**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή Υποναυάρχου ε.α. Βουλγαράκη Κων/νου στον Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά !

ΠΗΓΗ : kranos

Κύριε Αντώνη Σαμαρά,
Μετά τις εκλογές, περίμενα να σας ακούσω να μιλήσετε, για να δω αν καταλάβατε τι συνέβη. Απ’ αυτά όμως που σας άκουσα να λέτε στην κοινοβουλευτική σας ομάδα, κατάλαβα ότι δεν έχετε συνειδητοποιήσει, ούτε τι συνέβη, ούτε και τι πρόκειται να μας συμβεί.

Για να συστηθούμε και να ξέρουμε τι λέμε, σας λέω ότι είμαι ένας απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού (με εμπειρία διοίκησης), που πολιτικά και εκλογικά εντάσσομαι στην αδέσμευτη μάζα πολιτών, του ορθόδοξου «παλλόμενου» Κεντρώου χώρου, που όμως, τα τελευταία χρόνια παραμένει πολιτικά «άστεγος» ή εξοβελίζεται σε ακραίους φανατικούς, αναρχικούς και απολίτικους χώρους.
 
Δεν θα ασχοληθώ με το παρελθόν, τι πράξατε, τι δημιουργήσατε και πως χειριστήκατε τα πράγματα, διότι αυτά πλέον δεν διορθώνονται, κρίθηκαν από το λαό και καταγράφηκαν στην Ιστορία. Με αφορά και ανησυχώ όμως, για το παρόν και για το μέλλον όλων μας και κυρίως των παιδιών μου και της Πατρίδας μου. 
 
Προεκλογικά, με σύνθημα σας τον τρόμο, δείξατε να μην αντιλαμβάνεστε την ιδιοσυγκρασία και τις ιστορικές καταβολές του Έλληνα, ότι δηλαδή … «η απειλή», είναι το πιο ισχυρό συναίσθημα που μπορεί να τον ενεργοποιήσει, να τον αναντρανίσει και να τον κάνει … να επιτεθεί, ως τη νίκη, την αυτοθυσία ή και την αυτοκαταστροφή του!!
 
Σήμερα, προβάλλεται και πάλι το ατυχές ενδεχόμενο της «Αριστερής παρένθεσης», που είναι ακόμα χειρότερο από τον προεκλογικό τρόμο, διότι δείχνει ότι δεν επιθυμείτε ειλικρινά της επιτυχία της Κυβέρνησης, την ανακούφιση του λαού μας και τη σωτηρία της Πατρίδας μας. Αν έχετε να πείτε κάτι, πρέπει να το πείτε όπως πρέπει, να βοηθήσετε και να αντιδράσετε εκεί που πρέπει και όχι να δείχνετε ότι χαιρέκακα περιμένετε κρυμμένος στη … γωνία, για να αυτοπυρποληθεί η Κυβέρνηση (και μεις μαζί της).
 
Αλλά, ας υποθέσουμε ότι δικαιώνεστε !! Ότι η Κυβέρνηση αποτυγχάνει οικτρά και ότι η Χώρα μπαίνει σε μια κρίσιμη κατάσταση ακυβερνησίας και ζωτικών διλημμάτων, παραμονής μας ή όχι στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε. Τότε αλήθεια, τι ελπίζετε, τι περιμένετε να γίνει ;;
- Το να συνδράμετε σε μια Οικουμενική Κυβέρνηση, μέσα σ’ αυτή την αδιανόητη «αγοραία» πολιτική αντιπαράθεση και ασυνεννοησία, που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προκαλέσατε, το θεωρώ ανέφικτο, αναποτελεσματικό και πολύ επικίνδυνο τόλμημα.
- Το να πάμε ξανά σε εκλογές και να ξαναζητήσετε την εμπιστοσύνη και την εντολή του λαού, θα είναι μια μεγάλη ανευθυνότητα, ένα απίστευτο θράσος, μια βαθιά υποτίμηση της νοημοσύνης, της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας ενός λαού ολόκληρου (ακόμα και αυτών που σας πιστεύουν). Να του ζητήσετε δηλαδή, για τη δική σας και μόνο υστεροφημία, να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος, σας αδίκησε και ότι είναι ηλίθιος, διότι μόνο εσείς μπορείτε να τον σώσετε … τελικά!!

Κύριε Σαμαρά, 
Γνωρίζω πολύ καλά τη «μοναξιά» που αντιμετωπίζει ένας Κυβερνήτης και είμαι πολύ επιεικής στις κρίσεις μου. Μπορώ να αντιληφθώ τις οδυνηρές μέρες που έχετε περάσει, ανεξάρτητα της ορθότητας ή όχι των χειρισμών σας. Όμως δεν μπορώ να αντιληφθώ την εμμονή σας, να μην αναλαμβάνετε τις ευθύνες (δικές σας και υφισταμένων σας), επικαλούμενος αστείες δικαιολογίες και δικολαβικά επιχειρήματα, που υποτιμούν το έργο σας και απαξιώνουν το θεσμό του Κυβερνήτη.
 
Οφείλεται –και ως πολίτης το απαιτώ- να σηματοδοτήσετε τη μόνη ελπίδα σωτηρίας της Χώρας, που είναι ο εκσυγχρονισμός της, μέσω της ανανέωσης του πολιτικού μας συστήματος. ΟΛΟΙ όσοι βαρύνεστε με αυτή την οδυνηρή κατάσταση, από ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους, πάσχετε πλέον από ανεπανόρθωτη αναξιοπιστία και παντελή έλλειψη υπόληψης. Κατά συνέπεια πρέπει να αποχωρήσετε άμεσα, οριστικά και αμετάκλητα, να δώσετε χώρο και ευκαιρία στη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, για να μπει μπροστά και να αναλάβει –άφθαρτη και αμόλυντη- την τύχη της Χώρας μας.
 
Μόνο έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση στο λαό, θα αμβλυνθούν οι αντιπαραθέσεις και θα υπάρξει ελπίδα σύνθεσης ενός πραγματικού Εθνικού Προγράμματος Σωτηρίας της Χώρας μας. Η παραμονή και παρουσία σας, στερεί κάθε πιθανότητα συνεννόησης και οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακραίες επιλογές, που μπορεί να καταστούν επικίνδυνες. Εξάλλου και οι πρώην σύμμαχοι σας στην Κυβέρνηση (Βενιζέλος – Κουβέλης), ήδη το αντελήφθησαν και αποχωρούν οικειοθελώς ή αποβάλλονται. 
 
Δεν είναι λοιπόν θέμα υπολογισμών και εκτιμήσεων, αλλά ούτε καν δική σας επιλογή!! Είναι το αυτονόητο καθήκον σας και όσο πιο γρήγορα το πράξετε, τόσο λιγότερη ζημιά θα έχει γίνει στη Χώρα μας.

Με σεβασμό

Υποναύαρχος ε.α. Κ. Βουλγαράκης ΠΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου