**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Στρκοί : ΄΄Κουπί ΄΄ και επί ΄΄Δεξιάς΄΄ και επί ΄΄Αριστεράς ΄΄ !

ΣΧΟΛΙΟ : Έχουμε μάθει να τραβάμε κουπί εδω και κάμποσα χρόνια !!!  Τι είναι να τραβήξουμε άλλο τόσο !!! Κάποτε όμως.......... !
Image
Οι στρατιωτικοί θα πρέπει μάλλον να το πάρουν απόφαση. “Τράβηξαν” κουπί επί “Δεξιάς” θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο και επί “Αριστεράς”. Όποιος διαβάσει το έγγραφο που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως “υπερασπιστική γραμμή” για την “μη συμμόρφωση” για την αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών ,δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ξεχωρίσει αν είναι γραμμένο την εποχή του “δεξιού” Χρήστου Σταϊκούρα ή του “αριστερού” Γιάνη Βαρουφάκη.

Το απόσπασμα από το έγγραφο τα λέει όλα:

“Είναι προφανές ότι περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας,τόσο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προϋπολογισμού 2014 και του 2015 όσο και των στόχων Μ.Π.Δ.Σ (όπως αυτό εγκρίθηκε με το ν.4263/2014) για τα επόμενα οικονομικά έτη 2016-2018. Τυχόν παρέκκλιση από τους στόχους αυτούς, θα μπορούσε να δημιουργήσει ,ενώπιον των εταίτωμ και δανειστών μας αλλά και των διεθνών αγορών,αμφιβολίες για την δυνατότητα επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων και αποκλιμάκωσης του Δημόσιου Χρέους. Επίσης μελετήθηκε και εκτιμήθηκε ότι σε περίπτωση απόκλισης από το ανωτέρω δημοσιονομικό πλαίσιο θα προέκυπτε ανάγκη για επιβολή μόνιμων ισόποσων επιπρόσθετων δημοσιονομικών παρεμβάσεων (περικοπών άλλων δημοσίων δαπανών ή αύξησης φόρων) ίσου ή και μεγαλύτερου ύψους για όλα τα επόμενα οικονομικά έτη,τα οποία θα επιβάρυναν την ελληνική κοινωνία και θα έπλητταν τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομιας”.

Αυτό που είναι προφανές είναι ότι το έγγραφο αποτελεί μια κατά λέξη αντιγραφή όσων υποστήριζαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες. Οι οποίοι εκλογικά πλήρωσαν πολύ ακριβά την επιλογή τους να μην δώσουν καμία σημασία στις ΕΔ.

Θα επαναλάβει και η σημερινή κυβέρνηση το ίδιο λάθος; Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος γνωρίζει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Και δεν αναφερόμαστε στο λεγόμενο πολιτικό κόστος που αφορά στα κόμματα και στους πολιτικούς που θα το υποστούν. Αναφερόμαστε στο κόστος που θα υπάρξει στους “μόνιμους κωπηλάτες” της κοινωνίας. Κανένας στρατιωτικός δεν πίστεψε ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης θα γίνονταν…πλούσιοι. Πλούσιοι δεν υπήρξαν ποτέ. Είχαν όμως κάποιες ελπίδες ότι τα αυτονόητα θα γίνονταν. Κι ένα απ΄ αυτά ειναι η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Τόσες υποσχέσεις δόθηκαν προεκλογικά ,τόσες δεσμεύσεις δημόσιες ακούστηκαν μετεκλογικά ,ώρα να δοθούν και αυτά που αποφάσισε η δικαιοσύνη για τους “κωπηλάτες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου