**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΥΕΘΑ από τη Λάρισα διευκρίνησε για τους μισθούς-συντάξεις !


ΠΗΓΗ : aeropriapostratos
<<Διευκρινήσεις Καμμένου: Πώς θα υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ>>
<<Η αρμόδια επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της τον Μάρτιο>>
Το Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου που δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται το σύνολο των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας και εδρεύει πλέον στο στρατηγείο στο Κουτσόχερο εγκαινίασε, σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε παράλληλα, την 1η Στρατιά στην Λάρισα, το ΑΤΑ, την 110 ΠΜ και το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο.

Όπως ανέφερε δε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους, « η Λάρισα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα δεύτερο Πεντάγωνο, ένα δεύτερο Στρατηγείο και θα παραμείνει έτσι»......


Παράλληλα ανακοίνωσε την επαναδημιουργία μονάδας ΜΟΜΑ στην Λάρισα, μετά από εκείνες που θα δημιουργηθούν στο Λουτράκι και στην Μακεδονία και εκτίμησε ότι η πρώτη μονάδα ΜΟΜΑ θα είναι έτοιμη μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και στην εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχολίασε:



«Είναι σημαντικό ότι σε μία δύσκολη στιγμή που το έθνος διαπραγματεύεσαι ενωμένο στο εξωτερικό, έχουμε έναν Πρόεδρος της Δημοκρατίας που εκλέγεται με πάρα πολλή μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι οι έλληνες μπορούμε να ενωθούμε και όταν οι έλληνες είμαστε ενωμένοι από κοινού διεκδικούμε και θα πετύχουμε και τον στόχο μας. Έχουμε μία μάχη τις επόμενες ώρες στου Eurogroup και είμαι βέβαιος ότι οι έλληνες ενωμένοι με ένα νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με πολιτικές δυνάμεις που έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορεί πλέον να αντιπολιτεύονται σε μία εθνική προσπάθεια, θα πετύχουμε το λογικό. Γιατί αυτό που ζητάμε είναι το λογικό. Δηλαδή να εφαρμοστεί η Δημοκρατία. Οι πολίτες να επιλέγουν την πολιτική την οποία θέλουν να ασκηθεί από μία εκλεγμένη Κυβέρνηση. Και αυτό θα γίνει αρκετά σύντομα προκειμένου η πορεία της χώρας με ένα νέο πολιτικό σύστημα και μία νέα πολιτική, να σταματήσει την στοχοποίησση των ελλήνων, την ανεργία, την εσωτερική υποτίμηση, τα λουκέτα».

Όσον αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Π Καμμένος, επεσήμανε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη χαράξει μία νέα πολιτική και δήλωσε ότι η 1η Στρατιά που εδρεύει στην Λάρισα, θα δεχθεί το σύνολο μαζί των στρατευσίμων (και αυτών που υπηρετούν σήμερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις επόμενες σειρές που έρχονται) ώστε να υπάρξει μία ποσόστωση ικανοποιητική για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, από στρατεύσιμους σε μονάδες.

Ενώ υπενθύμισε ότι η πρώτη απόφαση που πήρε η νέα ηγεσία του Υπουργείου, ήταν να δοθεί το κρίνισε, αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, « αυτό που μπορούμε να δώσουμε άμεσα», και με δόσεις που όπως είπε ελπίζει ότι πολύ σύντομα θα καθοριστούν (η αρμόδια επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της τον Μάρτιο), θα δοθούν και τα αναδρομικά όλα, ένα μέρος προς τοεπίδομα της παραμεθορίου που παίρνουνε τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στην Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου.

Εξάλλου ανέφερε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη. Θα δοθεί κατ αρχήν, διευ
τέλος κάθε μήνα. 

«Να ξέρετε ότι αυτά θα προκύψουν και από αρκετές περιπτώσεις εξοπλιστικών που έχουν οδηγηθεί ήδη στο εσωτερικών υποθέσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψη του στους στρατιωτικούς σχηματισμούς της Λάρισας, συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς και ο αρχηγός ΓΕΑ , αντιπτέραρχος Ευαγγ. Τουρνάς.
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου