**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Δικαίωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο των Αποστράτων !

ΠΗΓΗ : ΣΣΑΣ

PDF Εκτύπωση E-mail
Η δικαιωση απο το Ελεγκτικό Συνέδριο, όσων αποστράτων ειχαν προσφυγει ατομικώς για τις μειώσεις των συντάξεών τους, επιτέλους ήλθε (αναμενόταν η έκδοση της σχετικής απόφασης απο καιρό).Η απόφαση της πρότυπης δίκης του Ελεγκτικού Συνεδρίου λοιπόν, δικαιώνει με επαναφορά στη προηγούμενη κατάσταση σύνταξης όσους είχαν προσφύγει κατά της άδικης απόφασης για τις διπλές κρατήσεις που επήλθαν στους συνταξιούχους στρατιωτικούς σε σχέση με τούς υπόλοιπους συνταξιούχους (στην εκδίκαση παρέστησαν και επιχειρηματολόγησαν υπέρ της δικαιωσης και οι αγαπητοι μας συνάδελφοι & μέλη του Συνδεσμου μας κ.κ. ΚΟΝΤΟΣ Β. & ΚΑΡΑΝΙΣΑΣ Θ.).    
Οι μειώσεις στις συντάξεις των απόστρατων ήταν μεταξύ 15%-18% αλλά το οικονομικό επιτελείο της προηγούμενης κυβέρνησης,ενέταξε τους απόστρατους αξιωματικούς και στην κατηγορία των συνταξιούχων του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, που έπρεπε να υποστούν επιπλέον μειώσεις από 5% έως και 20% από τις αρχές του 2013. Επρόκειτο για διπλές μειώσεις που προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις στο κύκλο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Από το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση , οι συντάξεις των απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπέστησαν απώλειες της τάξεως του 52%.
Όσοι προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κέρδισαν την θετική απόφαση, όπως λεπτομερως αναφερεται παρακάτω :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου