**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΟΧΙ...΄΄κύριοι΄΄!!! Το Στράτευμα δεν είναι Καφενείο !!!

ΣΧΟΛΙΟ : Σαν να έχει απόλυτο δίκιο ο Ναύαρχος ! Μας θυμίζει το γνωστο ΄΄φυγε εσυ ελα εσυ ΄΄
αλλά με ολίγον παραλαγή ΄΄ μείνε εσυ( για πάντα ) φύγε εσύ ΄΄ !!! Και ναι το Στράτευμα κύριοι τελικά δεν ειναι καφενείο !!!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης
Υποναύαρχος ε.α ΠΝ
Δεν σχολιάζω ΠΟΤΕ τις κρίσεις της Ηγεσίας των ΕΔ&ΣΑ, αλλά και των Αξιωματικών γενικότερα. Έτσι, ούτε και σήμερα θα ασχοληθώ με τις επιλογές των «προσώπων», διότι θεωρώ ότι ΟΛΟΙ τους, για να φτάσουν εδώ που έφτασαν, είναι ικανοί και άξιοι!!


Εδώ όμως τίθεται ένα ΜΕΙΖΟΝ θέμα σοβαρότητας, που αφορά στους ΘΕΣΜΟΥΣ και στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ της Χώρας μας. 


1. Δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που αλλάζει η Κυβέρνηση (ή ακόμα και ο Υπουργός), να αλλάζουν οι Ηγεσίες των ΕΔ, διότι έτσι στέλνονται ΛΑΘΟΣ μηνύματα στα στελέχη μας. Με τον τρόπο αυτό, διαιωνίζεται μια ανεπίτρεπτη κατάσταση, κομματικών «τάσεων» (επένδυσης φιλοδοξιών) στις τάξεις του στρατεύματος, με οδυνηρές επιπτώσεις … σε πολλά επίπεδα.
Αυτό, έχει δυσάρεστες επιπτώσεις, όχι μόνο στο ηθικό των στελεχών, αλλά και στο κύρος της Διοίκησης, στην πειθαρχία του στρατεύματος και στον συντονισμό της Υπηρεσίας !!
2. Ο κάθε Ηγέτης, σε κάθε επίπεδο της «Πυραμίδας Διοίκησης», δίνει το «στίγμα» του, σύμφωνα με τους στόχους, το όραμα και τις προτεραιότητες του. Για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τους στόχους του, το 1ο μέλημα του Ηγέτη, είναι να «εμπνεύσει» και εμφυσήσει «ενιαίο πνεύμα» στους συνεργάτες του και στα στελέχη του Κλάδου (Διοίκησης – Πλοίου – Ομάδας) στον οποία ηγείται. 

Αν λοιπόν αυτός αλλάζει, ανά 6 μήνες ή και ανά έτος, τότε το μόνο που προλαβαίνει να κάνει, είναι …. να προετοιμάζει τη ΔΕΞΙΩΣΗ της τελετής παράδοσης των καθηκόντων του και να γράφει τον αποχαιρετιστήριο λόγο του!! Και βέβαια, εν τω μεταξύ, ο Κλάδος του παραμένει ουσιαστικά ακέφαλος, χωρίς στόχο, πρόγραμμα και εξέλιξη, παραμείνει δηλαδή, «χαμένος» στο πέλαγος της ασάφειας, της ανασφάλειας και της αναποτελεσματικότητας.
Δεν υπάρχει προηγούμενο πουθενά στον κόσμο και όπου και να το πεις, μόνο ως φάρσα θα το καταλάβουν, …. «ένας στρατός να αλλάζει 4 Αρχηγούς, μέσα σε 2 χρόνια», σαν να ήταν «καθαρίστριες» που τις προσέλαβες …. από αγγελία!!
Αυτά δεν γίνονται ούτε σε επίπεδο «Καφενείου», πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται τις Ένοπλες Δυνάμεις μιας Χώρας, για την Ασφάλεια και για την Αξιοπρέπεια της!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου