**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Μεταθέσεις : Τι προτείνουν οι Στρκοί να αλλάξει !

ΠΗΓΗ : onalert

20.05.2015 | 22:00
Image
Χρήματα οι στρατιωτικοί έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται να δουν να επιστρέφονται στις τσέπες τους. Ή τέλος πάντων ακόμη κι αν γίνει αυτό θα αργήσει. Τουλάχιστον όμως περιμένουν άμεσα να διορθωθούν όλα τα στραβά και τ΄ ανάποδα που έχουν να κάνουν με ζωτικής σημασίας θέματα. Κι ένα απ΄ αυτά είναι και οι μεταθέσεις τους.

Σε άλλο ρεπορτάζ του Onalert.gr θα διαβάσετε ότι και φέτος στις μεταθέσεις -του εξωτερικού κυρίως- γίνονται διάφορα περίεργα.

Η πολιτική ηγεσία δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της για τις προθέσεις της.Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών θέλοντας να αποφύγει το γνωστό “πολιτικάντικο” τρικ της “ενημέρωσης”. Η οποία κρατά μήνες.

Η ΠΟΕΣ κάνει μια γρήγορη αναδρομή από την εποχή υπουργίας του Βενιζέλου και τέλος καταθέτει τη πρότασή της.

Διαβάστε τι προτείνουν:


Την 9-3-2011 ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από διαχρονική απαίτηση της Ομοσπονδίας μας (τέως ΣΥΣΜΕΔ), εξέδωσε την υπ΄ αριθμ.  Φ.411/27/81060Σ.172/09-3-2011 (ΦΕΚ Β΄ 378) απόφασή του, με τίτλο «Συγκρότηση και λειτουργία των κατά κλάδο συμβουλίων μεταθέσεων, εξειδίκευση κριτηρίων και λοιπών θεμάτων σχετικά με τις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων», καθιερώνοντας για πρώτη φορά τη μοριοδότηση στις μεταθέσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.


Η Ομοσπονδία μας (τέως ΣΥΣΜΕΔ) και μετά τις τακτικές μεταθέσεις του στρατιωτικού προσωπικού για το έτος 2011, εντόπισε εκείνα τα σημεία της ανωτέρω απόφασης, που στην πράξη την κατέστησαν άδικη και άνιση και εισηγήθηκε την τροποποίησή της – διόρθωσή της.
Την 27-4-2012 ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Ραγκούσης, στην αρμοδιότητα του οποίου υπαγόταν το θέμα, υιοθέτησε κατά ποσοστό 90% τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας και εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. Φ.411/150326/Σ.1373/27-4-2012 (ΦΕΚ Β΄ 1400) απόφασή του, με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων τοποθετήσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση κριτηρίων και λοιπών θεμάτων. Συγκρότηση και λειτουργία των κατά κλάδο συμβουλίων μεταθέσεων», η οποία έτυχε της επιδοκιμασίας από το σύνολο των συναδέλφων.


Ωστόσο οι επόμενες αλλεπάλληλες αλλαγές στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Αβραμόπουλος) «πάγωσαν» και «ανέστειλαν» την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης του κ. Ραγκούση φτάνοντας την 1-7-2013, ημερομηνία κατά την οποία ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτριος Αβραμόπουλος, εκδίδει την υπ΄ αριθμ.  Φ.411/253437/Σ.2358/1-7-2013 (ΦΕΚ Β΄ 1631) απόφασή του, με τίτλο «Συμβούλια Μεταθέσεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση των Κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων», επαναφέροντας, σύμφωνα με σχόλια πλήθους συναδέλφων, την αδικία και την ανισότητα στις μεταθέσεις, βάσει της οποίας σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν οι τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις για το έτος 2015.


Στο πλαίσιο ετοιμότητας της Ομοσπονδίας μας στο ενδεχόμενο τροποποίησης ή και θέσπισης νέας απόφασης, για την παραμετροποίηση των μεταθέσεων, αναρτούμε κατωτέρω την παλαιότερη πρόταση της Ομοσπονδίας μας, στην οποία με κόκκινη γραφή εμφαίνονται οι παρεμβάσεις μας, και παρακαλούμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφους για τυχόν προτάσεις βελτίωσής της και αποστολής των στο e-mail της Ομοσπονδίας (info@poes.gr): .....

Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη πρόταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου