**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

΄΄ΟΧΙ΄΄ ΥΠΕΘΑ στο ΓΕΕΘΑ για τα 18 στελέχη που ζητά να συνοδεύσουν τον Α/ΓΕΕΘΑ στην Ε.Ε. !

ΠΗΓΗ : Onalert

Δεκαοκτώ στελέχη ζητά το ΓΕΕΘΑ για να συνοδεύσουν στον Αρχηγό του στη νέα του θέση . Αυτή του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Ο φάκελος με τη σχετική πρόταση για την στελέχωση του ευρωπαϊκού επιτελείου του Α/ΓΕΕΘΑ, έχει φθάσει στα υπουργικά γραφεία κι έχει επιστραφεί ανυπόγραφη. Με απλά λόγια έχει απορριφθεί.

Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι ο αριθμός των 18 στελεχών θεωρείται υπερβολικός, ειδικά αυτή τη περίοοδο που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από το ΥΠΕΘΑ ακούγονται ψίθυροι δυσαρέσκειας για την πρόταση του ΓΕΕΘΑ ,αφού δεν μπορεί να γίνει κατανοητό πως ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος πήρε μαζί του ελάχιστους Έλληνες συνεργάτες και ο επόμενος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ πρέπει να έχει 18. Μέχρι πρόσφατα δε ο αριθμός των στελεχών που είχε ζητηθεί να πάει ΕΕ μαζί με τον Αρχηγό ήταν επτά.

Δεν ειναι όμως μόνο ο αριθμός και κατ΄ επέκταση το κόστος ,γιατί εμείς πληρωνουμε την θέση του προέδρου μ΄ ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν δύο ακόμη θέματα στη πρόταση του ΓΕΕΘΑ για τα οποία το ΥΠΕΘΑ επέστρεψε το φάκελο ανυπόγραφο:

•Οι 18 θέσεις στην ΕΕ δεν προβλέπεται να προκηρυχθούν
, ώστε όλα τα στελέχη που έχουν τα προσόντα να κριθούν και να επιλεγούν. Η πρόταση προβλέπει ότι και οι 18 απλά θα επιλεγούν από το ΓΕΕΘΑ

•Το δεύτερο μέγα θέμα που προκύπτει είναι ότι η πρόταση του ΓΕΕΘΑ προβλεπει ότι αν η θητεία του στρατηγού Κωσταράκου πάρει παράταση -όπως πήρε ο σημερινός πρόεδρος- τότε και τα 18 στελέχη που θα τον συνοδεύουν θα πάρουν κι αυτά παράταση! Ούτε καν το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους δηλαδή δεν προβλέπει η πρόταση του ΓΕΕΘΑ .Κάτι που θα είχε μια λογική.

Μένει να δούμε αν το ΥΠΕΘΑ θα επιμείνει στην καθολική απόρριψη της πρότασης του ΓΕΕΘΑ ή αν θα κάνει πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου