**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Προτάσεις στον κ.Πρωθυπουργό !




Προτείνω και Περιμένω…..
            Μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015. Κατακαλόκαιρο. Τίποτα όμως δεν θυμίζει τα καλοκαιρινά βράδυα των προηγουμένων χρόνων. Τα βράδυα που μόνο οι Έλληνες ξέρουν να τα μετατρέπουν σε καταμεσήμερα. Με τα μαζώματα, τις παρέες τους, τα καλοκαιρινά σινεμά στις ταράτσες των πολυκατοικιών, τις φωτιές στις παραλίες και τόσες άλλες ιδιαίτερες, όμορφες, μοναδικές Ελληνικές συνήθειες.
            Αυτό το βράδυ όμως ξενυχτούν οι εθνοπατέρες μας στη Βουλή των Ελλήνων. Ξενυχτούν για να σώσουν λέει την Ελλάδα. Ξενυχτούν για να προλάβουν να ψηφίσουν το 3ο μνημόνιο που μας επέβαλαν με τρόπο εξευτελιστικό, οι δυνάστες – δανειστές μας. Μνημόνιο τρισχειρότερο από τα προηγούμενα δύο, με μέτρα που προβλέπουν την μέχρι θανάτου φτωχοποίηση μας, την ταπείνωση μας, τον ευτελισμό του Εθνικού μας πλούτου και την παραχώρηση της όποιας Εθνικής Κυριαρχίας μας έχει απομείνει.
Απ’ έξω βέβαια οι γνωστοί άγνωστοι καίνε και ρημάζουν τον τόπο. Όμορφες ρομαντικές εικόνες. Σκοτάδι παντού. Ακόμα και το εδώ και λίγο καιρό ματωμένο φεγγάρι, αρνείται να συμμετάσχει στην επερχόμενη υποδούλωση του Έλληνα.
            Το μνημόνιο υπερψηφίζεται. Συμβαίνουν όμως πράγματα πρωτόγνωρα για τα 41 χρόνια της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είναι το δεύτερο στα χρονικά νομοσχέδιο που ψηφίζεται με τέτοια πλειοψηφία. Πρώτα έρχονται τα νομοσχέδια για τους μισθούς και τις αυξήσεις των βουλευτών.  Ψηφίζεται με 229 ψήφους. Ποιο είναι το πρωτόγνωρο; 39 βουλευτές της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψηφίζουν και το ψηφίζουν όλοι οι βουλευτές της μειοψηφίας, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
            Ως καλοπροαίρετος που είμαι, θα δεχθώ ότι ήταν αναγκαία τα μέτρα για τη σωτηρία της Πατρίδας μας. Θα το δείξει ο χρόνος βέβαια. Δέχομαι ότι ο Πρωθυπουργός μας δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Αφού οι πάντες στην Ελλάδα, ΝΔ. ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, παλαιοί πολιτικοί, ΜΜΕ, τραπεζίτες, βιομήχανοι, επαγγελματίες, καναλάρχες, εφοπλιστές, εργολάβοι, καλλιτέχνες   και όλοι στο εξωτερικό, του φώναζαν «Υπέγραψε για να σωθεί η Ελλάδα». Και υπέγραψε. Ενέταξε τον εαυτό του κι’ αυτός στους σωτήρες της Ελλάδας.
 Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη κατάσταση. Ίσως στην κρισιμότερη στην μακρόχρονη ιστορία της. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος πάνω στη γη που να αμφιβάλλει γι’ αυτό. Και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, εφαρμόζονται ανάλογοι νόμοι και κανόνες.  
Προτείνω λοιπόν στον κ. Πρωθυπουργό, όπως με ΕΝΑ νόμο και  με ΕΝΑ άρθρο, να συστήσει σε κάθε πόλη που σήμερα υπάρχουν Δικαστικές Αρχές, Οικονομικά Δικαστήρια, στα οποία θα παραπέμπονται άμεσα, όλοι όσοι έχουν οικονομικές διαφορές με το Κράτος και αυτοί που θα συλλαμβάνονται για οικονομικές παραβάσεις. Οι αποφάσεις αυτών των δικαστηρίων να εκδίδονται άμεσα ή το πολύ εντός 5 εργασίμων ημερών, να είναι αμετάκλητες, μη εφέσιμες και άμεσα εκτελεστέες. Να δίδονται τα ονόματα των παραβατών στη δημοσιότητα, με πλήρη στοιχεία της παράβασης, του προστίμου που υπεβλήθηκε και του ποσού που εισέπραξε το Κράτος. Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής από τον ίδιο τον παραβάτη, η ποινή να επεκτείνεται  και στα συγγενικά του πρόσωπα.
Περιμένω από τον κ. Πρωθυπουργό, ως επικεφαλής μιας συγκυβέρνησης με αριστερό προφίλ, αλλά και του δεύτερου κόμματος που συμμετέχει να φωνάζει σε όλους τους τόνους για πάταξη της διαφθοράς, τα παρακάτω :
Περιμένω κ. Πρωθυπουργέ, να φορολογήσετε τους εφοπλιστές. Αν δεν συμφωνούν και απειλούν με αποχώρηση των εταιριών τους, να φύγουν να πάνε στο καλό. Έτσι κι’ αλλιώς δεν προσφέρουν κάτι στην Πατρίδα μας.  
Περιμένω κ. Πρωθυπουργέ, να φορολογήσετε την εκκλησιαστική περιουσία. Καιρός είναι να συμμετάσχει και η Εκκλησία μας στην ανακούφιση του κόσμου και να μην εξαντλεί το κοινωνικό της έργο στα συσσίτια.
Περιμένω κ. Πρωθυπουργέ, να συγκροτήσετε μια Εθνική επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί, σοβαρά και ουσιαστικά, με τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και τη διεκδίκηση του Γερμανικού χρέους.
Περιμένω κ. Πρωθυπουργέ, να φορολογήσετε τα εισοδήματα των βουλευτών και τις περιουσίες τους και να ελαχιστοποιηθούν τα προνόμιά τους. Αν είναι δυνατόν να μειώσετε τον αριθμό τους και να μειωθεί ο προϋπολογισμός της Βουλής. Σε όσους δεν τους συμφέρει, ας παραιτηθούν και να μην ξαναασχοληθούν με τη σωτηρία μας. Τα αποτελέσματα τα ζούμε καθημερινά. Τα κόμματα να πληρώσουν τα χρέη τους.
Περιμένω κ. Πρωθυπουργέ, να επιβάλλετε στους καναλάρχες να πληρώσουν, όπως όλοι οι λοιποί επαγγελματίες, αυτά που τους αναλογούν εδώ και 25 χρόνια που λυμαίνονται τζάμπα τις κρατικές συχνότητες. Αν αντιδράσουν, ας σταματήσουν να λειτουργούν τα κανάλια τους.
Περιμένω κ. Πρωθυπουργέ, να ελέγξετε όλες τις προμήθειες και τις δαπάνες και να πατάξετε τους κάθε είδους μεσάζοντες, μιζαδόρους και νταβαντζήδες. Να διαλευκανθεί επί τέλους το σκάνδαλο της SIEMENS και να αποδοθούν ευθύνες σ’ αυτούς που συμμετείχαν και σ’ αυτούς που τους εξόπλιζε τα γραφεία τους αλλά ξεχνούσαν να πληρώνουν τον λογαριασμό.
Περιμένω κ. Πρωθυπουργέ, να βγάλετε από τα κάθε είδους συρτάρια, τις διάφορες λίστες που κυκλοφορούν, με τα χρηματικά ποσά που έχουν συμπατριώτες μας στο εξωτερικό. Όσα είναι παράνομα, όσα ξέχασαν να δηλώσουν, όσα δεν ήξεραν οι σύζυγοι και τόσες άλλες περιπτώσεις, να παραπεμφθούν στα δικαστήρια που θα συγκροτήσετε.
Περιμένω κ. Πρωθυπουργέ, να διαλύσετε τις κάθε είδους ΜΚΟ που εδώ και τόσα χρόνια κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα για να προστατέψουν π. χ. την ανάπτυξη της μπλε κατσαρίδας στο Ανατολικό Τζιμπουντί. Να επιστραφούν στο Κράτος όσα χρήματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Είναι τυχαίο που σε πολλές απ’ αυτές πρόεδροι είναι μάνες, αδέλφια, γυναίκες, παιδιά, διατελεσάντων πρωθυπουργών υπουργών και λοιπών πολιτικών;
Περιμένω κ. Πρωθυπουργέ, να πατάξετε την φοροδιαφυγή και να σταματήσετε με κάθε τρόπο το κάθε λογής λαθρεμπόριο, καυσίμων, τσιγάρων, ποτών και λοιπών εμπορευμάτων.
Περιμένω κ. Πρωθυπουργέ, να καταργήσετε τα προνόμια των εργατοπατέρων και των διάφορων συνδικαλιστών που λυμαίνονται στις πλάτες των εργαζομένων το δημόσιο χρήμα. Είναι τυχαίο που οι εκάστοτε πρόεδροι της Γ.Σ.Ε.Ε. μετά γίνονται βουλευτές και υπουργοί και λαμβάνουν υψηλές θέσεις στον Κρατικό μηχανισμό;
Περιμένω κ. Πρωθυπουργέ, να ελέγξετε όλες τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, (καλλιτέχνες π.χ.) που λειτουργούν Off Shore εταιρίες. Όσοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που διαχειρίζονται να παραπεμφθούν στα δικαστήρια που θα συγκροτήσετε.
Περιμένω κ. Πρωθυπουργέ, να συγκρατήσετε τις διάφορες επιδοτήσεις που δίνονται ανεξέλεγκτα  προς κάθε κατεύθυνση. Όποιος δικαιούται να παίρνει αυτό που δικαιούται.
Είμαι σίγουρος κ. Πρωθυπουργέ, ότι αν θελήσετε να κάνετε λίγα απ’ αυτά, θα συγκεντρώσετε τόσα χρήματα, ώστε να μπορέσει η Πατρίδα μας να ξεχρεώσει τους δανειστές μας μια για πάντα. Να τους ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια τους και να τους στείλουμε στο καλό! Να βάλουμε μυαλό και το σημερινό μας πάθημα να μας γίνει συνεχές μάθημα, για να μην φτάσουμε ποτέ ποια στο μέλλον, σε παρόμοια κατάσταση. Να μη χρειάζεται να επικαλούμαστε  κάθε φορά τους προγόνους μας για να μας σέβονται οι ξένοι. Να κατακτήσουμε εμείς οι ίδιοι με τις πράξεις μας τον σεβασμό τους. Να ζήσουμε ελεύθεροι και αυτάρκεις. Αξιοπρεπείς και Υπερήφανοι.
Αργύριος Ανδριώτης

Ταξίαρχος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου