**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου της ΕΑΑΣ για συνάντηση με ΥΦΕΘΑ !



ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18, Τ.Κ. 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 Αθήνα, 30 Απριλίου 2015
 
ΘΕΜΑ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας
 
      Ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. συναντήθηκαν την 29 Απρ 2015 με τον  Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αντγο ε.α. Νίκο Τόσκα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ένωσης που έγινε αποδεκτό. Η συνάντηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, έλαβε χώρα στο Γραφείο του κ. ΥΦΕΘΑ.
 
      Αρχικά έγινε μια γενική τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ που περιελάμβανε ενημέρωση για το σκοπό, τη λειτουργία και την οργάνωση της Ένωσης και στη συνέχεια έγινε βασική αναφορά στο φλέγον θέμα της πλήρους υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και της επιστροφής του 100% των αναδρομικών που αφορά τα Μέλη της.  Ζητήθηκε επίσπευση της έγκρισης για την ίδρυση των Παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Σ. στις ακριτικές περιοχές των Νήσων Κω, Λήμνου και στην πόλη του Διδυμοτείχου ενώ επιδόθηκε συνημμένα υπόμνημα με διάφορα θέματα που αφορούν τα εν αποστρατεία Στελέχη του Σ.Ξ. όπως αυτά της κατάργησης των ηλικιακών κριτηρίων, το Μ.Τ.Σ., το Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ., παροχές όπως αυτό που αφορά επέκταση του Ενιαίου Δελτίου Εισόδου και άλλα διάφορα θέματα.
 
      Ο κ. ΥΦΕΘΑ, μας γνώρισε για τα τρέχοντα γενικά θέματα ότι για τη διαφύλαξη της τιμής των ε.ε και ε.α. Στελεχών γίνεται έρευνα σε βάθος για τα εξοπλιστικά προκειμένου να αποδοθούν, μέσω της δικαιοσύνης,  ονομαστικά οι όποιες ποινικές ευθύνες και δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη.  Τόνισε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι ίδια, όπως ήταν προεκλογικά, με σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και σταθερή,  για πλήρη εφαρμογή της αποφάσεως του ΣτΕ, έχοντας όμως στάση αναμονής καθώς την παρούσα χρονική στιγμή τρέχουν οι εξελίξεις της γενικής οικονομικής κατάστασης.  Επί αυτού, επισήμανε την κίνηση της κυβέρνησης, όπου προς αναζήτηση πόρων αναγκάστηκε να ψηφίσει την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
 
    Επιπλέον ανάγνωσε τα τεθέντα θέματα του επιδοθέντος υπομνήματος  και σε πολλά επιμέρους από αυτά,  άκουσε λεπτομερέστερες αναλύσεις από παρόντα Μέλη του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. που παράλληλα έθεσαν και ανάλογες προτάσεις.  Πέρα από αυτά, ο κ. ΥΦΕΘΑ ζήτησε να γίνει δέκτης απόψεων με εμπεριστατωμένες προτάσεις για θέματα παροχών υγείας, παρόλο που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά του, προκειμένου να τα κοινωνήσει στον κ. ΑΝΥΕΘΑ και να δοθούν λύσεις σε ανάγκες των αποστράτων συναδέλφων για παροχές υγείας.
 
      Ο κ. ΥΦΕΘΑ μας ευχαρίστησε για την αναλυτική ενημέρωση, μας δήλωσε ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία με άμεση συνέχισή της εντός της προσεχούς εβδομάδας, ειδικά για απλά θέματα που μπορούν να λυθούν άμεσα παρακάμπτοντας τις όποιες τυπικές ή γραφειοκρατικές διαδικασίες.  Από την μεριά μας δηλώσαμε τη διάθεση για συνεχή συνεργασία και τη συνδρομή μας όπου απαιτείται, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Α.Σ. είναι συνεχώς κοινωνός και αρωγός των καλώς εννοουμένων συμφερόντων των Μελών μας.
 
     Μετά το τέλος της συνάντησης που διεξήχθη σε εγκάρδιο και συναδελφικό κλίμα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. επέδωσε αναμνηστικό μετάλλιο της Ένωσης στον κ. ΥΦΕΘΑ, ο οποίος ανταπέδωσε με πλακέτα του Υπουργείου προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως.
      
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου