**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πρόταση σόκ Τσίπρα για την Άμυνα ! 600 εκατ περικοπές και ΄΄κούρεμα΄΄ προσωπικού !

ΠΗΓΗ : onalert
ΣΧΟΛΙΟ : Κουρεμα γιατί???   Τόσοι πολλοί είμαστε ???


01.07.2015 | 13:26
Image

Από τα 400 εκατομμύρια περικοπές στην Εθνική Άμυνα φθάσαμε στα 600. Η νέα πρόταση Τσίπρα στους θεσμούς προβλέπει 200 εκατομμύρια περικοπές στην Άμυνα το 2016 και τα υπολοιπα 400 μεταφέρονται για το 2017. Που θα βρεθούν; Στην πρόταση Τσίπρα περιλαμβάνεται και “κούρεμα” προσωπικού!

Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη . Μπορεί οι περικοπές να μεταφέρονται το 2017 ,αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ακόμη και το 2017 που θα βρεθούν τα χρήματα. Ούτε βέβαια μπορεί κάποιος να κατανοήσει γιατί θα πρέπει να συζητάμε για “κουρέματα” προσωπικού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την πρόταση:


Τι λέει το Μαξίμου:


Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε χθες στους θεσμούς νέα πρόταση που συνοδευόταν από επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την πρόταση των θεσμών δεν ευσταθούν.

Η Ελληνική Κυβέρνηση κατέθεσε νέα πρόταση με σειρά τροποποιήσεων στο κείμενο των θεσμών, όπως άλλωστε έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας.

Η νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης ζητά μια νέα συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του ESM , ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική.

Συγκεκριμένα, με τη νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης:
- Διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.
- Αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
- Το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις θα ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015.
- Δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το ψωμί και τις Κυριακές.
- Δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου