**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με απόστρατους αξιωματικούς !

 

ΠΗΓΗ : epiruscorner

Εκπροσώπους των Ενώσεων αποστράτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συνάντησε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης και συγκεκριμένα τον Υποστράτηγο ε.α. Ευάγγελο Δανιά, τον Αντιναύαρχο ΠΝ ε.α. Σπύρο Περβαινά, τον Αντιπτέραρχο (Ι) ΠΑ ε.α. Κωνσταντίνο Ιατρίδη και τον Αντιστράτηγο ε.α. Στυλιανό Καστραντά.
Οι απόστρατοι εξέθεσαν τα αιτήματα του κλάδου τους και ιδιαίτερα τις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους, καθώς και την μη συμμόρφωση εκ μέρους της κυβέρνησης, στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που τους δικαιώνουν.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ αποτελεί προσβολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και προς την έννοια του Κράτος Δικαίου. Επιφυλάχθηκε για τη σκοπιμότητα των περικοπών καθώς αυτή προκύπτει από την μελέτη των σχετικών οικονομικών στοιχείων.
Υπερασπιζόμαστε, είπε, τη σημασία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που συνιστούν τον πυρήνα της ασφάλειας του πολίτη. Ο κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα να κοιμάται με ξεγνοιασιά ξέροντας ότι κάποιος ξαγρυπνά για χάρη του και είναι έτοιμος να δράσει. Τα σώματα ασφαλείας είναι οι προστάτες του φτωχού και όχι μόνο των πλούσιων, όπως τα έχει καταντήσει η κατάχρηση τους από το παλαιοκομματικό σύστημα.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας Πρέσβυς ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο οποίος ενημέρωσε τους αποστράτους ότι το Ποτάμι έχει ήδη συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση υπηρεσιακού μονίμου Υφυπουργού Άμυνας, τη θέσπιση Συμβουλίου Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής με τη συμμετοχή αποστράτων και εν ενεργεία ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, τη συμμετοχή του Α/ΓΕΕΘΑ στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και, τέλος, τη εξασφάλιση συνθηκών δικαιοσύνης και αξιοκρατίας αναφορικά με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων ασφαλείας. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου