**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Πάλι ΄΄στην υπομονή΄΄ οι Στρκοί. Οι προσδοκίες ότι ΄΄κάτι θα αλλάξει΄΄ ξεθυμαίνουν !

Μπαίνοντας στον δεύτερο μήνα ζωής της νέας κυβέρνησης ποια είναι τα μηνύματα που έχουν λάβει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σ΄ ότι έχει να κάνει με τα εργασιακά και μισθολογικά τους θέματα; Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι θα χρειαστούν για ακόμη μια φορά υπομονή. Γιατί όλα δείχνουν ότι ήταν οι πρώτοι που υπέστησαν την αγριότητα των περικοπών από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 και θα είναι μάλλον οι τελευταίοι που θα δουν -αν δουν- κάτι να διορθώνεται στην καθημερινότητά τους.

Γιατί αυτό;

Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι η κυβέρνηση περνά δύσκολα. Οι Ευρωπαίοι και πρώτοι απ΄ όλους οι Γερμανοί κάνουν ότι είναι δυνατόν για να στραγγαλίσουν την Ελλάδα . Η απειλή …πιστωτικού γεγονότος είναι καθημερινή και οι πιέσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Το succes story που μας έλεγαν δεν είχε κανένα απολύτως αντίκρυσμα στα ταμεία και η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει κάθε μέρα “πατέντες” για να μπορέσει να αποφύγει τα χειρότερα.

Κανένας λοιπόν και πρώτα απ΄ όλα οι στρατιωτικοί δεν είχαν την ψευδαίσθηση ότι μέσα σ΄ ένα μήνα θα έβλεπαν κάποιες διορθώσεις στα οικονομικά τους . Όμως από την άλλη δεν διαπιστώνουν να υπάρχει και καμία απολύτως βιασύνη!

Μπήκαμε στον δεύτερο μήνα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ακόμη αρμοδιότητες υπουργών , αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών δεν έχουν οριστεί. Όχι μόνο στο ΥΠΕΘΑ βέβαια, αλλά τους στρατιωτικούς αυτό τους αφορά. Ποιος θα έχει την ευθύνη του προσωπικού και των προβλημάτων του;

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τα πρώτα 24ωρα της θητείας του έκανε κάποιες κινήσεις ενθαρρυντικές. Ανακοίνωσε την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου “κόβοντας” χρήματα από άλλα κονδύλια. Θα μπορέσει να ξαναδώσει το επίδομα; Άγνωστο και πολλοί λένε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν πάλι “πατέντες”.


Συνάντησε τους εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών αλλά από κει και πέρα τίποτα δεν έχει προχωρήσει.

Ακόμη και για το θέμα του ασφαλιστικού 1990-1995 ξεκάθαρη θέση δεν υπάρχει αφού κάποιοι στο ΥΠΕΘΑ λένε ότι πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα αφού δεν έχει κανένα απολύτως κόστος και κάποιοι άλλοι λένε ότι πρέπει να αναμένουμε τις συνολικές ρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Αναγνωρίζοντας ότι το θέμα της οικονομίας είναι το κυρίαρχο θα πρέπει να επισημάνουμε οτι τα αποθέματα υπομονής των στρατιωτικών δεν είναι απεριόριστα. Αν προσθέσουμε στα δεδομένα και μεγάλα οικονομικά προβλήματα την “παγωμάρα” που επικράτησε από τις τελευταίες κρίσεις σε επίπεδο κορυφής γίνεται εύκολα κατανοητό ότι το κλίμα μπορεί εύκολα και γρήγορα να βαρύνει ξανά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η “εξωστρέφεια” του Καμμένου αλλά και η παρουσία Ήσυχου και Τόσκα είχαν δημιουργήσει μέχρι τώρα ένα ελαφρό κλίμα αισιοδοξίας ότι κάτι θα αλλάξει . Έστω στο ελάχιστο. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση όμως είναι δεδομένο ότι η απογοήτευση θα επανέλθει. Κι αυτό δεν θα είναι καθόλου καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου