**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

΄΄ Βόμβα ΄΄ από το Ελεγκτικό Συνέδριο



Η απόφαση διαβιβάστηκε απευθείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με εντολή για άμεση επιστροφή τους χωρίς ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών

Πρόκειται για περικοπές συντάξεων που έγιναν από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα. Η επιστροφή των ποσών θα... δημιουργήσει τεράστιες μαύρες τρύπες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν με ισοδύναμα. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθησαν σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση των συνταξιούχων στελεχών ΕΔ-ΣΑ η Ολομέλεια του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου σχεδόν ομόφωνα (27 υπέρ και 2 κατά) αποφάνθηκε ότι ο νόμος 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016) καταργήθηκε με τον νεότερο πρόσφατο νόμο 4307/2014.

Κατά συνέπεια, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η κυβερνητική πράξη περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας «δεν έχει νόμιμο έρεισμα και είναι άνευ αντικειμένου». Κατόπιν αυτών, το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση που μείωσε το ύψος των συντάξεων και διαβίβασε απευθείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) εντολή για άμεση αναδρομική αναπροσαρμογή των συντάξεων στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα.

Έτσι, αυτόματα, το ΓΛΚ, χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου Οικονομικών, θα αναπροσαρμόσει τις συντάξεις των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2012.

Παράλληλα, η Ολομέλεια έκρινε αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών. Το ΓΛΚ, σύμφωνα με το πνεύμα της δικαστικής απόφασης, θα επιστρέψει άμεσα στους συνταξιούχους στρατιωτικούς - σώματα ασφαλείας τα ποσά των συντάξεων τους που παρακρατήθηκαν μέχρι τώρα, ενώ παράλληλα δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει όσα παρακρατήθηκαν από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τώρα σε δόσεις (ή επιστροφή σε ένα μικρό μόνο ποσοστό), όπως έκανε με τους δικαστικούς λειτουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι περικοπές στις συντάξεις των στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών κ.λπ. και των ειδικών μισθολογίων, όπως οι καθηγητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι γιατροί διευθυντές του ΕΣΥ, έγιναν κατά τις επιταγές του νόμου 4093/2012.

Τις έκριναν αντίθετες με το Σύνταγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε από τους δικαστές ότι η περικοπή των συντάξεων των στρατιωτικών είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές:

1) Της ισότητας, ως προς την κατανομή των δημοσίων βαρών που γίνεται ανάλογα με τις δυνάμεις του κάθε φορολογούμενου πολίτη, αφού οι στρατιωτικοί - σώματα ασφαλείας έχουν πληγεί δυσανάλογα σε σχέση με άλλες ομάδες πολιτών.

2) Του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αφού με τις μειώσεις των συντάξεων πλήττεται το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνταξιούχων στρατιωτικών.

3) Της αναλογικότητας, καθώς δεν αιτιολογείται, αλλά ούτε τεκμηριώνεται με συγκεκριμένα στοιχεία ότι η αναγκαιότητα της μείωσης των συντάξεων θα συμβάλει στην επίτευξη του σκοπού της περιστολής των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ακόμη, επισημάνθηκε ότι οι συνεχείς περικοπές των συντάξεων των στελεχών ΕΔ-ΣΑ έρχονται σε ευθεία και πλήρη αντίθεση με το άρθρο 25 του Συντάγματος, καθώς οι μειώσεις δεν ενδείκνυνται ως το πλέον πρόσφορο μέτρο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού της περιστολής των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάσκεψη οι δικαστές τόνισαν ότι δεν προκύπτει ότι εξαντλήθηκε κάθε άλλο πρόσφορο μέτρο για να περιοριστεί το κρατικό έλλειμμα, έτσι ώστε να αποτραπεί η επιβάρυνση για πολλοστή φορά της ίδιας κατηγορίας πολιτών, όπως αυτή των συνταξιούχων στρατιωτικών. Παράλληλα, οι περικοπές των συντάξεων των στελεχών ΕΔ-ΣΑ παραβιάζουν και το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, καθώς δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι η αναδρομική μείωση υπαγορεύτηκε από λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος μετά από τήρηση των αρχών: α) της ισότητας, β) της ισότητας στην κατανομή των βαρών και γ) της αναλογικότητας.

Με συντριπτική πλειοψηφία (21 υπέρ και 8 κατά) η Ολομέλεια του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, σε διάσκεψη και πάλι κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι είναι αντισυνταγματικό το αναδρομικό ψαλίδισμα των συντάξεων που έγινε τον Αύγουστο του 2012, σύμφωνα με τον νόμο 4093/2012, στους συνταξιούχους δυο κατηγοριών του ειδικού μισθολογίου. Συγκεκριμένα, στα απόμαχα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (καθηγητών) και στους γιατρούς διευθυντές του ΕΣΥ. Οι δύο αυτές κατηγορίες συνταξιούχων ζητούσαν να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι μειώσεις που επέφερε στις συντάξεις τους αναδρομικά από 1.8.2012 έως σήμερα ο νόμος 4093/2012. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου απεφάνθη ότι οι περικοπές των συντάξεων παραβιάζουν τις διατάξεις του Συντάγματος που κατοχυρώνουν την ισότητα, την αναλογικότητα, την αξιοκρατία, την ιδιοκτησία κ.λπ.

Παράλληλα, αποφάνθηκαν ότι οι επίμαχες περικοπές των συντάξεων των καθηγητών και των γιατρών είναι αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ε.Σ.Δ.Α.

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 30/11/2014 – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ - ttsimpoukis@protothema.net)

Έφυγε ο Κικίλιας και έμειναν οι Αξκοί της ΕΛ.ΑΣ !


"Άστραψε και βρόντηξε" ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλιας Κικίλιας κατά των επικεφαλής της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Ταξίαρχο Ανδρέα Αποστολόπουλο, ο κ. Κικίλιας πριν κατέβει στην Πάτρα είχε εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με τους «απλούς» αστυνομικούς.

Ωστόσο όταν έφτασε στο Αστυνομικό Μέγαρο διαπίστωσε ότι το ακροατήριο ήταν μόνο ανώτατοι αξιωματικοί. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφερόμενος στον κ. Αποστολόπουλο δήλωσε πως «Εγώ δεν ήρθα για τους αξιωματικούς που τους σέβομαι και τους τιμώ, όμως σας είπα από το τηλέφωνο πως θέλω να δω τα παιδιά τους αστυνομικούς. Όταν βρεθούν εδώ τα παιδιά για τα οποία ήρθα τότε θα μιλήσω», και φανερά εκνευρισμένος έφυγε από το χώρο.
Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ
ΣΧΟΛΙΟ :  Κοιτάξτε πως μιλάει ο Κικίλιας με τα χέρια στην μέση σε στυλ ΄΄τσαμπουκά΄΄  στον Ταξχο ΄΄Οταν μαζέψεις τα παιδιά τοτε θα έρθω να μιλήσω΄΄ Τώρα θυμάται   τα ΄΄παιδιά΄΄ Ω ! Τι εκτίμηση τρεφει προς τον ΄΄υφιστάμενό του ΄΄ Ανώτατο Αξκό !! Και όλα αυτά μπροστά στις κάμερες !!!! Μπραβο υπουργάρα !!!!!Τιμώρησέ τον κιόλας με κατοίκον περιορισμό !!! Στο χέρι σου είναι !!!

Το Ελεγκτικό λέει στην κυβέρνηση 'δώστε πίσω συντάξεις και αναδρομικά σε απόστρατους΄΄ !



Image
Την ίδια ώρα που οι διεκδικήσεις των στρατιωτικών “υπονομεύονται” με ανούσιες κόντρες “σκάει” δεύτερη βόμβα μεγατόνων για την κυβέρνηση .
 Βόμβα που έχει επίσης “χακί” απόχρωση. Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τρεις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις της επιβάλλει την αναδρομική επιστροφή μεγάλων ποσών στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και σε πανεπιστημιακούς καθηγητές και διευθυντές γιατρούς του ΕΣΥ.
Μάλλον δεν ήταν τυχαία η δημόσια παρέμβαση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ο οποίος υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα πρόκειται για τις περικοπές των συντάξεων που έγιναν από το καλοκαίρι του 2012.
Ειδικά για την περίπτωση των απόστρατων η Ολομέλεια αποφάσισε με ψήφους 27 υπέρ και 2 κατά την άμεση επιστροφή!
Το σκεπτικό της απόφασης λέει ότι δεν υπάρχει νομικό έρεισμα στις περικοπές.
Τι σημαίνει αυτή η απόφαση; Ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πρέπει να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 ,χωρίς το υπουργείο Οικονομικών να έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης.
Επίσης κρίθηκε ως αντισυνταγματική ,παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών. Πρέπει λοιπόν να επιστραφούν όλα τα ανδρομικά από τον Ιούλιο του 2012!

Πάνω που η κυβέρνηση πίστεψε ότι με τους στρατιωτικούς το “τακτοποίησε το θέμα” με πολλούς και διάφορους τρόπους , έρχεται αυτή η εξέλιξη για να σημάνει πάλι συναγερμό.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Κακώς δόθηκαν χρήματα στους Στρκούς ! Ποιος ευρωβουλευτής της ΝΔ τα ζητάει πίσω !


Να πάρουν πίσω ακόμη και τα ελάχιστα που δόθηκαν ως διόρθωση στους στρατιωτικούς ζήτησε με έμφαση ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος! Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ ο κ.Κύρτσος είπε ότι η κυβέρνηση “οφείλει να πάρει οριζόντια μέτρα 5 δις”!!! Και γι΄ αυτό χαρακτήρισε “λάθος που δόθηκαν τα χρήματα στους ένστολους και τους δικαστικούς»!

Επί της ουσίας πρότεινε να μην εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις, γιατί βλάπτουν την οικονομία και πρόσθεσε ότι «με βάση το Σύνταγμα του (δεν ξέρω πότε) θα διαχειριστούμε το ολοκληρωτικό οικονομικό αδιέξοδο;».

Το πολιτικό δίλημμα που τίθεται στην κυβέρνηση, λοιπόν σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της είναι: «Ή βρίσκει το κουράγιο και την κυβερνητική πλειοψηφία να συνεχίσει στην ίδια πορεία, τη  συνέχιση την πολιτική της, αλλιώς να δώσουν τα κλειδιά της χώρας στο ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε τι είπε ο Γιώργος Κύρτσος:




ΣΧΟΛΙΟ : Τι του λες τωρα του κυριου του λες τα ΄΄κάλαντα΄΄ !!!

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τις περικοπές τωνΣτρκών στο ΣτΕ !


Αναβολή στην συζήτηση για την απόφαση κατά του υπουργείου Οικονομικών το οποίο δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των στρατιωτικών. Το Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ είχε προσδιορίσει για σήμερα την συζητηση . Τελικά αποφάσισε την αναβολή της.

Η ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:


Γνωρίζεται ότι η συζήτηση που είχε προσδιοριστεί ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, για σήμερα Παρασκευή 28-11-2014, μετά τη διαπιστωμένη από το Συμβούλιο αυτό μη συμμόρφωση του Δημοσίου προς την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναβλήθηκε και προσδιορίστηκε για την 9-12-2014.

ΣΧΟΛΙΟ : Άρχισαν οι αναβολές ???? Θα δείξει και θα δούμε !!!

Αποζημιώσεις Προέδρου και Μελών ΔΣ/ΜΤΣ Οκτωβρίου 2014 !




ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ Μ.Τ.Α
για την καταβολή αποζηµίωσης λόγω συµµετοχής στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ΜΤΑ στο προσωπικό του Ταµείου µηνός Οκτωβρίου 2014. 


Οι συνήγοροι των Στρατιωτικών για μία ακόμα φορά αντιμέτωποι με τα επιχειρήματα του Υπ. Οικονομικών PDF Εκτύπωση E-mail
News

Ραντεβού στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν δώσει σημερα Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014, οι συνήγοροι των Ομοσπονδιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να αποκρούσουν τα γνωστά επιχειρήματα του υπουργείου Οικονομικών βάσει των οποίων... δεν γίνεται πλήρης επιστροφή των ποσών που διεκδίκησαν και δικαιούνται με τη βούλα πλέον και του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Όλα δείχνουν ότι η συζήτηση ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης, σήμερα, μετά τη διαπιστωμένη από αυτό μη συμμόρφωση του Δημοσίου προς τις αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διότι για πρώτη φορά οι ανώτατοι δικαστές κατά πάσα πιθανότητα θα καταλογίσουν και πρόστιμα, απορρίπτοντας τα ισχνά  επιχειρήματα του υπουργείου Οικονομικών.
Είναι πέραν πάσης λογικής η επιχειρηματολογία του υπουργείου Οικονομικών περί δημοσιονομικής πειθαρχίας διότι η Ολομέλεια του ΣτΕ εξαρχής την είχε απορρίψει με την αιτιολόγησή της. Η εμμονή του υπουργείου να επικαλείται τα ίδια επιχειρήματα μάλλον αποκαλύπτει τους φόβους που έχουν καταλάβει τα στελέχη του, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι προβαίνει ήδη στην μερική αποκατάσταση των αδικιών. Αντιθέτως οι δικαστές, ιδίως μετά τις σκληρές αντικυβερνητικές τους ανακοινώσεις, θα έχουν κάθε λόγο να δείξουν στον ελληνικό λαό ότι αυτά που λένε τα εννοούν..

Αναδρομικά μερίσματος ΜΤΣ και συνυπολογισμός τους στη σύνταξη !






PDF Εκτύπωση E-mail
                                                                                                                                                           

     Με αφορμή την επιστολή της ΠΟΣ προς το ΜΤΣ, που αφορούσε στο συνυπολογισμό στη σύνταξη της τελευταίας μείωσης του μερίσματος έτους 2014, πραγματοποιήθηκε στο ΜΤΣ την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 συνάντηση με τη
συμμετοχή του Προέδρου, του Γενικού Διευθυντού και του αρμόδιου χειριστή του θέματος εκ μέρους του Μετοχικού Ταμείου και των Προέδρου και Ταμία εκ της Ομοσπονδίας.

        Με την από 17 Νοε. 2014 επιστολή μας (επισυνάπτεται), ενημερώσαμε το ΜΤΣ ότι, αναλύοντας το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης που εκδίδεται από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, διαπιστώσαμε ότι η μείωση που έχει περιληφθεί για το μέρισμα του ΜΤΣ είναι 4,1% αντί του ορθού 12,3%, οπότε το ακαθάριστο ποσό είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό. Αντίστοιχη περίπτωση υπάρχει και στον ΕΚΟΕΜΣ. Συνέπεια αυτού είναι να υπολογίζεται μεγαλύτερο ύψος ακαθάριστου ποσού μερίσματος, που προστιθέμενο στη σύνταξη, αυξάνει το ποσό επί του οποίου υπολογίζεται η μείωση σύμφωνα με το Ν.4093/2012 (5-10-15-20%) και προφανώς σε κάποιους να τους αλλάζει και κατηγορία επί το δυσμενέστερο, με τελικό αποτέλεσμα να αυξάνει η αντίστοιχη μείωση και κατ' επέκταση να μειώνονται η σύνταξη, το μέρισμα και το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ. Για επιβεβαίωση των ισχυρισμών μας, παρατέθηκαν συγκεκριμένα δείγματα εξομοίωσης, με βάση ηλεκτρονική εφαρμογή υπολογισμού της σύνταξης, όπου διαπιστώνεται επιπλέον μείωση της σύνταξης κατά 16 ευρώ και των λοιπών (ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ) κατά 7 ευρώ.

          Ο Πρόεδρος και ο Γ. Δντής του ΜΤΣ, αφού μας επέδωσαν την απάντηση (επισυνάπτεται), μας ενημέρωσαν για την προβλεπόμενη διαδικασία ενημέρωσης της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το ΜΤΣ. Συγκεκριμένα διαβίβασε το ΜΤΣ σύμφωνα με σχετικό υπόδειγμα της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, τα ακαθάριστα ποσά με τη μείωση του μερίσματος κατά 4,1% και ξεχωριστά τα αναδρομικά. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι πράγματι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, επηρέασε επί το δυσμενέστερο τη σύνταξη. Ακολούθως μας ενημέρωσαν για την παρούσα οικονομική κατάσταση, τις προοπτικές και τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς ΜΤΣ για βελτίωση της βιωσιμότητάς του.

           Σε ότι αφορά το ερώτημά μας περί επαναφοράς της τιμής μεριδίου του μερίσματος στα επίπεδα του έτους 2013 (5,1999 €), που στηρίχτηκε σε σχετική ανακοίνωση του ΜΤΣ (7/8/2014), η απάντηση ήταν ότι «εξαρτάται αποκλειστικά από το οικονομικό αποτέλεσμα κάθε έτους και τη δυνατότητα ταμειακής κάλυψης». Το ΜΤΣ εκτιμά ότι από 1/1/2015 η τιμή μεριδίου θα επανέλθει στο επίπεδο έτους 2014 ήτοι των 4,9865 €, δηλαδή θα σταματήσει η αναδρομική παρακράτηση. Επίσης από 1-1-2015 θα παρέχεται στους μερισματούχους η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληροφόρησης επί του καταβαλλόμενου στον καθένα ατομικά του μερίσματος και τις κρατήσεις επ' αυτού.

            Τέλος αναπτύχθηκαν οι προτάσεις αλλά και πρωτοβουλίες της ΠΟΣ που έχουν αναληφθεί, για θέματα αρμοδιότητας ΜΤΣ. Θεωρούμε ότι ήταν μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση, δηλώσαμε δε τη διάθεσή μας για περαιτέρω συνεργασία όπου απαιτηθεί. Ο Πρόεδρος του ΜΤΣ επεσήμανε ότι επιθυμούν τη συνεργασία μας, διότι θεωρούν ότι μπορούμε να συνδράμουμε θετικά σε θέματα ΜΤΣ.

           Επισυνάπτονται η από 17/11/2014 επιστολή της ΠΟΣ και η με 24/11/2014 σχετική απάντηση του ΜΤΣ.

                                                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                    Νικολόπουλος Βασίλειος                                                    Παπαδόπουλος Βασίλειος
                          Ταξίαρχος εα                                                                     Ταξίαρχος εα

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

΄΄Απογοήτευση για τα αναδρομικά, απογοήτευση για τις αυξήσεις, απογοήτευση ... ΄΄


ΣΧΟΛΙΟ: δυστυχώς τα επιστρεφόμενα ποσά στους ε.ε. συναδέλφους είναι αυτά που γράφαμε τόσους μήνες πίσω.....οι αγωγές πλέον για την επαναφορά των μισθών & των συντάξεων μας στο 100% της 31/7/12 ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ!!


Η ειρωνεία είναι ότι ο κόσμος μας βρίζει και μας αποκαλεί ευνοημένους με τον τόσο Η απόλυτη κοροϊδία.. πρόσθεσα όλα τα αναδρομικά (λιγότερο από 200euro) και μετά αφαίρεσα τις κρατήσεις…(90euro) τα μισά χρήματα κρατήσεις… Όσο για την αύξηση στον βασικό…(εδώ γελάμε), 14euro!!!!!!!ντόρο που έγινε τους τελευταίους μήνες για το θέμα…
Αισθάνομαι την επιτακτική ανάγκη να γράψω αυτή την επιστολή και συνάμα θέλω να δηλώσω την απογοήτευση μου ως ένστολος...... σε σώμα ασφαλείας (είμαι μόνιμος από το 2000 και υπαξιωματικός από το 2008)
Ακούγαμε τόσο καιρό τώρα (και περιμέναμε εναγωνίως) για τα αναδρομικά που θα μπαίνανε στον τελευταίο μισθό, για την αύξηση στον βασικό κτλ,κτλ..
Πήρα στα χέρια μου το αναλυτικό σημείωμα αποδοχών για τον μήνα Δεκέμβριο… απογοήτευση και έκπληξη, ¨δεν μπορεί λέω, κάποιο λάθος θα έχει γίνει!!¨


Ρώτησα και άλλους συναδέλφους… τα ποσά κυμαίνονται αναλόγως, αλλά η απογοήτευση η ίδια!!!!!
Απογοήτευση για άλλη μία φορά για τους συνδικαλιστές μας, που επιβεβαιώνονται οι όποιες καχυποψίες μας τελικά…, απογοήτευση για τις όποιες ελπίδες τρέφαμε.. απογοήτευση και τίποτα άλλο!!!
Η ειρωνεία είναι ότι ο κόσμος μας βρίζει και μας αποκαλεί ευνοημένους με τον τόσο ντόρο που έγινε τους τελευταίους μήνες για το θέμα…

Άλλοι πάλι μας εξισώνουν με τους δικαστικούς (νομίζουν ότι παίρνομαι ότι και αυτοί)!
Μα καλά, τέτοια ξευτίλα;;; και να σκεφτεί κανείς, ότι έχουν ανέβει ραγδαία, τα ποσοστά θανάτων και τραυματισμών σε Αστυνομία – Πυροσβεστική.. (κάτι λέγαμε για επικινδυνότητας και ανθυγιεινό… χαχαχαα!! ανέκδοτο κατάντησε και αυτό)!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ :  Ολοι θα ζήσουμε και αυτοί με τα πάρα πολλά αλλα και εμείς με τα πάρα πολύ λίγα!
Χαβιάρι και σολωμό αυτοί??? Σπανακόρυζο εμείς !!!  

΄΄ Κίνημα ΄΄ υποστήριξης του ναυάρχου ! Τα παράλογα επιχειρήματα ... εύκολα ΄΄ καίγονται ΄΄ !

“Κίνημα” υποστήριξης του ναυάρχου που δεν δέχτηκε τον απαιτούμενο έλεγχο στην πύλη του ΥΠΕΘΑ από υπαξιωματικό.

Το επιχείρημα; “Ήταν υποχρεωμένος ο υπαξιωματικός να αναγνωρίσει τον ναύαρχο”!

Έχουμε και λέμε:

•Δεν ήταν υποχρεωμένος να τον γνωρίζει. Ο υπαξιωματικός του ΠΝ υπηρετεί στο ΓΕΕΘΑ και δεν έχει υπηρετήσει ποτέ με τον ναύαρχο, ο οποίος δεν είναι…διάσημος ούτε εντός του προσωπικού του ΓΕΝ αφού αποφεύγει τις επαφές με το προσωπικό ακόμη και για ευχές Χριστουγέννων που λέει ο λόγος.

•Όχι δεν υπήρχε φωτογραφία του στην πύλη. Το λέμε αυτό γιατί διαβάσαμε το επιχείρημα ότι υπάρχουν φωτογραφίες των προσώπων που πρέπει να αναγνωρίζονται . Στον χώρο που έκανε έλεγχο ο υπαξιωματικός ΔΕΝ υπάρχουν φωτογραφίες. Κι όπου υπάρχουν ο ναύαρχος δεν υπάρχει.

•Όσοι είναι θερμοί υποστηρικτές των θεσμών, των κανονισμών και των διαταγών και τώρα υποστηρίζουν ότι “για όλα φταίει” ο υπαξιωματικός δεν ενοχλούνται με το γεγονός ότι ο ναύαρχος δεν φορούσε την στολή του όπως προβλέπεται;

Και για να τελειώνουμε με τα αυτονόητα θα μεταφέρουμε την σκηνή που μας μετέφερε απόστρατος ναύαρχος που διάβασε την ιστορία της πύλης και δεν την πίστευε: “Σε λιμάνι του εξωτερικό είμασταν δεμένοι μαζί με αμερικανικό πλοίο. Μας έκανε εντύπωση ότι ο αμερικανός κυβερνήτης έδειχνε το “πάσο” του στον ναύτη που τον χαιρετούσε αναγνωρίζοντας βέβαια τον κυβερνήτη του”.

Επίσης όποιος έχει υπηρετήσει την θητεία του ειδικά στον Στρατό Ξηράς έχει πέσει ...θύμα της "λογικής" να μην κάνει αναγνώριση στον δεκανέα που λίγη ώρα πριν έπινε καφέ μαζί του στο ΚΨΜ . Το "μάθημα" που δίνεται στους νεοσύλλεκτους που την πατάνε είναι να τους βγάζουν αναφορά.

Ας μην συνεχίσουμε...

Αυτά για να μην χάνουμε την ουσία…

ΣΧΟΛΙΟ : ΄΄Αμερικανός κυβερνήτης έδειχνε το ΄΄πάσο ΄΄ του στον ναύτη που τον χαιρετούσε...΄΄
Καλά , όσοι έχουμε πάει στο εξωτερικό ΤΙΠΟΤΑ δεν ΜΑΘΑΜΕ από τις συμπεριφορές των ξένων ανωτέρων προς τους κατωτέρους των ???

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τοποθετήσεις για τα αναδρομικά

Από Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών  Αθηνών 

Δημοσιεύουμε ως έχουν τις θέσεις του Αντισ/γου ε.α κ. Σουπιώνη Νικολάου σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο, σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών ύστερα από τη γνωστή  απόφαση του ΣτΕ.
Κύριοι  / Αγαπητοί  συνάδελφοι
Μετά από ερωτήματα που τέθηκαν  για τρέχοντα θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος σας γνωρίζουμε  τα ακόλουθα:
  1.        Επιστροφή  αποδοχών, ως αχρεωστήτως καταβληθεισών 
Με τις  διατάξεις  του άρθρου 86 παρ.  1 του  ν. 4307/15.11.2014 (ΦΕΚ τ.Α’  246) αφενός μεν καταργήθηκαν  οι διατάξεις  του ν. 4093/2012, που τροποποιούσαν  τους οικονομικούς  συντελεστές μισθών και συντάξεων,  συνεπεία  των  οποίων  από 1.8.2012  υποστήκαμε  σημαντική αφαίμαξη των αποδοχών μας, αφετέρου δε καθορίσθηκαν  νέοι συντελεστές με αναδρομική ισχύ από 1.8.2012 (δηλαδή πέραν της διετίας!!!), οι οποίοι επαναφέρουν,  κατά το ήμισυ, τους συντελεστές  που  ίσχυαν προ του ν. 4093/2012 αυξάνοντας ταυτόχρονα το βασικό μισθό αναφοράς επί του οποίου υπολογίζονται οι συντελεστές αυτοί. Τούτο όμως δεν σημαίνει  ότι οι σημερινές αποδοχές μας  θα επανέλθουν κατά 50% στο προϊσχύον  καθεστώς του ν. 4093/2012, καθόσον οι ποσοστιαίες μειώσεις  που προβλέπονται  παράλληλα στον εν λόγω νόμο, των 5, 10, 15, 20% ανάλογα του ύψους της σύνταξης, εξακολουθούν να ισχύουν.
Επίσης στην παρ. 3 του άρθρου 86 προβλέπεται ότι με κοινή απόφαση των αρμόδιων υπουργών θα καθορισθεί ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής  των αναδρομικών που προκύπτουν λόγω της τροποποίησης των συντελεστών, για το χρονικό διάστημα από 1.8.2012 έως και 31.12.2014.
Η παραπάνω ενημέρωση έχει ενδιαφέρον στο ότι η Κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά και εκπρόσωποί της στα Μ.Μ.Ε., ανέφεραν χαρακτηριστικά  ότι με τη σύνταξη μηνός Ιανουαρίου 2015, που θα καταβληθεί την 22.12.2014, θα λαμβάναμε και «αναδρομικά» έξι μηνών. Η σύγχυση  αυτή ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν ειπώθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη Βουλή ότι οι έξι αυτοί μήνες  θα αναλογούν στα αναδρομικά των τελευταίων μηνών και δη από 1.7 έως 31.12.2014. Ωστόσο, παράμετρος  τέτοια  δεν υφίσταται στο ν. 4307/2014.
Γεγονός όμως είναι ότι με τη σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου θα εισπράξουμε  επί πλέον ποσό, που ποικίλει ανάλογα του βαθμού εκάστου. Από αυτά που θα εισπράξουμε, όσα αντιστοιχούν στα «αναδρομικά» της περιόδου από 1-8-2012 έως 31-1-2013, κακώς συμπεριλαμβάνονται στην παρ. 3 του άρθρου 86 ν. 4307/2014, αφού, ειδικά αυτά θα έπρεπε να μας καταβληθούν  σε εκτέλεση της υπ’ αρ. 2194 /13.6.2014 απόφασης  της Ολομέλειας του ΣτΕ, με τις οποίες το Δημόσιο οφείλει να μας επιστρέψει ολόκληρο το χρηματικό  ποσό το οποίο είχε  παρακρατηθεί  μετά την εφαρμογή του ν. 4093/2012, λόγω της αναδρομικότητάς του.
Με τη νομικά αυθαίρετη υπαγωγή- σύνδεση των αναδρομικών της περιόδου 1-8-2012 έως και 31-1-2013 με τη ρύθμιση του ν. 4307/2014, το εν λόγω ποσό δεν επιστρέφεται ως φαίνεται ολόκληρο, όπως οφείλει να πράξει η Πολιτεία,  σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, αλλά κατά το ήμισυ (!!!).
Εφόσον υπάρξει επαλήθευση του πιθανού αυτού σεναρίου, η μη επιστροφή  ολόκληρου του ποσού αυτού  συνιστά επιπλέον λόγο  άσκησης  αγωγής .
   2.   Ένδικα μέσα  στο Ελεγκτικό Συνέδριο
Επισημαίνεται ότι όσοι άσκησαν έφεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω της αναπροσαρμογής των  συντάξεων, σύμφωνα με  τις  διατάξεις του ν. 4093/2012, καλύπτονται πλήρως  στην παρούσα χρονική στιγμή  και δεν χρειάζεται να καταφύγουν στην άσκηση άλλου ένδικου μέσου, όπως π.χ. αγωγή.
Αθήνα,  24  Νοεμβρίου  2014
Με εκτίμηση
 Δημήτριος  Δημητρίου                Νικόλαος Σουπιώνης
Δικηγόρος                                   Αντιστράτηγος   ε.α.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΑΑΣΑ  και εισηγήσεις τόσο του Αντιστράτηγου ε.α. ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Σπύρου όσο και του Νομικού μας συμβούλου – δικηγόρου και Ειδικού Γραμματέα της ΠΟΑΑΣΑ ασυτνομικού Διευθυντού ε.α. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Νικήτα αποφασίστηκε προς τούτο και ενημερώθηκαν όλοι οι Σύνδεσμοι – Ενώσεις, όπως ενημερώσουν με τη σειρά τους τα μέλη τους ότι πρέπει να κάνουν ΑΓΩΓΕΣ – ΕΦΕΣΕΙΣ ανάλογα την περίπτωση, μεμονωμένα ή μέσω δικηγόρων (ομαδικά). Είναι στην επιλογή του καθενός συναδέλφου τι θα επιλέξει.

12ήμερη εορταστική άδεια από τον ΥΕΘΑ στα στελέχη των ΕΔ !

 

 

Την Παρασκευή 28/11 ΄΄κληρώνει΄΄ στο ΣτΕ για Σταϊκούρα !

ΠΗΓΗ : staratalogia

Ραντεβού στο Συμβούλιο της Επικρατείας δίνουν μεθαύριο Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014, οι συνήγοροι των Ομοσπονδιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να αποκρούσουν τα γνωστά επιχειρήματα του υπουργείου Οικονομικών βάσει των οποίων... δεν γίνεται πλήρης επιστροφή των ποσών που διεκδίκησαν και δικαιούνται με τη βούλα πλέον και του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Από χθες ξεκίνησε η συζήτηση του σχεδίου του προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση της εν μέσω επικρίσεων της αντιπολίτευσης και με τους συνδικαλιστές να αναμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στη συνδικαλιστική τακτική των Ομοσπονδιών, οι οποίες ξεκίνησαν επίσης από χθες τα συνέδριά τους, η μια μετά την άλλη για να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις τόσο για το θέμα της μη συμμόρφωσης της κυβέρνησης όσο και για το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων.

Όλα δείχνουν ότι η συζήτηση ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης, την Παρασκευή, μετά τη διαπιστωμένη από αυτό μη συμμόρφωση του Δημοσίου προς τις αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διότι για πρώτη φορά οι ανώτατοι δικαστές κατά πάσα πιθανότητα θα καταλογίσουν και πρόστιμα, απορρίπτοντας τα ισχνά έως αστεία επιχειρήματα του υπουργείου Οικονομικών.
Είναι πέραν πάσης λογικής η επιχειρηματολογία του υπουργείου Οικονομικών περί δημοσιονομικής πειθαρχίας διότι η Ολομέλεια του ΣτΕ εξαρχής την είχε απορρίψει με την αιτιολόγησή της. Η εμμονή του υπουργείου να επικαλείται τα ίδια επιχειρήματα μάλλον αποκαλύπτει τους φόβους που έχουν καταλάβει τα στελέχη του, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι προβαίνει ήδη στην μερική αποκατάσταση των αδικιών. Αντιθέτως οι δικαστές, ιδίως μετά τις σκληρές αντικυβερνητικές τους ανακοινώσεις, θα έχουν κάθε λόγο να δείξουν στον ελληνικό λαό ότι αυτά που λένε τα εννοούν...

Κι ενώ ο κλάδος των ενστόλων των Σωμάτων Ασφαλείας ζει το συνεδριακό του «πυρετό» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών συνεχίζει παράλληλα τις επαφές της με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς από το ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων. ΣΕ συνέχεια των επαφών της ΠΟΕΣ, με Ομοσπονδίες εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αντιπροσωπεία του ΔΣ συναντήθηκε, τη Δευτέρα 24-11-2014, με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στα γραφεία της τελευταίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε «η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα και η Ομοσπονδία είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την Ομοσπονδία των Οικοδόμων για την ιστορική διαδρομή της σωματειακής δραστηριότητας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, από το έτος 2004 με την ίδρυση της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» μέχρι και σήμερα, με την ίδρυση της ΠΟΕΣ.

Επισημάνθηκε η συνεχιζόμενη μερική συμμόρφωση της Πολιτείας έναντι της δικαστικής απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Χώρας, τονίζοντας τον αντίκτυπο που η μερική αυτή συμμόρφωση αντανακλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες, που τυχόν βρεθούν στην ίδια και δυσχερέστερη θέση, ενώ τονίσθηκε, ιδιαίτερα, η προσπάθεια δημιουργίας από την Κυβέρνηση τεχνητού κοινωνικού αυτοματισμού και η στροφή κλάδων εργαζομένων έναντι των Ελλήνων στρατιωτικών, που φέρεται να καρπώνονται αυξήσεις στους μισθούς τους και όχι μέρος υλοποίησης της ανωτέρω απόφασης.

Δόθηκε η υπόσχεση και από τις δύο πλευρές να συνεχισθούν οι επισκέψεις και έμεινε ανοικτό το ενδεχόμενο κοινής πορείας διεκδίκησης λύσεων σε κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο κλάδοι, αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης που έπληξε αμφότερες τις πλευρές».

Αναμφίβολα τέτοιες συναντήσεις διευρύνουν το πεδίο δράσης των στρατιωτικών, καλλιεργούν την ώσμωση με την κοινωνία, κόντρα στα στεγανά και στα στερεότυπα που ηθελημένα θέλουν αρκετοί εντός κι εκτός στρατεύματος να διαιωνίζονται. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας έχει διακηρύξει τη βούλησή της να συνεχίσει τις επαφές με τους ζωντανούς φορείς των εργαζομένων και της κοινωνίας για να αναδείξει τα προβλήματα των στρατιωτικών αλλά και για να εκφράσει την αλληλεγγύη της σε κάθε αγωνιζόμενο κλάδο.

(enatokalopaidi.blogspot.gr)

Οι Ενώσεις ανήκουν σε όλους τους Στρκούς ( Κοινό Δελτίο Τύπου ΕΣΠΕΘ - ΕΣΠΕΚΜ - ΕΣΠΕΗΠ )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γνωρίζετε ότι μετά την συνάντηση των προεδρείων των τριών Ενώσεων Στρατιωτικών (Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. – Ε.Σ.ΠΕ.Θ. – Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

* Εκτίμηση της κατάστασης στην Π.Ο.Ε.Σ. όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
* Το έργο, ο τρόπος λήψης αποφάσεων και ο τρόπος λειτουργίας της Ομοσπονδίας
* Το έργο που έχουν επιτελέσει μέχρι τώρα οι τρεις Ενώσεις κυρίως στα θέματα του Ωραρίου Εργασίας (40ωρο), Ασφαλιστικό-Καταταγέντες 90-95, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Μεταθέσεις, Στέγαση Στελεχών και θέματα Μέριμνας Προσωπικού.
* Καθορίστηκαν οι κοινοί επόμενοι στόχοι.
* Προσδιορίστηκαν τρόποι για κοινή δράση των τριών Ενώσεων όπου απαιτηθεί (π.χ. σε συναντήσεις με φορείς), η οργανωμένη αντιμετώπιση και η συνδρομή σε τυχόν πρόβλημα μιας Ένωσης, αλλά και κοινή παρουσία από δω και στο εξής μέσα στην Π.Ο.Ε.Σ.
* Αποφασίστηκε η δημιουργία Κοινού Συντονιστικού Οργάνου.
Καλούμε την Π.Ο.Ε.Σ.
* Να δώσει βήμα στον ουσιαστικό διάλογο και στον πλουραλισμό των απόψεων μέσα σ’ αυτήν και να σταματήσει η απουσία προβολής των δραστηριοτήτων κάποιων συγκεκριμένων Ενώσεων από την ιστοσελίδα της, που δημιουργεί απορία και σύγχυση στους συναδέλφους.
* Να εντείνει τις προσπάθειες για την αναγνώριση της σωματειακής εκπροσώπησης των στρατιωτικών μέσω των Ενώσεων από την πολιτεία με Νομοθέτηση που θα διέπει το θέμα αυτό.
* Να αποφεύγει λεκτικές υπερβολές ή κινήσεις που θα οδηγήσουν πολλούς να μας προσάψουν ίχνη κομματισμού ή προσωπικών φιλοδοξιών στον κοινό μας αγώνα για την επιτυχία των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας.
* Να συνδράμει σε Ενώσεις με κάθε μέσο, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα και το κύρος τους από άτομα που παρυσφύουν σ’ αυτές και δημιουργούν διενέξεις και διάφορες άλλες δυσχέρειες και προβλήματα.
* Τόσο οι Ενώσεις και κατ΄ επέκταση η Ομοσπονδία μας, πρέπει να μείνουν μακριά από τις διάφορες προσωπικές φιλοδοξίες και προσπάθειες κομματικοποίησης. Άλλωστε δεν ανήκουν σε κανένα πρόσωπο ή πολιτικό φορέα αλλά ανήκουν σε όλους τους συναδέλφους τους οποίους καλούμε να στηρίξουν τον αγώνα μας με τη συμμετοχή τους.
ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ – ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
-ΟΙ-
ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Πρόεδρος ΕΣΠΕΘ              Πρόεδρος ΕΣΠΕΗΠ              Πρόεδρος ΕΣΠΕΚΜ

Ηλίας Νατσιούλας                 Γεώργιος     Θεοδώρου          Ευμορφύλη Ασλανίδου                                                      

Στενές επαφές ΄΄τρίτου τύπου΄΄ με το Στράτευμα !



Επίκαιρες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ !








Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε, για την ενημέρωσή σας, επίκαιρες αναρτήσεις από την ιστοσελίδα της Ε.Α.Α.Σ.
Την 20η Νοε 2014 είχαμε συνάντηση με το Τ.ΕΘ.Α. Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.
Σε συνέχεια της συνάντησης με Συνδέσμους -Φορείς, Ανακοίνωση για Συγκρότηση Ομάδων Εργασίας.

Με εκτίμηση,

Παντελής Κράγκαρης
Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Νέα σελίδα του ΣΑΑΔΒ !


Σας ανακοινώνω την νέα σελίδα του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Διαβιβάσεων
που είναι η : http://saadb.ddns.net

Συγκρότηση Ομάδων Εργασίας









ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Χαριλάου Τρικούπη 18, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2014
 
Σας γνωρίζουμε ότι η Ε.Α.Α.Σ. προτίθεται να συγκροτήσει Ομάδες Εργασίας για τα εξής Θέματα:
  1. ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
  2. ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
  3. ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ – ΟΙΚΩΝ  ΕΥΓΗΡΙΑΣ – ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ.
  4. ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ ΤΩΝ Ε.Δ.
  5. ΘΕΜΑΤΑ  ΟΡΦΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.
  6. ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.
  7. ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΥΠΟΙΚ (ΜΤΣ, ΕΚΟΕΜΣ, ΒΟΕΑ, ΑΟΟΑ, ΟΣΜΑΕΣ, ΤΕΘΑ (ΕΤΕΘΑ), ΓΛΚ ΚΛΠ).
  8. ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΕΓΑΣΕΩΣ – ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ (ΚΑΑΥ) – ΚΑΤΑ-ΣΚΗΝΩΣΕΩΝ.
  9. ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΩΝ.
  10. ΘΕΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ  ΠΛΗΡΟΦΟ-ΡΙΚΗΣ.
  11. ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ (Π.Χ. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ).
Παρακαλούνται όσα Μέλη επιθυμούν να προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία σε μία (1) από τις παραπάνω Ομάδες, να το δηλώσουν στη Γραμματεία της Ε.Α.Α.Σ. (Ε-mail: eaasgrammateia@gmail.com), μέχρι 30 Δεκ 14. Απαραίτητη διττή προϋπόθεση, η γνώση Η/Υ και πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
 

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος !

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ...

Σε μια κίνηση που ξεφεύγει κατά πολύ από τα όρια της διπλωματικής "αβρότητας", προέβη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ.Κωσταράκος την περασμένη Κυριακή, καταθέτοντας στεφάνι στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου για τους Γερμανούς νεκρούς των στρατευμάτων Κατοχής και οσων είχαν σκοτωθεί στην Ελλάδα κατά την γερμανική εισβολή.
Πρώτη φορά συνέβη αυτό.
Πρώτη φορά ο φυσικός αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκρίθηκε στην σχετική πρόσκληση της γερμανικής πρεσβείας και παρέστη στην  τελετή, καταθέτοντας και τιμητικό στεφάνι.
Στο νεκροταφείο βρίσκονται θαμμένοι 9.973 Γερμανοί στρατιώτες των στρατευμάτων που αιματοκύλησαν έναν ολόκληρο λαό επί 3,5 χρόνια, έφεραν τον Εμφύλιο και προκάλεσαν ένα άνευ προηγουμένου εθνικό ολοκαύτωμα.
Αναλογικά η Ελλάδα θρήνησε το μεγαλύτερο ποσοστο νεκρών αμάχων από όλες τις χώρες της Ευρώπης από τα χέρια αυτών των νεκρών.
Σε αυτούς κατέθεσε στεφάνι ο Μ.Κωσταράκος, νέος "πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ".
Πιθανόν να ήθελε να ανταποδώσει το στεφάνι που κατέθεσαν οι Γερμανοί κατακτητές στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στο Σύνταγμα, απ'όπου και η φωτό...
Εν πάση περιπτώσει δεν ευθύνεται ο στρατηγός για την πράξη του.
Ευθύνονται αυτοί που επέτρεψαν να γίνει - και όχι μόνο ένα - γερμανικό νεκροταφείο στην Ελλάδα. Κανονικά οι σοροί των Γερμανών νεκρών έπρεπε να επιστραφούν στην Γερμανία.
Δεν μπορεί σε μία χώρα, σ'ένα λαό που τον βασάνισαν επί 3,5 χρόνια, να έχουν νεκροταφείο οι εκτελεστές του.
Καθαρά πράγματα.
Υπάρχει νεκροταφείο πεσόντων Γερμανών - και ήταν πολλοί, κάπου 3,5 εκατομμύρια - στην Ρωσία ή στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης; Στην πρώην Γιουγκοσλαβία; Στην Πολωνία; Αναφερόμαστε στις χώρες που υπέφεραν περισσότερο από τον γερμανικό-ναζιστικό ζυγό.
Στην Ελλάδα γιατί να υπάρχει;
Αλλά και πάλι δεν ευθύνεται  Μ.Κωσταράκος.

ΙΣΠΑΝΙΑ : Ο Στρατός αγωνίζεται για δικαιώματα και αξιοπρέπεια !



aume demonstrationΣτην Ισπανία, εν μέσω των εθνικών προβλημάτων με την ισχυρή εκδηλωθείσα θέληση της  Καταλωνίας για
ανεξαρτησία από το ισπανικό κράτος, οι στρατιωτικοί κατεβαίνουν στο δρόμο για να προστατέψουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Η τρέχουσα κατάσταση της απασχόλησης του στρατιωτικού προσωπικού και οι περικοπές των βασικών δικαιωμάτων που βιώνουν καθημερινά τα μέλη των ισπανικών Ενόπλων Δυνάμεων -και που είναι πιθανό να επιδεινωθούν, οδήγησε τον ενιαίο ισπανικό στρατιωτικό σύνδεσμο (AUME), στον οποίο είναι οργανωμένη η πλειοψηφία των στρατιωτικών, να συγκαλέσει εκδήλωση διαμαρτυρίας.

«Στις 29 Νοεμβρίου 2014 στην πλατεία της Δύο Μαΐου στη Μαδρίτη, στις 12:00 μεσημέρι, θα συγκεντρωθούμε με τις οικογένειές μας  για το μέλλον μας. Φτάνει πια!» -γράφουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Twitter μέλη του AUME.

Τουλάχιστον 120.000 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων καλούνται να συμμετάσχουν στη διαδήλωση. Ελπίζουν να έχουν την υποστήριξη και των άλλων στρατιωτικών επαγγελματικών οργανώσεων, καθώς και της ισπανικής πολιτοφυλακής που τους αφορούν  άμεσα τα ίδια προβλήματα.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα οργανωθεί νόμιμα η διαδήλωση και ο Πρόεδρος του AUME, Jorge Bravo, επιβεβαίωσε τον "μεγάλο θυμό" που κυριαρχεί στο στρατό. Αλλά και την ανάγκη των στρατιωτικών να ακουστεί η φωνή τους για τη μεταρρύθμιση του στρατιωτικού κανονισμού πειθαρχίας καθώς και του νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών.

Οι στρατιωτικοί σύνδεσμοι επικρίνουν στις καταγγελίες και στις αναφορές τους, ότι δεν έχουν ακουστεί οι φωνές τους στο Συμβούλιο του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μέριμνα του προσωπικού (Coperfas). Καταγγέλλουν επίσης και την απροθυμία του ενιαίου μετώπου των δύο μεγάλων κομμάτων Partido Popular & Partido Socialista Obrero Español (PP-PSOE) να βελτιώσουν οτιδήποτε από τα προωθούμενα νομοσχέδια που τους αφορούν.

Όπως αναφέρει ο Jorge Bravo, ο στρατιωτικός κανονισμός πειθαρχίας έχει λάβει την πορεία του με την έγκριση της έκθεσης της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Έχουν προστεθεί μόνο δύο μικρές τροποποιήσεις που δεν αγγίζουν την ουσία του νόμου. Ανέφερε επίσης πως ο σύνδεσμος δεν κλήθηκε από το υπουργείο για να εκφράσει τις απόψεις του.  

Ο πρόεδρος του επαγγελματικού συλλόγου υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (Asfaspro), Higinio Fernández, εξέφρασε τη " μεγάλη δυσφορία"  των μελών του συλλόγου για τις σοβαρές αδικίες που προβλέπονται μεταξύ των στρατιωτικών. Η ένωσή του δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στη διαμαρτυρία. Δήλωσε όμως ότι «δεν το αποκλείει» διότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος και προσδοκίες μιας ζωής για μεταρρυθμίσεις στο στρατό επιστρέφουν στο σημείο εκκίνησης. «Όταν θέλουνε μπορούνε» κατέληξε χαρακτηριστικά.
Ευθ. Γκιτέρσος

Από το προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2015 !

Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Παραγιουδάκης προς Κωσταράκο : ΄΄ Λάθος η παρουσία σου στο γερμανικό νεκροταφείο ΄΄



23.11.2014 | 18:11
Image
Βόμβα του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Μανούσου Παραγιουδάκη για την παρουσία του Μιχαήλ Κωσταράκου σημερινού Α/ΓΕΕΘΑ στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου όπου είναι θαμμένοι κοντά στους 10.000 γερμανούς στρατιώτες.

Ο κ.Παραγιουδάκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης ,το Κρήτη TV δεν “μάσησε τα λόγια” του.


“Κατά παράδοση ποτέ Α/ΓΕΕΘΑ δεν πήγε…Μας προσκαλούσαν αλλά πάντα το βάζαμε στην άκρη. Δεν επιτρέπεται…

Για τον συνάδελφο θα του πω τηλεφωνικά ότι δεν έπραξε σωστά.

Δεν είναι μόνο οι κανονισμοί. Είναι οι παραδόσεις μας που τις τηρούμε αυστηρά . Έχουμε κώδικα παραδόσεων που τον τηρούμε όχι για την ειρήνη αλλά για τον πόλεμο. Να τρέξεις να συνδράμεις τον στρατιώτη , το τάγμα σου ,τον συνάδελφο που χάνεται δίπλα σου", είπε μεταξύ άλλων ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ.

Το σημείο στο οποίο αναφέρεται στο θέμα ο κ.Παραγιουδάκης είναι στο 01.06.02.

Για τον Ρίχτερ

Ο Μανούσος Παραγιουδάκης θέλησε να μιλήσει δημόσια με αφορμή την αναγόρευση του Γερμανού ιστορικού Χ.Ρίχτερ σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Ενός ιστορικού που έχει χαρακτηρίσει “βρώμικη” την αντίσταση των Κρητικών στην Μάχη της Κρήτης.Τα όσα έχει γράψει ο Ρίχτερ ,μερικά από τα οποία διάβασε ο Αρχηγός είναι απλά εξοργιστικά.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Και συ κάτσε και περίμενε τα αναδρομικά σου !!!
















45 χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη του πατέρα της, η Έλενα Ακρίτα!

"Τσέπωσε 1 εκατ. ευρώπουλα"!
Τι κι αν η ίδια είναι συνταξιούχος, τι κι αν παντρεύτηκε τρεις φορές, η... πολλή Γ. Έλενα Ακρίτα, που μύγα δε σηκώνει στο σπαθί της κι έχει το ύφος του "καταδικάζω όποιον δεν γουστάρω", λάμβανε επί 45 χρόνια τη σύνταξη του πατέρα της!...

Η σύνταξη κόπηκε όταν διαπιστώθηκε ότι κακώς τη λάμβανε από τις διασταυρώσεις. Το θέμα αποκαλύπτει το tsantirinews, το οποίο μάλιστα προχωρεί και σε κάποιες πολύ σοβαρές διαπιστώσεις:

1. Όντως η Έλενα Ακρίτα έπαιρνε επί 45 ολόκληρα χρόνια (1965-2010) την σύνταξη του μπαμπά της Λουκή Ακρίτα. Το 2010 έπαψε να της χορηγείται η σύνταξις, λόγω Μνημονίου, αφού δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια και ήταν πάμπλουτη. Την σύνταξη την έπαιρνε βάσει του ειδικού νόμου 4470/1965 που είχε φτιάξει ο Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου ειδικά γι’ αυτήν και την μητέρα της Σύλβα Ακρίτα, η σύνταξη ήταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και προβλεπόταν ότι θα συνεχίσει να την παίρνει όσες φορές κι αν παντρευτεί στην ζωή της, πράγμα που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες ορφανές: Εφ’ όσον παντρευτούν, χάνουν την σύνταξη.

2. Η σύνταξη στην μεγάλη «δημοκράτισσα» Έλενα Ακρίτα καταβαλλόταν κανονικά και επί Χούντας. Από το 1965 μέχρι το 1974 έπαιρνε σύνταξη ίση προς την μισή βουλευτική αποζημίωση, δηλαδή με σημερινά χρήματα… πάνω από 1.500 ευρώ τον μήνα! Από το 1974 μέχρι το 1987, η σύνταξη στην Έλενα Ακρίτα αυξήθηκε: Έγινε ίση προς την εκάστοτε σύνταξη βουλευτού με 15ετή βουλευτεία, δηλαδή γύρω στις 3.000 ευρώ τον μήνα!

3. Το 1987, σε ηλικία 31 ετών, η Έλενα Ακρίτα παντρεύτηκε για πρώτη φορά, έναν γνωστό συγκοινωνιολόγο. Κάθε άλλη Ελληνίδα ορφανή θα έχανε αυτομάτως την σύνταξη, όχι όμως η εκλεκτή των πολιτικάντηδων Έλενα Ακρίτα. Απλώς, όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Σταϊκούρα στον Χρήστο Παππά, συνέχισε να παίρνει το ¼ της βουλευτικής συντάξεως του μπαμπά της, αντί για το ½. Μάλιστα, υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον Νόμο Σκάνδαλο 4470/1965, αν πεθάνει η μητέρα Σύλβα η σύνταξη να πηγαίνει στην κόρη Έλενα και το αντίθετο!...

4. Όπως αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας στην απάντηση που δημοσιεύουμε, οι προσωπικές συντάξεις δεν ακολουθούν τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, δηλαδή δεν υπόκεινται στις εκάστοτε περικοπές.

5. Στις 21 Ιουλίου 2010, εν μέσω Μνημονίου και με εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να πεινάνε, η σύνταξη της Έλενας Ακρίτα ΑΝΕΣΤΑΛΗ (προσέξτε: δεν καταργήθηκε!) διότι η «συνταξιούχος ορφανή» υβρίστρια των Ελλήνων Πατριωτών δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια, ήταν δηλαδή πάμπλουτη από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της (δημοσιογράφος στον ΔΟΛ, σεναριογράφος στο Mega κλπ.).
 
ΣΧΟΛΙΟ : Χαιρετώ τον έναν τον μοναδικό τον μέγα τον ανεπανάλιπτο Σταϊκούρα!!!





 


΄΄ Τα αναδρομικά γύρισαν πίσω στο πρωτογενές πλεόνασμα ! Είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία ΄΄


 
Δυσάρεστες εκπλήξεις στη μισθοδοσία. Η φωτογραφία και το μίνι κείμενο σχολιασμού, από τη σελίδα του Νίκου Καραδήμα στο facebook.
"525,43 εφορία.Τα αναδρομικά γυρισαν πίσω στο πρωτογενές πλεόνασμα ! Είναι σαντα συγκοινωνούντα δοχεία...

.

Οι νέες αποδοχές για τους απόστρατους !

ΑΠΟ 59 ΕΩΣ 371 ΕΥΡΩ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΚΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Επιστροφές και αναδρομικά έξι μηνών που ξεκινούν από 354 ευρώ και φτάνουν ως τα 2.226 ευρώ θα λάβουν στις 22 Δεκεμβρίου οι απόστρατοι Στρατού Ξηράς, Αεροπορίας, Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, με την επιστροφή του 50% των περικοπών...
οι οποίες επιβλήθηκαν με μνημονιακούς νόμους και στη συνέχεια κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσον αφορά τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και τους δικαστικούς.

Ο Ελεύθερος Τύπος εξασφάλισε και αποκαλύπτει σήμερα τον επίσημο πίνακα του Γενικού Λογιστηρίου με τις νέες συντάξεις (μικτά ποσά) που θα λαμβάνουν πλέον οι απόστρατοι από τις 22 Δεκεμβρίου και με τα ποσά των επιστροφών που παίρνει ο κάθε βαθμός.

Με την πληρωμή του Δεκεμβρίου θα επιστραφούν στους απόστρατους το 50% των περικοπών και τα αναδρομικά έξι μηνών που αφορούν την περίοδο από την 1η-7-2014 έως την 31η-12-2014.

Η επιστροφή του υπόλοιπου 50% των περικοπών που αφορά σε αναδρομικά 22 μηνών από 1/8/2012 έως 30/6/2014 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους, καθώς και στα πρόσωπα στα οποία έχει μεταβιβαστεί αιτία θανάτου η σύνταξη, σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις.

Η 1η δόση θα καταβληθεί με τη σύνταξη μηνός Φεβρουάριου 2015, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλ¬λονται με τη σύνταξη κάθε μήνα.

Αν οι συνολικές διαφορές δεν υπερβαίνουν το ποσό των 250 ευρώ, αυτές θα καταβληθούν σε μία δόση με τη σύνταξη του Φεβρουάριου 2015. Για παράδειγμα:

1. Η σύνταξη για το βαθμό του Α/ΓΕΕΘΑ, από 2.877 ευρώ που είναι σήμερα, επιστρέφει στα 3.248 ευρώ από τις 22 Δεκεμβρίου. Η επιστροφή δηλαδή είναι 371 ευρώ. Οι συνταξιούχοι με το βαθμό του Α/ΓΕΕΘΑ, μαζί με την αυξημένη σύνταξη, θα λάβουν επίσης στις 22 Δεκεμβρίου και αναδρομικές αυξήσεις έξι μηνών, δηλαδή 371 ευρώx6=2.226 ευρώ.

2. Η σύνταξη για όσους αποστρατεύτηκαν με το βαθμό του αντιστράτηγου επιστρέφει κατά 207 ευρώ από τις 22 Δεκεμβρίου και διαμορφώνεται στα 2.380 ευρώ από 2.173 ευρώ που είναι σήμερα. Οι απόστρατοι με το βαθμό του ανιστράτηγου θα λάβουν επίσης με τη σύνταξη τις αναδρομικές επιστροφές για 6 μήνες, δηλαδή 1.242 ευρώ επιπλέον.

3. Η σύνταξη για τον υποστράτηγο επιστρέφει κατά 181 ευρώ και διαμορφώνεται από τις 22 Δεκεμβρίου στα 2.193 ευρώ, από 2012 ευρώ σήμερα. Τα αναδρομικά που θα καταβληθούν είναι 1.086 ευρώ.

4. Η νέα σύνταξη που αντιστοιχεί στο βαθμό του συνταγματάρχη επιστρέφει κατά 98 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.758 ευρώ, από 1.660 ευρώ που είναι σήμερα. Τα αναδρομικά 6 μηνών που θα καταβληθούν με την επιστρεφόμενη σύνταξη είναι 588 ευρώ.

5. Η σύνταξη για το βαθμό του αντισυνταγματάρχη επιστρέφει κατά 78 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.593 ευρώ από 1.515 ευρώ σήμερα. Τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι είναι 468 ευρώ.

6. Η σύνταξη για το βαθμό του ταγματάρχη επιστρέφει κατά 67 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.502 ευρώ από 1.435 ευρώ που είναι σήμερα. Τα αναδρομικά 6 μηνών ανέρχονται σε 402 ευρώ.

7. Η σύνταξη λοχαγού επιστρέφει κατά 59 ευρώ και διαμορφώνεται στα 1.440 ευρώ από 1.381 ευρώ σήμερα. Τα αναδρομικά που θα λάβουν όσοι έχουν αποστρατευθεί με το βαθμό αυτό ανέρχονται σε 354 ευρώ.

Με τη σύνταξη Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται στις επιστρεφόμενες συντάξεις τα αναδρομικά 22 μηνών.

Για παράδειγμα, στο βαθμό του αντιστράτηγου αναλογούν αναδρομικά 4.554 ευρώ από την επιστροφή των μειώσεων που επιβλήθηκαν από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του 2014.

Το ποσό αυτό θα επιστραφεί σε 36 δόσεις, δηλαδή στη μηνιαία σύνταξη του αντιστράτηγου θα προστίθενται 126 ευρώ από τον Ιανουάριο και για τους επόμενους 36 μήνες. Ανάλογες θα είναι και οι επιστροφές σε όλους τους απόστρατους.