**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Αναφορικά με την φημολογία περί κατάργησης των 5 ετών μονάδων εκστρατείας !

 
PDF Εκτύπωση E-mail

Ενημερωθήκαμε και εμείς, πως στις προτάσεις για μειώσεις των πρόωρων συντάξεων προς τους θεσμούς, συμπεριλήφθηκε (?) και το θέμα των Στρατιωτικών και της προοπτικής αποστρατείας τους , μετα τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους δλδ με 40 ετη "πραγματικής" συντάξιμης υπηρεσίας. Ενα καθεστως που ήδη εχει θεσπισθεί με το ν.3865/2010, με τη διαφορά βεβαια πως με το ισχύον καθεστως, έχουν τη δυνατότητα, όσοι έχουν υπηρετησει σε μονάδες εκστρατείας και της παραμεθορίου, να αναγνωρίσουν έως 5 ετη, ως διπλό συντάξιμο χρόνο. Και γεννιούνται οι εύλογες απορίες-ενστάσεις για αυτους που υιοθέτησαν αυτη την αδικη (εαν οντως υφίσταται) πρόταση :

-Πλεον οι νεοι συνάδελφοι (απο 1-10-1990) ειναι υποχρεωμένοι να εξαγοράσουν, αυτα τα 5 έτη (εφόσον τα έχουν υπηρετήσει) για να τα αναγνωρίσουν & σε συνδυασμο με την μεγαλη αποκλιση πλεον των αποδοχων ενεργειας με αυτές της συνταξης , ποιος θα βγει τελικα ζημιωμένος για αυτη την 5ετία (αν μιλάμε για στόχους δημοσιοικονομικης απόκλισης) ? το Δημόσιο, που θα "αναγκασθεί" να τους πληρώνει και για αυτα τα 5 επιπλεόν χρόνια με διπλάσιες αποδοχές και θα απωλέσει τα έσοδα απο την αναγνωριση  ή ο Στρατιωτικός και εν γένει ο ορθολογιμσός των οικονομικών μεγεθών? (το θεμα της "παραγωγικότητας" στα 58 ετη ενος Στρατιωτικού, ειναι πολύ μεγαλο για να αναλυθεί στο παρόν άρθρο)
--Δεν μιλαμε για "πλασματικά" έτη (& φυσικά για πρόωρες συντάξεις), αλλα για χρόνια υπηρέτησης σε μοναδες εκστρατείας, μακρια απο τη βαση και πολλες φορές απο την οικογένειά σου (εως 5 ετη)
---Πολλοι "παλαιοί" ασφαλισμένοι, εχουν κατοχυρωμένα και θεμελιωμένα (συνταγματικά) ασφαλιστικά δικαιώματα. Πως λοιπόν θα εμπλακούν (και) αυτοι, στο σενάριο για το 58ο έτος ???
----Στον ιδιωτικό τομέα και στον ευρύτερο δημόσιο, μπορουν να ανγνωρισθουν ως πλασματικά απο 7 έως 11 ετη (περαν και των βαρέων και ανθυγιεινων που δεν ισχύουν για τους στρατιωτικους, για συναφείς  δραστηριότητες/εργασίες). Οι Στρατιωτικοί που ουτε τα έτη ανατροφής των παιδιων τους δεν μπορουν να αναγνωρίσουν, θα στερηθουν ακόμα και αυτα, της αναγνώρισης δλδ αυτων όντας υπηρετώντες σε απομακρυσμένες μονάδες και σε παραμεθόριες περιοχές με αυξημένες υποχρεώσεις ενδο και εξωυπηρεσιακές και με  ότι και εαν αυτό συνεπάγεται?????
Γ.ΑΝΤΩΝΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου