**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΒΟΕΑ (Βοήθημα Οικογενειακής & Επαγγελματικής Αυτοτέλεια) ώρα μηδέν !




PDF Εκτύπωση E-mail

BOEA MIDEN
Παρακολουθούμε τα τελευταία 4-5 χρόνια, τις εναγώνιες προσπάθειες που καταβάλλουν τα Μετοχικά μας Ταμεία, προκειμένου να καταστούν βιώσιμα (μετά τον ορυμαγδό μέτρων μειώσεων των αναλογουσών εισφορών και των κοινωνικών πόρων, παράλληλα με την αφαίμαξη που υπέστησαν με το κουρεμα-psi), αλλά και να χορηγήσουν αξιοπρεπή μερίσματα-βοηθήματα-εφάπαξ παροχές.
Παρά ταύτα, οφείλουμε να επισημάνουμε και να τεκμηριώσουμε παράλληλα, πως η πολιτική του επιδόματος ΒΟΕΑ, οφείλει και επιβάλλεται να αλλάξει άμεσα. Και αυτό όχι γιατί πλέον , έχει καταστεί μη ανταποδοτικό (μετα από κρατήσεις-εισφορές 25 ετίας ή από 18ετια εως και 25ετία) αλλά και γιατί κρίνεται επίφοβη η καταβολή στο άμεσο μέλλον και υπαρκτό το σενάριο μελλοντικής «στάσης πληρωμών» του εν λόγω βοηθήματος,καθόσον τα τελευταία αυτά χρόνια, καλύπτει τις άμεσες ανάγκες και υποχρεώσεις που έχουν τα Μ.Τ.
Και στο πλαίσιο αυτό θα επιθυμουσαμε να θέσουμε υπόψιν των Δ.Σ. των Μετοχικών μας Ταμείων, τις παρακάτω προτάσεις που εκτιμούμε πως μπορουν να επιλυσουν τα υφιστάμενα προβλήματα και που αν και μερικές εξ αυτών είχαν εξετασθεί και υιοθετηθεί στο παρελθόν (εισηγήσεις από επιτροπές για Μ.Τ., εγκεκριμένες από τέως ΥΦΕΘΑ & ΑΝΥΕΘΑ), εντουτοις ποτε δεν υλοποίηθηκαν αρμοδίως :
Περισσότερα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου