**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Δείτε τη στρατιωτική θητεία Παπούλια, Σαμαρά, Καραμανλή, Παπανδρέου και άλλων πολιτικών !

ΠΗΓΗ :ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ...ΕΠ ΩΜΟΥ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου τον Ιανουάριο του 1952 ως ανυπότακτος.
Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφοριών και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Απολύθηκε τον Ιούλιο του 1953, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα το ΓΕΣ είχε ακυρώσει την πρόσθετη διετή υπηρεσία που του είχε επιβληθεί.
karolos1
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ
Στις 27 Νοεμβρίου του 1978 ο κ. Γιώργος Παπανδρέου -σε ηλικία 26 ετών τότε- παρουσιάστηκε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα.
Έκανε θητεία οκτώ μηνών αφού πρώτα εξαγόρασε το υπόλοιπο των 16 μηνών καταβάλλοντας 19.000 δραχμές και στις 7 Αυγούστου του 1979 απολύθηκε με την ειδικότητα του γραφέα.
papandreoy2
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάστηκε στο Ναυτικό τον Απρίλιο του 1977, διακόπτοντας την αναβολή του και απολύθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1979, έχοντας λάβει την ειδικότητα του διαχειριστή. Στη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων και ενώ υπηρετούσε τη θητεία του διαγνώστηκε ότι έπασχε από πλατυποδία.
karamanlis3
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΘΗΤΕΙΑ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ
Στις 9 Ιουλίου του 1976 ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, απ' όπου και απολύθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1976, αφού είχε καταβάλει 21.000 δραχμές για να εξαγοράσει τους 21 μήνες που δεν υπηρέτησε. Επειδή όμως έκανε θητεία μόλις τριών μηνών, εκλήθη ξανά τον Απρίλιο του 1977 και υπηρέτησε για ένα εξάμηνο ακόμη προκειμένου να συμπληρώσει το υποχρεωτικό εννεάμηνο.
samaras4
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας ο βουλευτής της Ν.Δ., αφού κατάφερε να λάβει τις 30 μέρες κανονικής άδειας που δικαιούνταν, εξασφάλισε ακόμη 15 ημέρες αναρρωτικών αδειών, 12 μέρες ειδικών αδειών και 18 ημέρες αδειών μικρής διάρκειας.
kammenos 5
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Ι3 ΛΟΓΩ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΘΗΤΕΙΑΣ
Στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο παρουσιάστηκε και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τον Απρίλιο του 1986. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν «σημαντική παχυσαρκία» και τον χαρακτήρισαν Ι3. Δυο μέρες προτού πάρει στα χέρια του το απολυτήριο, ο πρώην υπουργός Άμυνας κατέβαλε στο Δημόσιο 27.000 δραχμές προκειμένου να εξαγοράσει εννέα (9) μήνες θητείας τους οποίους δεν υπηρέτησε.
venizelos 6
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ - Ο ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ
Πτυχίο βοηθού νοσοκόμου έλαβε ο τέως δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Ο κ. Κακλαμάνης παρουσιάστηκε στο πολεμικό ναυτικό στις 10 Ιανουαρίου του 1972. Ο πρώην υπουργός Υγείας είναι ίσως ένας από τους λίγους πολιτικούς που έκαναν τη θητεία τους σε πολεμικό πλοίο.
kaklamanis7
ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΑΚΙΔΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

Καταβάλλοντας 29.000 δραχμές στις 13 Δεκεμβρίου του 1975, ο κ. Απόστολος - Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος κατάφερε να εξαγοράσει 24μηνη θητεία και πεντάμηνη πρόσθετη υπηρεσία. Μπορεί να υπήρξε ένας από τους μακροβιότερους υπουργούς Άμυνας, αλλά δεν είχε υπηρετήσει ούτε μια μέρα στον στρατό. Στις 15 Ιουλίου του 1968 είχε κηρυχθεί ανυπότακτος εξωτερικού, ενώ στις 11 Οκτωβρίου του 1972 είχε χάσει την Ελληνική ιθαγένεια.
tsoxatzopoylos 8
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ - Ο ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ
Ο γεννηθείς το 1938 νυν αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης παρουσιάστηκε με την κλάση του 1959 στο πολεμικό ναυτικό. Έλαβε την ειδικότητα του διαχειριστή και υπηρέτησε στη φαρική βάση στον Πειραιά απ' όπου απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 1961.
pagkalos 9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου