**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

΄΄ Η κοινωνία των Ανωτάτων΄΄ Ένα άρθρο για το κειμενο των 65 υπέρ του ναι !

ΠΗΓΗ : onalert


04.07.2015 | 21:45
Image
Γράφει ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ


Οδεύοντας προς το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015, μέρος της συμπαθούς κοινωνικής ομάδος του τίτλου, εξέφρασε επωνύμως την στήριξή της στο ΝΑΙ σε όλα.
Στους υπογράφοντες την στήριξη, «φιγουράρουν» αρκετοί πρώην αρχηγοί. Η επιχειρηματολογία τους έχει ως κεντρική ιδέα, ότι η Ελλάδα ιστορικά και πολιτισμικά ανήκει στην Ευρώπη και η συμμετοχή μας στην ΕΕ και το ευρώ θωρακίζει την ασφάλεια της χώρας μας.

Αξίζει όμως να εξετάσουμε και αναλύσουμε την «κοινωνικότητα» της σκέψης τους. Οι στρατηγοί και οι άλλοι εα, ξεκινούν την σταδιοδρομία τους από την παραγωγική σχολή (ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ) και μετά από μία κοπιώδη πορεία φτάνουν στους ανώτατους βαθμούς. Η απονομή (κρίση) του βαθμού του στρατηγού, εμπεριέχει ως βασικό χαρακτηριστικό την διάθεση (συμφωνία) της βούλησής τους στον αξιολογούν. Με απλά λόγια οι στρατηγοί κρίνονται ανάλογα με το πόσο «μαλιστάνθρωποι» είναι, δηλ. το ΝΑΙ σε όλα είναι το βίωμά τους, το DNA τους , η κουλτούρα τους και η πορεία τους για 40 χρόνια εντός Ε.Δ. Ειδικότερα για τους αξιωματικούς από τον Σ.Ξ. αυτό αποτελεί ένα διαρκές υπόμνημα σκέψεως, λόγω και του συνδρόμου της επταετίας. Άρα στη δημοκρατία μας, ο στρατηγός με το ΝΑΙ σε όλα, πάνε πακέτο.

Αυτό όμως το πακέτο (ΝΑΙ σε όλα) διαχρονικά συνετέλεσε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού και να καλείται αύριο η γηραιά Ελληνίδα στο Νευροκόπι να αποφασίσει και να βρει διέξοδο. Οι περήφανοι στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι είπαν ΝΑΙ σε όλα στον Άκη και στον Γιάννο και χωρίς να προετοιμάσουν τις ΕΔ εδέχθησαν οπλικά συστήματα 30 δις , εκ των οποίων αρκετά ήταν «σαπάκια». Αν έχω καταλάβει καλά αρκετοί στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι ξεφεύγοντας του μισθού τους κοινωνικοποιήθηκαν στα ρετιρέ. Τώρα goodbye ΕΚΑΣ αγαπητή γιαγιά και παππού μου.


Οι ίδιοι στρατηγοί (ΝΑΙ σε όλα) άφηναν τους πολιτικούς να κάνουν αναδιοργάνωση των ΕΔ επί τη βάσει των γνωστών «ψηφαλακιών» . Ενίοτε οι πολιτικοί τους μέντορες, τους έδιναν μικρά «κοκαλάκια» να γλύφουν και να ηδονίζονται. Έτσι φτιάξαμε έναν «μικρό και ευέλικτο» στρατό , με «σαπάκια», επανδρώσεις για κλάματα και ΠΥ που κινούνταν στα επίπεδα του 5-6 % του ΑΕΠ. Παρόλα αυτά οι στρατηγοί ζητούν συνέχεια όπλα, διότι η κατάσταση από πλευράς επιχειρησιακής ετοιμότητας είναι «tragic» και για το καλό της πατρίδας προέχει η άμυνα και η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας!


Οι επωνύμως υπογράφοντες στρατηγοί «κτύπησαν» αλύπητα από τα 50 τους, τα εφάπαξ των 150.000 ευρώ ξεκοκάλιζαν συνταξούλες των 2.500 ευρώ παίζοντας «πρέφα» στα θέρετρα της ανατολικής Αττικής και τώρα για την εθνική μας ασφάλεια (ομπρέλα) προτείνουν (ΝΑΙ σε όλα). Κανονικά με τα χρήματα που έχουμε ξοδέψει για την άμυνα θα έπρεπε να έχουμε το ισχυρότερο σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη, ανεξάρτητο από τις ορέξεις του Ντάισεμπλουμ , του Γιούνκερ και του Σόιμπλε. Να ζητά «ομπρέλα» η Λιθουανία με 1 τάγμα το καταλαβαίνω, αλλά η Ελλάδα των 11 Αντιστρατήγων , των Στρατιών, των Σωμάτων Στρατού και των άλλων οργανωτικών ευφάνταστων ορδών, κάτι δεν πάει καλά. Φυσικά όταν η πατρίδα χρειάστηκε την εθνική άμυνα οι στρατηγοί έστριψαν (δεν κρίνεται σκόπιμο, δεν είμαστε έτοιμοι, οι πολιτικοί φταίνε κ.λ.π.). Η αδυναμία του Βουκεφάλα (φοβόταν τη σκιά του) είναι γνωστή σε όλους μας.

Ηθικά χειρότεροι είναι οι στρατηγοί, πτέραρχοι και ναύαρχοι της τελευταίας πενταετίας. Αφού «έδωσαν» στη βορά της τρόικας τα μικρότερα στελέχη, τώρα κάνουν την επανάσταση του ΝΑΙ σε όλα, διότι τα ATM στον Άγιο Ανδρέα, στο Ζούμπερι και την Αγία Μαρίνα δεν βγάζουν πολλά ευρώπουλα και η κυρία στρατηγού έχει αρκετές υποχρεώσεις εφέτος το καλοκαίρι να καλύψει (βαφτίσια, γάμους, κρουαζιέρες κ.λ.π.). Πολλοί στρατηγοί «βλάχοι», εξουσιομανείς, με παντελή έλλειψη κοινωνικής παιδείας είχαν για χρόνια ως σημαία τους το δόγμα «κούρσα, κινητό, υπασπίστρια», οπότε τώρα η ουρά στα ΑΤΜ τους κουράζει και το ΝΑΙ σε όλα, τους χαλαρώνει τη σκέψη και τους επαναφέρει στη μνήμη τις παλαιές ελιτίστικες δόξες.


Αρκετοί από τους υπογράφοντες ( ΝΑΙ σε όλα) πιθανόν να κινούνται με ιδιοτελή κριτήρια. Τα κόκαλα (ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, ΓΔΑΕΕ, σύμβουλοι, ρουσφετολόγοι, οσφυοκάμπτες κ.λ.π.) είναι πολλά και είπαμε ότι η κυρία στρατηγού έχει πολλές υποχρεώσεις να καλύψει εφέτος το καλοκαίρι. Που ξέρεις σκέφτεται ο πονηρούλης ε.α. στρατηγός. Μία κούρσα, ένας οδηγός , ένα κινητό και μία υπασπίστρια μπορεί να με περιμένουν ξανά. Εκτός από τον Αβραμόπουλο και πολλοί εα ράβουν κοστούμια το Σαββατοκύριακο, για να τους βρει έτοιμους τα χάραμα της Δευτέρας, ως απλούς στρατιώτες !


Τώρα οι 1,5 εκ. άνεργοι, το χρέος που θα πρέπει να ξεπληρώσουν τα παιδιά μας, η καταστροφή της παραγωγικής ικανότητας της χώρας μας, το ξεπούλημα της περιουσίας μας, η υποταγή στο ιερατείο, η ένδοξη ιστορία μας και η αξιοπρέπεια μας, είναι στο μυαλό τους «ρομαντισμοί» και «χαμένες πατρίδες» που δεν έχουν ρεαλιστική βάση. Προέχει ο κοινωνικός ρεαλισμός των ATMs και η θερινή ραστώνη.


Θα χαιρόμουν πολύ κύριοι Στρατηγοί, Ναύαρχοι και Πτέραρχοι , ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ, αν στην κορύφωση της κρίσης ηγούσαστε και προσφέρατε κοινωνικό έργο (π.χ. αμισθί εργασία στα ΚΕΠ, διάθεση των οικημάτων σας παραθερισμού στις άπορες Ελληνικές οικογένειες, διοργάνωση από τις κυρίες σας κοινωνικών συσσιτίων, στελέχωση υπηρεσιών του Δημοσίου, διοργάνωση σχολείων για τους μετανάστες, διοργάνωση κοινωνικών φαρμακείων και ανάληψη άλλων δράσεων λόγω εμπειρίας) από το να λέτε ΝΑΙ σε όλα, περιμένοντας την κάνουλα με τα ευρώπουλα να αρχίσει να ξανατρέχει, με το προσχηματικό επιχείρημα της εθνικής ενότητας και ομόνοιας.
Το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη είναι λίγο στην περίπτωση των εα στρατηγών, ναυάρχων και πτεράρχων. Φυσικά δεν θα πρέπει να βάζουμε όλους τους εα στην ίδια κατηγορία. Το άρθρο αναφέρεται και κάνει κριτική μόνο στους εφορμώντες, υπογράφοντες εα το ΝΑΙ σε όλα και ιδιαίτερα στους διατελέσαντες αρχηγούς των ΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου