**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Η ΄΄τρόϊκα ΄΄, οι ΄΄θεσμοί΄΄ και γιατί δεν λύνεται το ασφαλιστικό των στρατιωτικών - Η αλήθεια :!

ΠΗΓΗ : onalert 


17.03.2015 | 22:00
Image
Το ασφαλιστικό των στρατιωτικών που κατετάγησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις από το 1990-92 είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδυναμίας της κεντρικής εξουσίας να επιλύσει ακόμη και τα πιο απλά ζητήματα. Μια ερώτηση της πρωην ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά για την κατηγορία των στρατιωτικών η οποία “διευτύνθηκε” και περιλαμβάνει τους στρατιωτικούς που κατετάγησαν μέχρι το 1995, έχει ανάψει την συζήτηση. Η κυρία Γεννηματά η οποία είχε ανακοινώσει την λύση του θέματος μέσω συνέντευξής της στο Onalert.gr υποστηρίζει στην ερώτησή της ότι τελικά η κυβέρνηση Σαμαρά δεν πρόλαβε να δώσει λύση ,γιατί προκηρύχθηκαν οι εκλογές.

Δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι διαφορετική και αποδεικνύει ότι οι απαιτήσεις της τρόϊκας ήταν νόμος στο ελληνικό κράτος. Μένει τώρα να δούμε αν οι “θεσμοί” θα αποδειχτούν εξίσου ισχυρή και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξίσου υπάκουη.

Να υπενθυμίσουμε πρώτα απ΄ όλα ότι αποδεδειγμένα η επίλυση του ασφαλιστικού των στρατιωτικών που κατετάγησαν την περίοδο 1990-95 δεν έχει καμία ,μα καμία απολύτως επιβάρυνση!

Δεύτερον: Χρόνος για να λυθεί το θέμα υπήρχε πολύς από την ημέρα που η κυρία Γεννηματά έκανε τη σχετική ανακοίνωση. Το ζήτημα όμως κόλλησε αλλού.

Ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ.Σταϊκούρας είχε ετοιμάσει την σχετική τροπολογία . Ακόμη και σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του είχε έτοιμη. Όμως δέχτηκε δύο τηλεφωνήματα από Σαμαρά και Βενιζέλο οι οποίοι του επεσήμαναν ότι η τρόϊκα δεν υπήρχε περίπτωση ούτε καν να κουβεντιάσει το θέμα. Γιατί ενώ όλοι γνώριζαν ότι δεν έχει οικονομική επιβάρυνση; Γιατί οποιοδήποτε θέμα είχε σχέση με το ασφαλιστικό οποιουδήποτε εργαζόμενου ή κλάδου η τρόϊκα απαγόρευε να τεθεί προς συζήτηση πόσο μάλλον προς επίλυση. Η τρόϊκα θα έλεγε πότε και πως θα το “ρυθμίζαμε”.

Έτσι η τροπολογία αλλά και το …δελτίο Τύπου του Χ.Σταϊκούρα έμειναν στο συρτάρι.

Όμως η κυβέρνηση άλλαξε.
Και είναι κατά δήλωσή της τουλάχιστον “αντιμνημονιακή”. Το θέμα έχει επαναλαμβάνουμε μηδενικό οικονομικό κόστος. Γιατί λοιπόν δεν επιλύεται άμεσα; Οι πληροφορίες λένε ότι τώρα υπάρχουν σκέψεις για ρύθμιση του θέματος εντός της συνολικής μεταρρύθμισης που θα γίνει στο ασφαλιστικό.

Θα πρέπει να γνωρίζει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ότι οι ενδιαφερόμενοι στρατιωτικοί είναι και απογοητευμένοι και κουρασμένοι. Απογοητευμένοι γιατί δαπιστώνουν ότι μία κατάφωρη εις βάρος τους αδικία είναι τόσο δύσκολο να επιλυθεί. Κουρασμένοι γιατί όλο ακούνε υποσχέσεις και ανακοινώσεις ότι τι θέμα “ετελείωσε” αλλά πάλι άλυτο μένει.

Εφόσον λοιπόν θα επαναλάβουμε για τρίτη φορά , δεν κοστίζει τίποτα στο ταμείο ας το λύσουν εδώ και τώρα. Είναι μια ευκαιρία να δείξουν ότι πράγματι δεν θα προχωρούν “τυφλά” σ΄ ότι λένε οι “θεσμοί”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου