**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ολο το σχέδιο νόμου για την παραμονή του Α/ΓΕΕΘΑ στη θέση του και το κόστος της θέσης στην ΕΕ !

23.02.2015 | 22:00
Image
Το ενημερωτικό σημείωμα του Α/ΓΕΕΘΑ προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο με το οποίο γινόταν εισήγηση για την παραμονή του στην θέση του με νομοθετική ρύθμιση,μέχρι την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ως πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, έχει ενδιαφέρον . Δίνει τέλος στις πληροφορίες και στην σεναριολογία για το κόστος που θα έχει η θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ. Σ΄ αυτό το ενημερωτικό σημείωμα -το οποίο αποσύρθηκε από τα υπουργικά γραφεία- αναφέρονται τα ποσά με τα τα οποία θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός. Σύμφωνα μ΄ όσα αναφέρονται λοιπόν στην Ειδική Έκθεση που συνοδεύει το Σχέδιο Νόμου που είχε προτείνει το ΓΕΕΘΑ:

“Προκαλούμενης οικονομικής επιβάρυνσης από την προτεινόμενη θεσμοθέτηση μηνιαίου επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής και λοιπών εξόδων για τη θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO,της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CEUMC) ή άλλου Διεθνούς Οργανισμού:

Από την προτεινόμενη ρύθμιση προκαλείται στον Π/Υ ΥΠΕΘΑ πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση που αναλύεται ως εξής:

α. Επιβάρυνση ύψους 11.982 ευρώ, 71.892 ευρώ, 71.892 ευρώ και 59.910 ευρώ περίπου για τα έτη 2015,2016,2017 και 2018 αντίστοιχα η οποία αφορά σε κάλυψη κόστους μισθοδοσίας και θα βαρύνει τον ΕΦ 11-200.

β.Δαπάνη ύψους 127.500 ευρώ περίπου για το έτος 2015 λόγω αρχικής εγκατάστασης και ισόποση δαπάνη ύψους 122.000 ευρώ περίπου (συμπεριλαμβανομένων ενοικίου και λοιπών λειτουργικών δαπανών ),για κάθε ένα από τα έτη 2016,2017 και 2018 στον ΕΦ11-10.


Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου που έστειλε το ΓΕΕΘΑ στα υπουργικά γραφεία για να το αποσύρει μετά από το αρνητικό κλίμα που προκληθηκε.

Γράφει λοιπόν:

“…Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου ,που σύμφωνα με το άρθρο 2 αυτού προτείνεται να ισχύσει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σε περίπτωση επιλογής του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO, της ΕΕ ή άλλου Διεθνούς Οργανισμού ο Α/ΓΕΕΘΑ:

α.παραμένει στη θέση του μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου των ανωτέρω Οργάνων (οπότε και αντικαθίσταται με απόφαση ΚΥΣΕΑ).

β.διατηρεί το βαθμό του Στρατηγού,Ναυάρχου ή Πτέραρχου καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του Προέδρου.


γ.με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου τίθεται εκτός επετηρίδας,αποξενούμενος της εν γένει λειτουργίας των ελληνικών ΕΔ.

δ.λαμβάνει το επίδομα αλλοδαπής ,καθώς και τα λοιπά επιδόματα και τις παροχές του Έλληνα Πρέσβη στη χώρα της έδρας του Διεθνούς Οργανισμού όπως αυτά προσδιορίζονται και περιγράφονται στον Οργανισμό του ΥΠΕΞ (Άρθρα 155,157,159,161,163,164,165,167 του ν.3566/2007,όπως κάθε φορά ισχύουν),με άντληση των σχετικών πιστώσεων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

5.Εκτιμάται ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων του Α/ΓΕΕΘΑ ως Προέδρου Στρατιωτικών Επιτροπών του NATO ,της ΕΕ και άλλων Διεθνών Οργανισμών ,ενώ παράλληλα αποτελούν αναγνώριση τόσο της μέχρι τούδε συμβολής του στις ελληνικές ΕΔ όσο και της σηματικότητας της θέσης που καλείται να καλύψει”.

Το σχέδιο νόμου έχει επί της ουσίας ένα άρθρο με το οποίο ζητούνται όλα τα παραπάνω.

Οι αντιδράσεις όσων έλαβαν γνώση του περιεχομένου ήταν εξαιρετικά αρνητική. Οι πληροφορίες λένε ότι το κείμενο έχει ήδη αποσυρθεί. Όσο για το κόστος της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ στην ΕΕ μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν Καμμένος-Ήσυχος και Τόσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου