**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

16 Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων παίρνουν θέση για την ΄΄Ελλάδα της Ευρώπης ΄΄ !

ΠΗΓΗ : onalert

03.07.2015 | 07:53
Image
Ένα κείμενο με τις “βαριές υπογραφές” 16 Αρχηγών Γενικών Επιτελείων έχει την σημασία του αυτές τις ώρες. Ένα κείμενο σοβαρό και μετρημένο που ασφαλώς παίρνει θέση υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη,στην οποία η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς ανήκει.
Τα ονόματα των Αρχηγών που υπογράφουν γνωστά σ΄ όλο το στράτευμα . Το κείμενο θα έπρεπε ίσως να υιοθετηθεί από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου που ειδικά αυτή την ώρα έχει απόλυτη ανάγκη από την ψυχραιμία και την λογική που το διέπει.
Ελπίζουμε ότι οι Αρχηγοί θα συνεχίσουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις στον δημόσιο διάλογο που η χώρα έχει ανάγκη. Και ειδικότερα στην υποβολή προτάσεων για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Το κείμενο και οι υπογραφές:

Οι παρακάτω διατελέσαντες Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Γενικών Επιτελείων, παρακολουθούντες και προβληματιζόμενοι για τα συμβαίνοντα σήμερα στην Πατρίδα μας θεωρούμε ότι:

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή του ιστορικού της βίου, η οποία απαιτεί δύσκολες και ενδεχομένως επώδυνες αποφάσεις.

H στιγμή αυτή δεν είναι η ώρα αναζήτησης ευθυνών και υπευθύνων. Η προσπάθεια είναι συνολική, είναι εθνική. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι και πάνω από κομματικές γραμμές και αντιπαραθέσεις, πρέπει να συμβάλουμε ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις και τις δυνατότητές του, στην αντιμετώπιση της καταστάσεως, με ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να στηριχθούν ώστε να διατηρήσουν τη μαχητική τους ισχύ, για να συνεχίσουν να διασφαλίζουν την άμυνα και την εθνική κυριαρχία της Χώρας. Κύριος άξονας όλων των ενεργειών πρέπει να είναι το συμφέρον και το μέλλον της Πατρίδος.


Ανεξαρτήτως, των διαβουλεύσεων με τους εταίρους αλλά και των εσωτερικών εθνικών διεργασιών, τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της χώρας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το φυσικό γεωγραφικό και πολιτικό της χώρο, την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει πρωταγωνιστής στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη.


Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ

Στρατηγός ε.α. Βελλίδης Σταμάτιος
Στρατηγός ε.α. Αντωνακόπουλος Γεώργιος
Στρατηγός ε.α. Γράψας Δημήτριος



Επίτιμοι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων
 ΓΕΣ


Στρατηγός ε.α. Καπραβέλος Ευστάθιος
Στρατηγός ε.α. Παναγιωτάκης Κωνσταντίνος
Στρατηγός ε.α. Χαρβάλας Παναγιώτης
Στρατηγός ε.α. Ντούβας Νικόλαος
Στρατηγός ε.α. Βούλγαρης Δημήτριος
Στρατηγός ε.α. Ζιαζιάς Κωνσταντίνος
Στρατηγός ε.α. Γκίνης Κωνσταντίνος
Στρατηγός ε.α. Τσέλιος Αθανάσιος
Στρατηγός ε.α. Μανωλάς Χρήστος


ΓΕΝ
Ναύαρχος ε.α. Γούσης Δημήτριος ΠΝ
Ναύαρχος ε.α. Ελευσινιώτης Δημήτριος ΠΝ

ΓΕΑ


Πτέραρχος ε.α. Τσαντηράκης Αντώνιος
Πτέραρχος ε.α. Τουρνάς Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου