**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Κατάντια... 41 χρόνια Δημοκρατίας ! Ένας Ταξίαρχος τολμά και τα λέει !

ΠΗΓΗ : Veteranos



Ζητάω Συγνώμη για τη κατάντια της Ελλάδας μας

Ιούλιος 1974 – Ιούλιος 2015


41 χρόνια Δημοκρατία kyb
Ένας  Ταξίαρχος τολμά και τα λέει *
492 μήνες απόλυτης ελευθερίας. Δυστυχώς, αποδείχθηκε προφητικός ο καθηγητής μου (ας με συγχωρήσει που δεν ενθυμούμαι ποιος ήταν), που το 1975, όταν πλέον είχε εδραιωθεί για τα καλά η δημοκρατία στη χώρα μας, Εύελπις IIIης τάξεως εγώ, μπήκε στην τάξη μας, προβληματισμένος και μας λέει : «Παιδιά μου, βρήκαμε τη δημοκρατία ελεύθερη να κυκλοφορεί στους δρόμους και την πλακώσαμε στις σφαλιάρες. Αν συνεχίσουμε έτσι η Ελλάδα μας θα καταστραφεί».

492 μήνες μας κυβέρνησαν όλα τα κόμματα του πολιτικού φάσματος από δεξιά έως αριστερά, με τη μερίδα του λέοντος να μοιράζονται τα άλλοτε κραταιά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κάθε φορά που ένα κόμμα παρέδιδε την εξουσία στο άλλο, μαζί παρέδιδε και άδεια ταμεία, καμένη γη, συντρίμμια και χάος. 

Για όλα φταίει ο προηγούμενος. Ποτέ εμείς. Ακόμα και σήμερα παρακολουθούμε στις δημόσιες συζητήσεις των πολιτικών μας, ο ένας να κατηγορεί τον άλλον για το ποιος φταίει που η Πατρίδα μας καταστράφηκε.

Γεγονός είναι ότι η Ελλάδα μας, δεν βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Έχει πέσει στο κενό, συνεχίζει να πέφτει και η μόνη μας ελπίδα είναι μήπως και βρεθεί κάποιο κλαδί και ανακόψει τη πτώση της, ίσως και να τη σταματήσει, πριν γκρεμοτσακιστεί.

Αν ρωτήσουμε οποιονδήποτε πολιτικό, ποιος φταίει γι’ αυτήν την κατάσταση, ο Νεοδημοκράτης θα μας απαντά ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και ο Πασοκτζής θα μας απαντά ότι για όλα φταίει η ΝΔ. Τους τελευταίους 6 μήνες και οι δύο μας απαντούν ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

Επειδή λοιπόν εγώ αρνούμαι να μπω σ’ αυτή την λογική, υποστηρίζω ότι φταίνε όλοι αυτοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα. Η ευθύνη τους είναι τόση, όση και η χρονική διάρκεια της διακυβέρνησης τους. 

Παραθέτω παρακάτω ένα πίνακα στον οποίο φαίνεται ο χρόνος (σε μήνες) που κυβέρνησε το κάθε κόμμα ή συμμετείχε σε συγκυβερνήσεις και το ανάλογο ποσοστό ευθύνης του καθενός. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 100% και ο λόγος είναι ότι υπήρχαν μήνες που συγκυβερνούσαν 2 ή 3 κόμματα.

ΚΟΜΜΑ
ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙ %
ΠΑΣΟΚ
266
54
ΝΔ
220
44,2
ΔΗΜΑΡ
12
2,1
ΚΚΕ
10
2
ΛΑΟΣ
6
1,2
ΣΥΡΙΖΑ
6
1,2
ΑΝΕΛ
6
1,2

Άρα ευθύνες υπάρχουν. Έχουν και ονοματεπώνυμο.
Το ερώτημα είναι : Θα τις αναλάβει κάποιος; Θα πληρώσει κάποιος; Θα βρεθεί έστω και ένας που θα παραδεχθεί ότι έφταιξε έστω και στο ελάχιστο; Θα βρεθεί έστω και ένας που θα έχει το θάρρος να μου ζητήσει συγνώμη;
Η απάντηση είναι : Από τους πολιτικούς, πιστεύω, ΟΧΙ !! Μακάρι να διαψευσθώ.
Επειδή όμως και εμείς οι πολίτες είμαστε συνυπεύθυνοι, διότι κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν, ζητάω συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου, επειδή επί 41 χρόνια, ασκώντας το δημοκρandrατικό μου δικαίωμα, ψήφιζα όποιους από τους παραπάνω υπεύθυνους, συμβάλλοντας έτσι στην καταστροφή της Πατρίδος μου. Ας μου αναγνωρίσουν όμως ένα άλλοθι…… Δεν είχα άλλες επιλογές !!

*O Αργύρης  Ανδριώτης είναι Ταξίαρχος ε.α

Απόστρατος Αξιωματικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου