**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

΄΄΄Έρχεται ΄΄ η ΄΄γαλάζια΄΄ Ένωση Στρατιωτικών ! Ποιο είναι το σχέδιο !!!

ΠΗΓΗ : onalert

ΣΧΟΛΙΟ : ??????????????????????????????????????????
                   Kαι τι θα κάνει ?????????????????????????????


24.06.2015 | 21:23
Image
Έρχεται η “γαλάζια Ένωση Στρατιωτικών”. Έχοντας ζήσει ως κυβέρνηση την δύναμη των Ενώσεων Στρατιωτικών η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζει το “δικό της συνδικαλιστικό φορέα” για να έχει “φωνή” κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το καταστατικό της νέας “Ένωσης” είναι έτοιμο να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο και ο πρώτος πρόεδρος θα προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία.

Η ΝΔ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών δεν έχει τα ερείσματα που θα ήθελε. Πλην μερικών γραφικών εξαιρέσεων , η ΠΟΕΣ κρίθηκε από τη Συγγρού ότι δεν μπορεί να “χρησιμποιηθεί” ως μέσο αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Το τελευταίο διάστημα είναι αληθεια πάντως ότι συγκεκριμένοι αξιωματικοί έχουν ξεπεράσει τα όρια με αρθρογραφια και σχόλια που φυσιολογικά θα έπρεπε να εχουν κάνει τον Α/ΓΕΕΘΑ έξαλλο . Αν θυμηθούμε γιατί τιμώρησε τον πρόεδρο του ΣΥΣΜΕΔ τότε Ανέστη Τσουκαράκη με 10 ημέρες φυλακή, για όσα γράφονται τους τελευταίους μήνες σε ιστοσελίδες θα έπρεπε να έχει επέμβει δραστικά. Δεν το ΄χει κάνει και τα φαινόμενα δημοσίων παρεμβάσεων που ξεπερνούν τα όρια πολλαπλασιάζονται. Ελπίζουμε ότι οι ίδιοι κύκλοι που πάντα επεσήμαιναν τον κίνδυνο της διατάραξης της πειθαρχίας στο στράτευμα να μην “αγκαλιάσουν” για λόγους καθαρά κομματικούς τους “ταραξίες”. Αν και πολύ φοβόμαστε ότι ο εναγκαλισμός είναι δεδομένος, γιατί όλα αυτά τα φαινόμενα περιέργως ξεκίνησαν μετά από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Το θέμα είναι ότι την μεγαλύτερη ευθύνη γι΄ αυτό που πάει να προκύψει δεν την έχει η ΝΔ και γενικότερα η αντιπολίτευση. Την έχει η κυβέρνηση και ειδικά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Στην οποία επισημάνθηκε ότι θα έπρεπε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ να περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον “χακί συνδικαλισμό” ώστε να αποφευχθούν τ΄ άσχημα που έρχονται. Δεν εισακούστηκαν αυτές οι φωνές.

Την ΠΟΕΣ, τις Ενώσεις και παλαιότερα τον ΣΥΣΜΕΔ, πολλοί μπορούν να τις κατηγορήσουν για πολλά. Κανείς όμως δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι έστω και μία φορά έθεσαν την πειθαρχία και την ομαλή λειτουργία του στρατεύματος σε κίνδυνο. Ποτέ! Η αντίδραση Κωσταράκου στο ερώτημα που του είχε θέσει ο Τσουκαράκης ήταν υπερβολική,άστοχη και άδικη. Το απέδειξε και η ίδια η ζωή εξάλλου, αφού ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ ήταν αυτός που δικαιώθηκε.

Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία και σύνεση σ΄ όλες τις πλευρές. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να φτιάξουμε “γαλάζια”,”πράσινη” ή “κόκκινη” ΠΟΕΣ , αλλά να εναρμονιστούμε μ΄ ότι συμβαίνει σ΄ όλη την Ευρώπη σ΄ ότι έχει να κάνει με τον “χακί συνδικαλισμό”. Το… “Μένουμε Ευρώπη” δεν μπορεί να είναι α λα καρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου