**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Μισθοί Στρκών : Τι λεει ο ΥΕΘΑ για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της !

ΠΗΓΗ : onalert

Η εκτέλεση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επιστροφή των μισθών στρατιωτικών στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012, είναι το θέμα που “καίει” τα στελέχη των ΕΔ. Τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είχαν κατηγορηματικά δεσμευτεί ότι η απόφαση θα υλοποιηθεί 100%. Το ερώτημα είναι το πότε. Γιατί το πως κατά τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο έχει λυθεί.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής πτυχίων στους 68 απόφοιτους σπουδαστές της 67ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είπε:

“Η χώρα μας βρίσκεται ακόμα στο κέντρο μιας δημοσιονομικής κρίσης. Η κρίση αυτή, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα επηρεάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις .Ή θα τις επηρεάσει το λιγότερο δυνατόν. Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μην επηρεαστούν από αυτή την κρίση, στο πλαίσιο του δυνατού. Και για αυτό, όπως ξέρετε, από την πρώτη στιγμή, η απόφαση της Κυβέρνησης και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι η άμεση αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει μισθολογικά σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Στελεχών τους.

Ήδη, τα χρήματα για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων βρίσκονται στο Υπουργείο Οικονομικών με αποδεσμευμένους κωδικούς, δόθηκε από την πρώτη στιγμή το επίδομα της παραμεθορίου, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ξεκινήσαμε μαζί με το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας, με τους κυρίους Αρχηγούς, την εκμετάλλευση των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ περιουσίας των ΤΕΘΑ. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πουληθεί ούτε ένα χιλιοστό από την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, όμως, την περιουσία αυτή θα την εκμεταλλευτούμε, θα παράξει τουλάχιστον αυτό το 5% επί της αντικειμενικής αξίας που προβλέπεται σε όλη την ελεύθερη αγορά και το σύνολο των χρημάτων θα πάει προς όφελος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ξεκινήσαμε, ήδη, να μελετάμε την περιοχή της Μαλακάσας για τη δημιουργία οικιών για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα δοθούν χρήματα για να δημιουργηθούν δυνατότητες διαμονής σε στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα και για τα τρία Όπλα, αλλά παράλληλα, θα δώσουμε και χρήματα για την εκπαίδευση και την επανεκπαίδευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων”.






Ο βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χαρζηλάμπρου , πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλισμών και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας μιλώντας στο Onalert.gr ήταν πιο συγκρατημένος σε σχέση με το πότε θα μπορέσει η κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου