**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Προέδρων ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Παραρτημάτων Λάρισας με ΥΕΘΑ

Στα πλαίσια της παρουσίας του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Καμμένου στη Λάρισα στις 19 Φεβ. 2015, οι πρόεδροι των ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ/Παραρτημάτων Λάρισας συναντήθηκαν μαζί του και συζήτησαν θέματα που αφορούν τα ε.α. στελέχη των Ε.Δ.
Αρχικά, μετά τις ευχές για την ανάληψη των καθηκόντων του ΥΕΘΑ, ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό να μας διευκρινίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την απόφαση του ΣΤΕ.
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη δέσμευσή του  ότι θα καταβληθεί προσπάθεια εντός δυο μηνών να εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση του ΣΤΕ και οι συντάξεις να επιστρέψουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Για τα αναδρομικά είπε ότι θα δοθούν σε βάθος διετίας.
Επισημάνθηκε από την πλευρά μας ότι το πραγματικό αντίκρισμα για τους αποστράτους από την απόφαση του ΣΤΕ είναι από πενιχρό έως αρνητικό καθώς οι δυσβάσταχτες κρατήσεις (φόροι) εξανεμίζουν την αποκατάσταση της βασικής σύνταξης.

Δόθηκε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στα ηλικιακά κριτήρια και τον τρόπο αποστρατείας (αναφέρθηκαν και παραδείγματα) με συνέπεια τις άδικες επιπλέον κρατήσεις που υφίστανται χιλιάδες συνάδελφοί μας τιμωρούμενοι αναδρομικά για τον τρόπο επιλογής της αποστρατείας τους και την ηλικία τους.  Ο κ. Υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι γι΄αυτή την κατηγορία των αποστράτων. Επιμείναμε ότι η άρση αυτής της κατάφωρης αδικίας θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Για τα μετοχικά ταμεία, την προοπτική τους και το φιλοδώρημα που καταβάλλουν στους μερισματούχους, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της περιουσίας του ΥΠΕΘΑ που ανέρχεται σε 32 δισεκατομμύρια ευρώ η οποία αποδίδει μόνο ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας μπορεί να συμβάλλει στη βιωσιμότητα των ταμείων έτσι ώστε να παρέχουν ικανοποιητικές απολαβές στους δικαιούχους.

Τέλος αναφέρθηκε στην επανασύσταση της ΜΟΜΑ και ζήτησε τη βοήθεια των αποστράτων που έχουν σχετική εμπειρία και γνώση.

Παραδόθηκαν υπομνήματα που αφορούν όλα τα θέματα που θίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
                      ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
                   ΛΑΠΗΘΩΝ 6 – 5ος ΟΡΟΦΟΣ
                        ΤΗΛ . : 2410-250650

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου