**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση Αποστράτων συναδέλφων αναφορικά με Παρακράτηση αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού !

PDF Εκτύπωση E-mail

                                    
Επειδή πολλοί απόστρατοι συνάδελφοι, είδαν στις συνταξιοδοτικές τους αποδοχές, μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2015, να υφίσταται μείωση αυτων.λόγω παρακράτησης αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού, ενημερώνουμε προς αρση τυχόν ανησυχιών, για τα παρακάτω :

-Οι οφειλες αυτες οφειλονται, στο γεγονός πως, κάποιοι συνάδελφοι επιλέγοντας να μην πάρουν 3μηνες αποδοχές και επειδή προκαταβαλλεται ο μισθός, πηραν εναν (τουλάχιστον) μηνα παραπάνω και ως εν ενεργεια και ως αποστρατοι (απο την αναδρομική καταβολή της εναρξεως συνταξιοδότησης). Αυτες τις αποδοχές οφείλουν να τις επιστρέψουν στο Δημόσιο ταμείο κατόπιν εκδόσεως σχετικής πράξης καταλογισμού & αποστολής αυτής στονν υπόχρεο για εξόφληση οφειλης, απο τον φορέα που τις ειχε καταβάλλει.
-Σε πολλές περιπτώσεις όμως, οι Ειδικοί Λογαριασμοι των Μετοχικών Ταμείων προέβησαν στη σχετική παρακράτηση, κατα την καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος (κατόπιν σχετικής αποστολής στο Ταμείο της βεβαιώσεως οφειλής). Εαν για τις περιπτωσεις αυτες υπήρξε και εκ των υστερων "διπλή" παρακράτηση του συγκεκριμένου ποσου τωρα, θα πρέπει οι συνάδελφοι, να επιζήτησουν την επιστροφή του.
-Σε άλλες περιπτώσεις επίσης, οι αρμόδιοι φορείς μισθοδοσίας των Γενικών Επιτελείων, απέστειλαν τις σχετικές (αρνητικές) βεβαιώσεις εκκαθάρισης στην αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία προέβη στη σχετική παρακράτηση (το υψος της παρακρατησης οριζεται από την οικεια Διεύθυνση του ΓΛΚ και το υφισταμενο νομοθετικό πλαίσιο).
Γ.Αντωνιάδης
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου