των αποστράτων έχουν περικοπεί μέχρι και 60% , όταν κατά τον κο Ι.Στουρνάρα οι συντάξεις στο Δημόσιο έχουν περικοπεί κατά 30%
.
γ.-Συνολικά οι απόστρατοι έχουν υποστεί μέχρι τώρα 9 άδικες περικοπές

δ.-Το καθαρό ετήσιο δημοσιονομικό κόστος από την υλοποίηση των Αποφάσεων του ΣτΕ ανέρχεται στα 140 εκ.Ε. , όπως άλλωστε προβλέπεται από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016”.

Να διευκρινίσουμε ότι ο Σταϊκούρας θα δει πριν απο την συνάντηση με τους απόστρατους την ΠΟΕΣ κι όχι μετά όπως γράψαμε. Ωστόσο στην ατζέντα του με τους εν ενεργεία της ΠΟΕΣ ο Σταϊκούρας έχει δεχτεί συστάσεις να μην έχει την απόφαση του ΣτΕ!


Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Την Τρίτη ο Σταϊκούρας ενημερώνει για το ΣτΕ τους θεσμικούς απόστρατους


27.06.2014 | 15:49
Image

Την Τρίτη στις 12.30 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κάλεσε σε συνάντηση τους προέδρους των τριών “θεσμικών” ενώσεων αποστράτων για να συζητήσει μαζί τους την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η συνάντηση θα γίνει ένα 24ωρο πριν από το ραντεβού του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών το οποίο όμως ο κ. Σταϊκούρας είχε απειλήσει να ακυρώσει επειδή γράφτηκε ότι εκτός από το θέμα του ασφαλιστικού των στρατιωτικών 1990-92 θα έχει θέμα συζήτησης και την απόφαση του ΣτΕ!!!

Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του! Ορθώς ο κ.Σταϊκούρας καλεί τις “θεσμικές ενώσεις” αν και θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν ήταν εκείνες που ξεκίνησαν την υπόθεση του ΣτΕ. Αλλά τι νόημα έχει να συναντά με απροθυμία απ΄ ότι φαίνεται την επόμενη μέρα εκείνους που ασχολήθηκαν ενεργά με την πορεία της υπόθεσης στο ΣτΕ από την αρχή ως το τέλος και να μην κουβεντιάζει μαζί τους αυτότο ζήτημα που καίει όλους τους στρατιωτικούς; Είναι παράνομη η ΠΟΕΣ; Όχι απ΄ όσο γνωρίζουμε.

Άρα ποιος ο λόγος αυτής της φαρσοκωμωδίας; Του ζητήθηκε από το ΥΠΕΘΑ να χειριστεί έτσι το θέμα;

Όπως και να ΄χει όλοι ελπίζουν την Τρίτη να βγει επιτέλους κάποια άκρη για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση με το θέμα της εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ. Γιατί με όσα είπε ο κ.Σταϊκούρας χθες ελάχιστα μας διαφώτισε. Μπορεί οι τίτλοι σε πολλά ΜΜΕ να γράφου “σύντομα οι ρυθμίσεις” αλλά ξεχνούν το δεύτερο που είπε ο κ.Σταίκούρας . Ρυθμίσεις θα γίνουν όταν βρεθούν οι πιστώσεις.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται:

"Η εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στη Bουλή για την εναρμόνιση του μισθολογίου στους εργαζόμενους και αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με την απόφαση του ΣτΕ., όχι μόνο δεν καθησυχάζει αλλά, αντίθετα, προβληματίζει, αν θυμηθούμε ότι πριν τις εκλογές του 2012 η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις τους στα επίπεδα του 2009. Μετά τις εκλογές ήταν οι πρώτοι στους οποίους επέβαλε επιπλέον περικοπές.
Εκτός από το ότι η απόφαση αυτή θα έπρεπε να περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων και θα έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα, ο υπουργός απέφυγε να προσδιορίσει πότε θα φέρει τις αναγκαίες διατάξεις στη Βουλή και αν και πότε θα καταβάλει τα αναδρομικά.
Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική της και σε περίπτωση που εξαναγκασθεί στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ έχει βρει από τώρα από πού θα τα πάρει πολλαπλάσια. Ο μόνος δρόμος για να αλλάξει αυτή η πολιτική είναι η ανατροπή της κυβέρνησης".

Το συντονιστικό των 3 ΕΑΑ ζητά από τους αρμοδίους Υπουργους συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ


ΣΧΟΛΙΟ : Ευχαρστούμε θερμά τον Πρόεδρο των αποφοίτων της ΣΣΑΣ για την άμεση και έγκυρη ενημέρωσή μας. Συγχαρητήρια κύριε Αντωνιάδη Ιωάννη!

Πηγή : ΣΣΑΣ 
PDF Εκτύπωση E-mail

OLD002


Τι ετοιμάζει ο Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Κωσταράκος για τους Απόστρατους???


Πηγή : Epirus Corner

Στην σύσταση επιτροπής με την συμμετοχή όλων των κλάδων που θα συντάξει μελέτη για την ίδρυση και λειτουργία Οίκων Ευγηρίας που θα φιλοξενούν αποστράτους προχώρησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Η μελέτη θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Ιουλίου και να προσδιορίζει όλες τις λεπτομέρειες για την λειτουργία των οίκων ευγηρίας που στόχος του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είναι να ξεκινήσουν την λειτουργία τους την 1η Οκτωβρίου. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Σταϊκούρας : Η απόφαση του ΣτΕ θα εκτελεσθεί όταν βρούμε τις πιστώσεις΄΄!




26.06.2014 | 14:29
Image
“Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ρυθμίσεις για την απόφαση του ΣτΕ αλλά πρώτα πρέπει να βρεθούν πιστώσεις”.
Αυτή είναι η πρώτη δημόσια δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στη Βουλή! Επεσήμανε ότι όπως και στην περίπτωση των δικαστικών έτσι και σ΄ αυτή των στρατιωτικών θα πρέπει να βρεθούν κονδύλια τα οποία θα εγγραφούν στον επόμενο προϋπολογισμό του 2015. Συνεπώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση αν και ανέμενε την απόφαση δεν είχε κάνει το “κουμάντο” της ,όπως ακόμη και ο Πολ Τόμσεν είχε “συμβουλέψει”.

Συμπέρασμα: Άμεση εκτέλεση της απόφασης αποκλείεται και αυτή θα αποτελέσει βασικό αντικείμενο για πολλούς μήνες οι οποίοι αναμένονται να είναι και προεκλογικοί.

Ο κ.Σταϊκούρας δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι οι στρατιωτικοί πήραν και κοινωνικό μέρισμα θέλοντας προφανώς να αμβλύνει τις αντιδράσεις. Προφανώς δεν θα το κατορθώσει με το μέρισμα.

Το ΣτΕ εκδίκασε προσφυγή Στρκών για την ΄΄έξοδο΄΄ των αστυνομικών από το ΜΤΣ !




26.06.2014 | 00:01
Image
Να ενεργοποιηθεί νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1991 που προέβλεπε τον διαχωρισμό των Μετοχικών Ταμείων σε δύο. Στόχος του νόμου ήταν η “έξοδος” των αστυνομικών από το ΜΤΣ κάτι που υποστηρίζει χρόνια τώρα μεγάλη μερίδα στρατιωτικών ,θεωρώντας ως “βαρίδι” τους αστυνομικούς. Κάτι που από την άλλη πλευρά βέβαια κανένας αστυνομικός δεν αποδέχεται.

Ο νόμος προέβλεπε την υπογραφή υπουργικής απόφασης για την ενεργοποίησή του,κάτι που δεν έγινε ποτέ κι έτσι πραμένει ανενεργός. Το 2010 ενώσεις και σύλλογοι στρατιωτικών είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ενεργοποίηση του νόμου. Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς βρίσκονται τώρα υπό την σκέπη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Βασίλη Νικολόπουλου και “λογίζεται” ως “θεσμική” ένωση λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρεί με την στρατιωτική ηγεσία.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από μερικές ημέρες κι έγινε προσπάθεια να μην διαρρεύσει,ώστε να μην διαταραχθεί το “κλίμα ενότητας” που πρέπει να υπάρχει μεταξύ στρατιωτικών και αστυνομικών. Ωστόσο η εκδίκαση έγινε και η απόφαση αναμένεται.

Δείτε ΕΔΩ τι υποστηρίζουν στην προσφυγή τους οι στρατιωτικοί.


Στις φωτογραφίες αποσπάσματα από το κείμενο.










Προπαγάνδα στοπ για ΄΄δήθεν προνόμια Στρατιωτικών΄΄



Γράφει ο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ

Αντιπτέραρχος(Ι)
Επίτιμος Δκτής ΔΑΥ
Πρόεδρος ΕΑΑΑ
.


Με αφορμή τα αναφερόμενα στον τύπο και στα διάφορα sites, περί δήθεν προνομίων των Στρατιωτικών τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να επισημανθούν τα παρακάτω:


Προνόμια οι Στρατιωτικοί δεν είχαν ποτέ, ούτε έχουν, ούτε και θα έχουν. Το μόνο προνόμιο τους είναι η υπεράσπιση της πατρίδος και των εθνικών μας συμφερόντων. Άλλοι έχουν προνόμια και μάλιστα σε αυτή την οικονομική κρίση που ο Ελληνικός λαός εξαθλιώνεται και για τα οποία ουδείς ασχολείται. ΆΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ;

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ, η οποία μας δικαιώνει απόλυτα και διορθώνει τη μονομερή εις βάρος μας αδικία με τις διπλές περικοπές, βγαίνουν κάποιοι και αναφέρονται άλλοτε σε ισοδύναμα μέτρα και άλλοτε σε προνόμια των Στρατιωτικών προσπαθώντας έτσι να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να βάλουν απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία τους Στρατιωτικούς.

Όλα αυτά τα γράφουν διότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εχθρικό έναντι ημών δίνοντας την εντύπωση ότι είμαστε προνομιούχοι. Αυτό βέβαια είναι ψευδές , ψευδέστατο.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Καταρχάς δεν είναι τσάμπα τίποτα και τίποτα δεν παρέχεται δωρεάν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στις Λέσχες και στα ΚΑΑΥ πληρώνουμε τα πάντα και φαγητό και ποτά και διαμονή, απλώς οι τιμές είναι φθηνότερες επειδή το λειτουργικό κόστος και το κέρδος (10%) είναι μικρότερο σε σχέση με τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και σε άλλες σοβαρές χώρες όπως ΗΠΑ και χώρες της Ευρώπης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκεί αλήθεια γιατί δεν γράφονται τέτοιου είδους δημοσιεύματα σπιλώνοντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

Επίσης αυτοκίνητα διατίθενται μόνο στους Διοικητές Μονάδων των Μεγάλων Σχηματισμών προκειμένου να διευκολύνονται στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως και η μεταφορά τους από και προς την οικία τους επειδή εργάζονται καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, όπως ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τους Γενικούς Γραμματείς, Προέδρους Οργανισμών, Βουλευτές κλπ.

Σε ότι αφορά τα στρατιωτικά πρατήρια αυτά εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τις Μονάδες και οι τιμές είναι ελαφρώς μικρότερες με εκείνες των Super Market λόγω του μικρού λειτουργικού κόστους και κέρδους (10%).

Τέλος ο οικοδομικός οργανισμός ΑΟΟΑ στον οποίον πληρώνουμε μηναία εισφορά επί πολλά χρόνια για τη συντήρησή του, δημιουργήθηκε προκειμένου τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αποκτήσουν μετά από 40 χρόνια κάποιο οικόπεδο ή διαμέρισμα σε καλύτερη τιμή και φθηνότερο επειδή δεν υπάρχει το κέρδος του εργολάβου. Ούτε τα δάνεια είναι επιδοτούμενα απλώς είναι με χαμηλότερο επιτόκιο.

Αυτά λοιπόν που θεωρούν κάποιοι ως προνόμια είναι αυτονόητα σε όλες τις χώρες.
 
Επιτέλους ας σταματήσουν όλοι αυτοί οι κύκλοι να αναπαράγουν τα ίδια και τα ίδια, να εκτιμήσουν το έργο που επιτελούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτω από αντίξοες συνθήκες, θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και της εθνικής μας κυριαρχίας και να επιδείξουν τον προσήκοντα σεβασμό στο ξεχωριστό αυτό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας με τις πολλές ιδιαιτερότητες, τις οποίες αναγνώρισε και το ΣτΕ, όπως ακριβώς συμβαίνει στα προηγμένα κράτη (ΗΠΑ, Ευρώπη) τα οποία σέβονται απόλυτα και τιμούν τα στελέχη των ΕΔ.

Κυβέρνηση : Θα αποκαταστήσουμε τους Στρκούς και τα ΣΑ

ΣΧΟΛΙΟ : ΄΄Οταν αυτό συμβεί ( ???) θα αξιολογηθεί νομικά και θα εκτιμηθεί....   με παράλληλη εξεύρεση των ισοδύναμων. Τι δεν καταλαβαίνετε????

Να αποκαταστήσει τις αποδοχές των ένστολων σκοπεύει η κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Star θα  κινηθεί αντίστοιχα, περιμένοντας να  καθαρογραφεί  η σχετική δικαστική απόφαση που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια στο σύνολό τους. 

Όταν αυτό συμβεί,  θα αξιολογηθεί πλήρως νομικά  και θα εκτιμηθεί...
 
πόσα χρήματα χρειάζονται  για να εφαρμοσθεί.  Σε κάθε περίπτωση όμως,  το αναγκαίο ποσό θα εξασφαλισθεί από τον προϋπολογισμό,  με παράλληλη εξεύρεση των ισοδύναμων, προκειμένου  να μην υπάρξουν επιπτώσεις στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.  
Για τις προθέσεις της η κυβέρνηση έχει  ενημερώσει  και τους πέντε βουλευτές  (Ηλίας Βλαχογιάννης, Ιορδάνης Τζαμτζής,  Θεόδωρος Σολδάτος,  Παύλος Βογιατζής και  Δημήτρης Κυριαζίδης)  που είχαν αντιρρήσεις σχετικά με την τροπολογία  για τη μισθολογική αποκατάσταση των δικαστικών λειτουργών και απειλούσαν να μην την ψηφίσουν, εφόσον δεν  αποκατασταθούν, παράλληλα, και οι μισθολογικές αδικίες εις βάρος των ένστολων. 
πηγή:star.gr

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014







Τα tweets του Α/ΓΕΕΘΑ πήγαν στον Σταϊκούρα; Τι έχει δηλώσει μέχρι τώρα για "ισοδύναμα"

25.06.2014 | 00:01
Image
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Δεν γνωρίζουμε αν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είναι “follower” του Α/ΓΕΕΘΑ στο twitter.
Αν παρακολουθεί δηλαδή ότι γράφει σ΄ αυτό μέσο κοινωνική δικτύωσης ο κ.Κωσταράκος. Αν δεν είναι πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να τον ενημερώσει για όσα έγραψε χθες ο Αρχηγός :

“Δεν θα επιστρέψω σε κανένα να παίζει με το ηθικό και την ηρεμία του προσωπικού γράφοντας άρθρα στηριγμένα σε ψεύδη και μετά να υποβάλλει “ερωτήσεις”.

Ο κ.Κωσταράκος αναφέρεται σε δημοσίευμα ιστοσελίδας το οποίο έγραφε για σχέδιο ισοδύναμων μέτρων, δημοσίευμα το οποίο επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ για να ρωτήσει αν ισχύει.

Πρώτα απ΄ όλα μια παρατήρηση. Με το ηθικό και την ηρεμία του προσωπικού έχουν παίξει δυστυχώς πολύ άσχημα τα τελευταία χρόνια όσοι έλαβαν μέτρα χωρίς καμία απολύτως λογική και όσοι δεν έκαναν τίποτα για να τα αποτρέψουν. Τα ενθαρρυντικά λόγια στήριξης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ήταν μικρές ενέσεις χωρίς όμως ουσία και τελικά φθάσαμε στο σημείο οι στρατιωτικοί μας να νοιώσουν κάπως καλύτερα με μια απόφαση δικαστηρίου που τους δικαιώνει απόλυτα έναντι του παραλογισμού. Αυτά για το ηθικό και την ηρεμία.

Όσο για το αν γίνεται συζήτηση για “ισοδύναμα μέτρα” σε σχέση με το ΣτΕ; Ο Α/ΓΕΕΘΑ λέει ότι εντός ΕΔ τέτοια κουβέντα δεν γίνεται και καμία εντολή για αναζήτηση μέτρων δεν έχει δοθεί. Αποδεκτή και σεβαστή η δήλωσή του, αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε -όπως και πάρα πολλοί στρατιωτικοί- ανάλογη δήλωσή του τον Αύγουστο του 2012 , σύμφωνα με την οποία δεν θα υπήρχαν άλλες περικοπές. Και υπήρξαν τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. Δεν λέμε ότι το έκανε επίτηδες ο Α/ΓΕΕΘΑ. Λέμε ότι οι κυβερνώντες -όχι μόνο οι σημερινοί- αγνοούν επιδεικτικά την στρατιωτική ηγεσία και δεν την ενημερώνουν εγκαίρως.

Δεν θα κάνουμε αναφορά σ΄ όλες τις δηλώσεις και τις νύξεις που έχουν γίνει για “ισοδύναμα μέτρα”. Αρκεί να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας και στον κ.Κωσταράκο τι έχει δηλώσει ο ίδιος ο Χρήστος Σταϊκούρας:


22 Ιανουαρίου  2014. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δηλώνει στους  Financial Times παρακαλώ:


“… αν επιστραφούν αναδρομικά οι μειώσεις στους μισθούς από τον Αύγουστο του 2012, τότε η κυβέρνηση θα αναζητήσει δημοσιονομικά ισοδύναμα ύψους 1 δισ. για να καλύψει το συνολικό κόστος για τον προϋπολογισμό”.  Και στην ίδια εφημερίδα λίγο πιο κάτω δηλώνει:

«…αν αναγκαστούμε θα εκτελέσουμε την απόφαση, αλλά θα είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε και ισοδύναμα φορολογικά μέτρα σε μόνιμη βάση».


Στις 25 Ιανουαρίου, σε συνέντευξή του στην Real News ο κ.Σταϊκούρας δηλώνει:


“…με βάση το ψηφισθέν Μεσοπρόθεσμο Πλαίδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016,οι μεικτές μισθολογικές περικοπές που υπέστησαν οι ένστολοι ,σε μόνιμη βάση,ανέρχονται περίπου στα 315 εκατομμύρια ευρώ,οι συναρτώμενες συνταξιοδοτικές αποδοχές τους μειώθηκαν κατά περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ,ενώ η χορηγούμενη αναδρομική ωρίμανση ανήλθε περίπου στα 50 εκατομμύρια ευρώ”.

Ο Σταϊκούρας είπε ακόμη ότι “οι ανατροπές στην εισοδηματική πολιτική οδηγούν σε νέα μέτρα”.



Στις 18 Μαρτίου τα ΜΜΕ και πρώτα ο οικονομικός συντάκτης του Real Fm Σωτήρης Καψώχας μετέδωσε δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα
σύμφωνα με τις οποίες “επιστρέφονται οι περικοπές στους ένστολους, αλλά θα καλυφθούν με ισοδύναμα μέτρα, δηλαδή με έμμεσους ή άμεσους φόρους σε άλλες κατηγορίες πολιτών ή και στους ...ίδιους , με περικοπές δαπανών  από άλλα σημεία του προ’υ’πολογισμού…”  

Ποιος …παίζει λοιπόν με το ηθικό και την ηρεμία του προσωπικού των ΕΔ; Πάντως όχι οι δημοσιογράφοι, οι ιστοσελίδες και …ο Τσουκαράκης ο οποίος απ΄ ότι φαίνεται θα “φάει” άλλη μια ποινή. Ο “βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται” όπως λένε. Ειδικά όταν μέσα από την καταιγίδα είναι ο μόνος που κατόρθωσε να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους συναδέλφους του κι όχι απλά λόγια συμπαράστασης κι εμπιστοσύνης.

Πηγή : kranos

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Διάψευση Α/ΓΕΕΘΑ για συζητήσεις και ισοδύναμα μέτρα στα στελέχη των ΕΔ






Διάψευση μέσω twitter του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκου στα όσα έχουν γραφεί τις τελευταίες ημέρες για ισοδύναμα μέτρα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την απόφαση του ΣτΕ,  κάτι που οδήγησε και σε επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών με αποδέκτη τον ίδιο.
 
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Στρατηγός Κωσταράκος ξεκαθαρίζει ότι στις  Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει καμιά συζήτηση, εντολή ή προεργασία για κατάργηση...
 
μισθολογικών προαγωγών, ισοδύναμα, ισόποσα ή νέα μισθολόγια τονίζοντας επίσης πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με το ηθικό και την ηρεμία του προσωπικού γράφοντας άρθρα στηριγμένα σε ψεύδη και μετά να υποβάλλει ερωτήσεις.

Απονομή Μεταλλίων - Διπλωμάτων



PDF Εκτύπωση E-mail


Στις 19/6/2014 πραγματοποιήθηκε στην ΕΑΑΑ-Παράρτημα Λάρισας η εκδήλωση επίδοσης των Μεταλλίων-Διπλωμάτων στους ε.α. συναδέλφους Αξιωματικούς. 


Περισσότεροι από 150 δικαιούχοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με την χαρά και την ικανοποίηση έκδηλη στα πρόσωπά τους. 

Την επίδοση έκαναν ο πρόεδρος του Παραρτήματος Σγος ε.α. Κων-νος Λιούτας καθώς και οι επίτιμοι πρόεδροι, Απχτος (Ι) ε.α. Χρήστος Βάγιας και Υπτχος (Ι) ε.α. Νικόλαος Δαλιανάς. 

Μετά το πέρας της επίδοσης παρατέθηκε μικροδεξίωση όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να αναπολήσουν το παρελθόν ενθυμούμενοι όμορφες και ανεξίτηλες στιγμές της ενεργού υπηρεσίας.


Το ΔΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση και ιδιαίτερα των συναδέλφους των Τρικάλων και Καρδίτσας που για άλλη μια φορά έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε δραστηριότητα της Ένωσης.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ελλεγκτικό Συνέδριο : με 22 ψήφους υπέρ και 7 κατά αντισυνταγματικές και οι περικοπέςστους Απόστρατους


23.06.2014 | 18:49
Image
Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων ,δηλαδή και των απόστρατων .
Σύμφωνα με την απόφαση, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε με ισχυρή πλειοψηφία (22 υπέρ και 7 κατά), ότι είναι αντίθετες στο Σύνταγμα οι περικοπές στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων.

Αυτό σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Real Fm ο καθηγητής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος σημαίνει:

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη σε δύο μεγάλα ζητήματα. Πρώτον, να δώσει αναδρομικά δύο χρόνων και να αναπροσαρμόσει τις αποδοχές τους στο προ περικοπών διάστημα, δηλαδή τον Ιούλιο του 2012».

Είναι η δεύτερη απόφαση - πονοκέφαλος για την κυβέρνηση μετά απ΄ αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αποδοχές των στρατιωτικών.

Ένστολοι : Αντί για μισθούς κόβονται παροχές σε είδος





Τα όσα παρέχονται στους ένστολους σε είδος μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείο Οικονομικών. Η σχετική καταγραφή θα γίνει άμεσα από αμέσως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σε μια προσπάθεια να υπολογιστεί το κόστος που συνεπάγονται αυτές για τον προϋπολογισμό.


Στην ειδική έκθεση του ΓΛΚ αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο παροχές που σχετίζονται με:

-Τα Στρατιωτικά Πρατήρια – Προμηθευτικούς Οργανισμούς-Λέσχες.

-Τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ)

-Τις Λέσχες Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

-Τα Επιδοτούμενα Στεγαστικά Δάνεια σε Στρατιωτικούς μέσω του Αυτονόμου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος.

-Τη διάθεση υπηρεσιακών αυτοκινήτων που ισχύσει για αξιωματικούς από το βαθμό του Συνταγματάρχη και άνω.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του νέου Κώδικα Φορολογίας που θα ισχύσει από τις αρχές του 2015 οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Στις παροχές σε είδος συμπεριλαμβάνονται η παροχή αυτοκινήτου, παροχές σε είδος με τη μορφή δανείου, το δικαίωμα προαίρεσης απόκτησης μετοχών, η παραχώρηση κατοικίας κλπ.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος οι παροχές σε είδος υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου όπως ακριβώς και το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Τι απαντούν οι ένστολοι

Σύμφωνα με τις ενώσεις των ένστολων όλες οι παραπάνω παροχές δεν αποτελούν προνομία.

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με το in.gr, τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας αναφέρουν πως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει το δικαίωμα να διαμείνει σε αυτά για περίπου 12 μέρες έναντι ενός σχετικά μικρού τιμήματος για ενοίκιο. ΚΑΑΥ υπάρχουν μόνο στην ηπειρωτική Ελλάδα και δεν επαρκούν για όλο το στρατιωτικό προσωπικό.

Για τις λέσχες αξιωματικών αποσαφηνίζουν πως δεν είναι ιδρύματα και τα στελέχη και οι οικογένειές τους δεν σιτίζονται δωρεάν εκεί, αλλά πληρώνουν κανονικά.

Για τα στρατιωτικά πρατήρια -στα οποία πλέον έχουν πρόσβαση και οι δικαστικοί- υποστηρίζουν πως εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τις μονάδες και οι τιμές τους είναι ίδιες με εκείνες πολυκαταστημάτων και σουπερ μάρκετ.

Για τα στρατιωτικά οικήματα αξιωματικών ξεκαθαρίζουν πως τα διαμερίσματα του Αυτονόμου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών επαρκούν για τη στέγαση μόνο του 5% των στελεχών και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως πρόκειται για μια μόνιμη παροχή σε είδος.

πηγή: aftodioikisi

Η χώρα αφοπλίζεται και οι Αρχηγοί σιωπούν όταν σε άλλες χώρες απειλούν με παραίτηση



 
                 Γράφει ο Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος (*)
 
Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ.Σταικούρας και ψηφίστηκε με πλειοψηφία στην Βουλή στις 9 Μάιου 2014 απαράδεκτες μειώσεις επιβλήθηκαν για μια ακόμη φορά στο προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ ο αντίστοιχος προϋπολογισμός της Τουρκίας το διάστημα αυτό ετοιμάζεται να απογειωθεί αποκτώντας αδιαμφισβήτητη υπεροχή .

To Μεσοπρόθεσμο 2015-2018 ενημερώνει ότι σε ταμιακή βάση οι εξοπλιστικές δαπάνες διαμορφώνονται για το 2014 σε 533 εκατ ευρώ, για το επόμενο έτος 700 εκατ ευρώ, για το 2016 σε 598 εκατ ευρώ για το 2017 σε 497 εκατ ευρώ και για το 2018 σε 500 εκατ ευρώ.

Η εικόνα που προκύπτει από τον πίνακα με τα ποσά για τις εξοπλιστικές δαπάνες από τον πίνακα που περιλαμβάνει τα παλαιά εξοπλιστικά προγράμματα που είναι σε εκκρεμότητα (πχ υποβρύχια –πυραυλάκατοι-ραντάρ- συστήματα αυτοπροστασίας F-16 κ.α) και τα είκοσι προγράμματα υποστήριξης –συντήρησης των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων που ανακοινωθήκαν το 2013 είναι σίγουρο ότι τα κονδύλια που αναφέρονται σε εξοπλιστικές δαπάνες θα απορροφηθούν από αποπληρωμές παλαιοτέρων υποχρεώσεων ενώ για ολόκληρη την παραπάνω περίοδο υπάρχει μηδενική παραλαβή νέων οπλικών συστημάτων. Εκτός από τις μειώσεις στις εξοπλιστικές δαπάνες ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014 επέβαλε περαιτέρω μείωση στις δαπάνες μισθοδοσίας –λειτουργίας των ΕΔ .Οι συνεχόμενες μειώσεις έφεραν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τα 6,482 δις ευρώ το 2009 στα €3,112 δις το 2014 δηλαδή μείωση πάνω από 50% με ότι αυτό συνεπάγεται χωρίς να αντιδρά κανείς για αυτή την ιδιαίτερη προτίμηση του Υπουργείου Οικονομικών στο ΥΠΕΘΑ και η οποία αποτελεί αντικείμενο για μελέτη για σπουδαστές στρατιωτικών θεμάτων πως εξασφαλίζεις άμυνα –ασφάλεια μιας χώρας με μόνο μισθοδοσία και ότι περισσέψει για λειτουργικές δαπάνες.

Τα ανωτέρω θα αναγκάσουν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να διατηρήσουν στη ζωή αρκετά παλαιά οπλικά συστήματα να μην μπορούν να προμηθευτούν κάποια άλλα και να επιταχύνουν την αναδιοργάνωση –κλείσιμο Μεγάλων Μονάδων . Φυσικά η υλοποίηση οποιουδήποτε μείζονος εξοπλιστικού προγράμματος θα παραμείνει και το 2014 στη σφαίρα της φαντασίας ενώ στην ουσία και εκ των πραγμάτων θα ανατραπεί το «Μοντέλο Άμυνας» που ακολουθούσε η Ελλάδα από το 1974 και το οποίο έδινε πρωταρχική σημασία στην Πολεμική Αεροπορία.

Εάν μάλιστα αναρωτηθεί κανείς σε ποια χρονική συγκυρία συμβαίνουν αυτές οι μειώσεις με αυξημένες τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο oπου ο εθνικός εναέριος χώρος και τα εθνικά χωρικά ύδατα παραβιάζονται μια με δυο φορές καθημερινά σύμφωνα με τις 4.521 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τις 818 παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων (στοιχεία τετραετίας του ΓΕΕΘΑ)
και αναλογισθεί τους κινδύνους που απορρέουν από μια τέτοια κατάσταση τότε η θλίψη και η οργή είναι ακόμη πολύ μεγαλύτερη. Τα ερωτήματα πολλά .Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τις συνεχόμενες μειώσεις του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ και τις επιπτώσεις στην άμυνα και ασφάλεια της χώρας ; Γιατί δε μιλούν οι αρμόδιοι αρχηγοί ;

Γιατί στο Ισραήλ ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου αντιστράτηγος Μπένι Γκαντζ διαμαρτυρήθηκε έντονα μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας για τις μειώσεις στο προϋπολογισμό των IDF; Το αποτέλεσμα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας έσπευσε να στηρίξει τον αρχηγό επικρίνοντας το υπουργείο Οικονομικών.

Γιατί στην Γαλλία οι τέσσερις αρχηγοί των γενικών επιτελείων απείλησαν να παραιτηθούν εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό; Το αποτέλεσμα ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας τάχθηκε εμμέσως στο πλευρό της στρατιωτικής ηγεσίας λέγοντας ότι περαιτέρω περικοπές θα οδηγήσουν σε πλήρη αδυναμία διεξαγωγής επιχειρήσεων.

Στο παρελθόν (Νοε 2012) η απόφαση του ΑΓΕΝ αντιναύαρχου Χρηστίδη να δώσει συνέντευξη κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εφημερίδα  Realnews και μάλιστα σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους για τη χώρα τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό με θέμα «δυσβάσταχτες και δυσανάλογες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις» έδειξε το δρόμο για το πως πρέπει οι στρατιωτικοί ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων να κινούνται και να δρουν σήμερα. Οι στρατιωτικοί από τότε και μέχρι σήμερα δεν μπορεί να μένουν σιωπηλοί για τα ζητήματα που αφορούν στη σωστή λειτουργία των ΕΔ . Όπως σωστά επισήμανε ο τότε ΑΓΕΝ οι αρχηγοί εκτελούν τις πολιτικές αποφάσεις αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ότι οι στρατιωτικοί και πολύ περισσότερο οι Αρχηγοί δεν έχουν δικαίωμα έκφρασης γνώμης και άποψης για τα θέματα που χειρίζονται.


*  Ο Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος είναι ανώτατος αξιωματικός( ε.α)
ΜΑ .Διεθνείς Σχέσεις και

PhD στην  Επιχειρησιακή Οργάνωση 


O Σταϊκούρας καλεί σε συνάντηση τους Στρκούς ( ΠΟΕΣ ) 1η Ιουλίου για την απόφαση του ΣτΕ


ΣΧΟΛΙΟ !!!  :   Ο Σταϊκούρας καλεί την ΠΟΕΣ σε συνάντηση για την απόφαση του ΣτΕ.
                           Ενδέχεται να προσκληθούν και οι ΕΑΑ??? 
                          Τελικά πιο μεγάλη ισχύ έχει η ΠΟΕΣ από τις Ενώσεις Αποστράτων???             



Image
Η κυβέρνηση έκανε την κίνηση που αναμενόταν χωρίς βέβαια να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει με την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές.

Πριν από λίγο το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ενημέρωσε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών ,ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας τους καλεί σε συνάντηση την 1η Ιουλίου, στο υπουργείο Οικονομικών.


Σ΄ αυτή τη συνάντηση θα γίνει γνωστό το σχέδιο της κυβέρνησης για το πως θα υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ.


Το γεγονός οτι ζητήθηκε αυτή η συναντηση ασφαλώς αξιολογείται θετικά. Δηλαδή κάποιο σχέδιο εκτέλεσης της απόφασης υπάρχει. Μένει να δούμε τι προβλέπει.

Εκτός από την ΠΟΕΣ    ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ   να κληθούν και ενώσεις αποστράτων.

Και είρθε το 2ο τηλεφώνημα που λέει ΄΄ Μόνο το ασφαλιστικό θα συζητήσουμε΄΄

 Πριν προλάβουν να χαρούν οι στρατιωτικοί με το τηλεφώνημα απο το γραφείο του αναπληρωτη υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ήρθε η διευκρίνηση - πάγος.

Απο το γραφειο του κ. Σταϊκούρα υπήρξε νέος κύκλος τηλεφωνημάτων προς τους εκπροσώπους στρατιωτικών ενώσεων οπου διεκρινιζόταν οτι η ατζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνει μόνο το θέμα του ασφαλιστικού για τους στρατιωτικούς που εντάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις την περίοδο 1990-92.

Για το θέμα της απόφασης της επικρατείας θα υπάρξει άλλη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Σε αυτη την συνάντηση γίνεται προσπάθεια να εκπροσωπηθούν οι στρατιωτικοί μονο απο τις θεσμικές ενώσεις αποστράτων. Κατι που δεν πρόκειται να γίνει αποδεχτό απο την ΠΟΕΣ η οποία μόνη της ξεκίνησε και τελείωσε την υπόθεση του ΣτΕ.

Πηγή : OnAlert

Ο Α/ΓΕΕΘΑ με μισθό Ειρηνοδίκη και πρέπει να πουν κι ευχαριστώ οι Στρατιωτικοί?



23.06.2014 | 00:21
Image
Η προσπάθεια “κοινωνικού αυτοματισμού” με θύματα πάλι το προσωπικό των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ξανά αισθητή. Κι ένας ναύαρχος με ιστορία την έχει εντοπίσει και την αποδομεί μέσα σε λίγες γραμμές. Ο Κωστής Γκορτζής , έγραψε στη προσωπική του σελίδα ένα μικρό αλλά πολύ ουσιαστικό κείμενο για τους…προνομιουχους στρατιωτικούς .

Γράφει:

"Η απόφαση του ΣΤΕ για τις παραπάνω απ' ό,τι στους υπόλοιπους ΔΥ περικοπές μισθών και συντάξεων στρατιωτικών και στελεχών των Σ.Α.. 
Από πρώτη ανάγνωση, "επιστρέφει" καμμιά δεκαριά (10) εκατομμύρια ανδρομικών μειώσεων πέντε μηνών στους συνταξιούχους. Τα κανάλια βοούν για ...500 εκατομμύρια που πρέπει να κοπούν από την ίδια ή άλλη κοινωνική ομάδα! Και οι κύριοι Δικαστές (που αυτοεπιδίκασαν και ΠΗΡΑΝ ήδη 800(!) εκατομμύρια αναδρομικά) παίζουν καλά το παιχνίδι του πολιτικού συστήματος στο οποίο έχουν από την εποχή Τερτσέτη καταθέσει την "ανεξαρτησία" τους... 
Με ένα σμπάρο, τρία τρυγόνια οι εξυπνάκηδες πολιτικοί με τους συνεργούς τους.
Και βάζουμε τους στρατιωτικούς και τα Σ.Α. απέναντι σε όλη την κοινωνία ως δήθεν προνομιούχους... (όπως "μεταπολιτευτικά" συνειδητά πράττουμε για να αποποιηθούμε των δικών μας ευθυνών για τη χούντα) και φτηνά τη βγάζουμε (αυτοί ούτε να απεργήσουν μπορούν σαν τους Δικαστικούς που βαφτίζουν την απεργία αποχή...) και έχουμε άλλοθι για να μη δώσουμε σε κανέναν άλλον (ούτε στις καθαρίστριες που τις κρατάμε ομήρους γι αυτόν ακριβώς τον λόγο) αφού πείθουμε την κοινωνία ότι μας ξετίναξαν οι στρατιωτικοί...
"Ευχαριστούμε κύριοι Δικαστικοί για την ...ευθυδικία σας και την εκτίμησή σας ότι είναι δίκαιο ο Α/ΓΕΕΘΑ να αμοίβεται όσο ένας Ειρηνοδίκης σας".

9η Ημερίδα Οδοντιατρικού Τομέα στο 251 ΓΝΑ



Την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 και ώρα 08:30, θα πραγματοποιηθεί η 9η Ημερίδα του Οδοντιατρικού Τομέα με θέμα "Εκτίμηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου της στοματικής κοιλότητας σε έδαφος προκαρκινικών βλαβών", στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ).


Η Ημερίδα πραγματοποιείται με μέριμνα του Στοματολογικού Τμήματος του 251ΓΝΑ και θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες. 
 
 
 

Οι Απόστρατοι στο Κράτος του ΄΄περίπου΄΄




* Σμηναγός ε.α. Κώστας Λιούτας πρόεδρος ΕΑΑΑ/Λάρισας

Σύμφωνα με την διεθνή ορολογία «Αποτυχημένο Κράτος» («Failed State») στην πολιτική επιστήμη σημαίνει ένα κράτος στο οποίο δεν υπάρχει πλέον εσωτερική ασφάλεια. Στην οικονομία είναι η χώρα με το χαμηλό εισόδημα, όπου οι οικονομικές πολιτικές του, οι θεσμοί και η διακυβέρνησή του βρίσκονται σε τόσο χαμηλό επίπεδο, ώστε η ανάπτυξη σε αυτό το κράτος να καθίσταται εν πολλοίς αδύνατη. Το ελληνικό κράτος εν έτει 2014 εκτός από τα χαρακτηριστικά του «αποτυχημένου κράτους» που συστηματικά και με πολύ «κόπο» φρόντισαν οι λαθρεπιβάτες της κάθε εξουσίας να του προσδώσουν είναι και το κράτος του «περίπου».

Ένα κράτος που ακόμα και σήμερα λειτουργεί στο «περίπου». Δεν γνωρίζει πόσος είναι ο ακριβής πληθυσμός της χώρας, πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, πόσοι είναι οι συνταξιούχοι, πόσοι είναι οι εκπαιδευτικοί, πόσοι είναι οι αστυνομικοί, κ.λ.π. Η απάντηση είναι, «περίπου».

Σε πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Γαβριήλ Αβραμίδη για «τον άδικο ηλικιακό «ρατσισμό» των Ελλήνων αποστράτων αξιωματικών που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας» και η σύνταξη περικόπτεται 40% για το ποσό που υπερβαίνει τα 1000 ευρώ, η γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ανάμεσα σε άλλες ανακρίβειες, είναι ότι υπάρχουν 6.500 περίπου απόστρατοι αξιωματικοί αυτής της κατηγορίας με ετήσια δαπάνη 7.100.000 ευρώ περίπου.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ο πολιτικός του προϊστάμενος δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των αποστράτων. Με τον ίδιο τρόπο δεν γνώριζαν και δεν γνωρίζουν ακόμα τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει και οι «δικαιούχοι» λαμβάνουν παράνομα τη σύνταξη. Δεν μπορούν να εξακριβώσουν τον πραγματικό αριθμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες που δικαιούνται επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας με αποτέλεσμα το 30% του πληθυσμού μιας πόλης να έχει χαρακτηρισθεί τυφλό. Όλα είναι στο «περίπου». Ανικανότητα, υποκρισία, σκοπιμότητα, εξυπηρέτηση προσωπικών, πολιτικών και κομματικών συμφερόντων; «περίπου».

Για άλλη μια φορά Υπουργείο Οικονομικών και ο πολιτικός του προϊστάμενος επιδεικνύοντας πρωτοφανή εμπάθεια και απροκάλυπτο μένος κατά των ε.ε. και ε.α. στελεχών των ΕΔ και ΣΑ διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα συκοφαντώντας τους ε.α. αξιωματικούς ως δήθεν προνομιούχους που τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης.

Οι απόστρατοι με επιχειρήματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης από τον κοινό νου έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι έχουν υποστεί, δυσανάλογα, τις μεγαλύτερες μειώσεις συντάξεων και ότι τα κριτήρια περικοπής της σύνταξης σε ποσοστό 40% για το ποσό πάνω από τα 1000 ευρώ προσβάλλουν κάθε στοιχειώδη έννοια ισότητας και ισονομίας που πρέπει να απολαμβάνουν οι πολίτες ακόμα και σε ένα κράτος του «περίπου».

Πολύ πρόσφατα ο πρωθυπουργός της χώρας σε συνέντευξη στον ANTENA δήλωσε «τους στρατιωτικούς τους έχω πάντα στο μυαλό μου». Τον Οκτώβριο του 2013 ο υπουργός Εθνικής Αμύνης έδωσε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΘΑ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς το υπουργείο οικονομικών για την άρση της παραπάνω εξόφθαλμης αδικίας. Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιωτόπουλος κατ’ επανάληψη σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι ΕΔ και τα στελέχη τους σήκωσαν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας. Η ΝΔ στο προεκλογικό της πρόγραμμα το 2012 για την Εθνική Άμυνα αναφέρει «Η Νέα Δημοκρατία θα άρει τον άδικο ηλικιακό «ρατσισμό» των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Υποθετικά, στο κράτος του «περίπου», οι υπουργοί, τα κόμματα, το δίκαιο, η ισότητα, οι υποσχέσεις, θα είναι «περίπου».

Η πραγματικότητα και η μεγάλη αλήθεια που οι γραφειοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι αποκρύβουν επιμελώς είναι ότι η αποστρατεία, και όχι παραίτηση, των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ γίνονταν και γίνεται διαχρονικά με την προτροπή και την ευλογία τους καλλιεργώντας έντεχνα ένα κλίμα τρομοκρατίας για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Η αφαίμαξη των ΕΔ από έμπειρο και ικανό προσωπικό όλων των βαθμίδων ουδόλως τους απασχολεί καθώς στην τεχνοκρατική τους αντίληψη υπάρχουν μόνο αριθμοί και μηχανορραφίες για την οικονομική εξόντωση των στρατιωτικών και των οικογενειών τους. Τα επιπλέον εκατομμύρια των ευρώ που δόλια αφαιρούνται από το οικογενειακό εισόδημα των στρατιωτικών θα χρηματοδοτήσουν τις πολιτικές, κομματικές και προεκλογικές τους ανάγκες. Τα 7.500.000 ευρώ είναι ακριβώς όσα και η έκτακτη εκλογική επιχορήγηση των κομμάτων για τις ευρωεκλογές.

Ένας στρατιωτικός που αποστρατεύθηκε με αίτησή του και δεν συμπλήρωσε 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, έλαβε μικρότερο εφάπαξ και λαμβάνει εφ’ όρου ζωής μικρότερη σύνταξη. Η διαφορά μεταξύ ε.ε. και ε.α. καθώς και η μείωση της σύνταξης ποικίλλει και μπορεί να είναι από 250 έως 450 ευρώ. Για τους «περίπου» 6.500 αποστράτους αυτής της κατηγορίας, που σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών η αποκατάσταση της αδικίας θα επέφερε δημοσιονομικό κόστος 7.500.000 ευρώ, η ετήσια απώλεια λόγω της αποστρατείας με αίτησή τους είναι ήδη μεγαλύτερη από 20.000.000 ευρώ. Όλα αυτά επειδή, τρομοκρατούμενοι, επέλεξαν την αποστρατεία με αίτησή τους

 Καθώς όσοι αποστρατεύονται με πρωτοβουλία τους και είναι πολλοί περισσότεροι από 6.500, δεν εμπίπτουν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου και δεν αντικαθίστανται από νέα στελέχη, το όφελος για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι δυσθεώρητο.

Από τα παραπάνω προκύπτει η μεγάλη υποκρισία και δολιότητα του Υπουργείου Οικονομικών που ως στρατός κατοχής ερμηνεύει τους νόμους κατά το δοκούν και «επιβάλλει» στα εν ενεργεία στελέχη, κατ’ αρχήν, την αποστρατεία με αίτησή τους και εκ των υστέρων τους εγκαλεί, ως εν αποστρατεία, γι’ αυτή την απόφαση.

Η χώρα μας στην πολύχρονη ιστορία της γνώρισε και υπέφερε από πολλούς και ποικίλους δυνάστες με τελευταίους την τρόικα και τους διεθνείς πιστωτές της που έχουν οδηγήσει 1.500.000 του λαού στην ανεργία.

Φαίνεται ότι σε αυτό το ρόλο έχουν βρει, στο πρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, άξιους και ικανούς συμμάχους, έτοιμους από καιρό να υπηρετήσουν με περίσσιο ζήλο και επιμονή τις εντολές που εξαθλιώνουν το λαό και αποδεκατίζουν κάθε κοινωνική ομάδα και ιδιαίτερα τους αποστράτους. Το δίκαιο ή άδικο των μέτρων αποτελεί ακριβή πολυτέλεια στο κράτος του «περίπου».

«Περίπου» δημοκρατία, «περίπου» δικαιοσύνη, «περίπου» αξιοκρατία, διαφάνεια, ηθική, εντιμότητα, ειλικρίνεια, ήθος.

Ο θυμόσοφος λαός λέει: «Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι». Αλλά λέει και το άλλο: «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.»








Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αστική Ευθύνη Ιατρών



Συζήτηση για την ΄΄Αστική Ευθύνη Ιατρών΄΄ την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στο Ωνάσειο. Ανάδειξη θέματος από το μέλος του ΔΣ/ΣΣΑΣ κ. Χ. Μπίσια      
PDF Εκτύπωση E-mail

onaseio