**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς γράφει για την κρίση ΄΄ως ένας απλός στρατιώτης ΄΄ !



03.07.2015 | 08:15
Image
Άρθρο του Επίτιμου Α/ΓΕΣ
ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑ


Αισθάνομαι την ανάγκη, τούτη τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα, να επικοινωνήσω με όλους τους Έλληνες ως ένας απλός στρατιώτης και όχι ως επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ.

Ένας άνθρωπος που πάντα πίστευε ότι ο μεγαλύτερος και πιο τιμητικός τίτλος είναι αυτός  του απλού στρατιώτη που ανιδιοτελώς και με μόνο σκοπό το καλό της πατρίδας του ρίχνεται στη μάχη για να πολεμήσει και να νικήσει και εάν χρειασθεί να πεθανει για αυτή.
   

Ο Θεός βοήθησε εμάς τις νεότερες γενιές να μη ζήσουμε έναν πόλεμο όπως μας τον διηγήθηκαν οι παππούδες μας ή τον διαβάσαμε στα σχολικά βιβλία όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ειμαστε τα εγγόνια του,απόγονοι ένδοξων προγόνων. Έχουμε στο αίμα μας το dna  του Λεωνίδα και των 300 μαχητών του, του Μ. Αλέξανδρου και των  ανδρών του, του Γέρου του Μοριά, των ημίθεων του Αλβανικού μετώπου, των πολεμιστών της Κύπρου  αλλά και των σύγχρονων ηρώων που δεν διστάζουν ούτε στιγμή να θυσιάσουν τη ζωή τους καθημερινά -στο βωμό του καθήκοντος.
   

Κάποιος θα ρωτήσει.Μα καλά, έχουμε πόλεμο;


    
Η απάντηση είναι ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση μιας κρίσεως ,πολυσχιδούς με σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή του τόπου,της Ελληνικής κοινωνίας. Θύματα υπάρχουν ήδη και τα βλέπεις γύρω σου. Είναι οι άνεργοι, οι ασθενείς που δεν δύναναται να θεραπευθούν, οι γέροντες στα ΑΤΜ, τα παιδιά μας που μετανα στεύουν μακριά μας. Ένα άλλο είδος καταστροφής που εξαντλεί αρχικά την ψυχική δύναμη, τα όρια της αξιοπρέπειας, της αυτοεκτίμησης και της νοϋμοσύνης του ανθρώπου μέχρι που στο τέλος τον καταστρέφει ως φυσική οντότητα.
  Τα αίτια πολλά και πολλοί είναι αυτοί επίσης που έχουν αναλώσει τόνους μελάνι και άπλετο χρόνο για να τα αναλύσουν. Πολλοί και οι σωτήρες που κατά καιρούς προσπάθησαν να πείσουν ότι έχουν τις λύσεις στα προβλήματα.Δεν θα μπώ στη διαδικασία να προσθέσω και εγώ το όνομά μου σε αυτούς ούτε και να αναζητήσω και κατονομάσω υπευθύνους.Δεν είναι της στιγμής. 
 

Το θέμα που απασχολεί όλους τους Ελληνες στην παρούσα φάση είναι το τι μπορούμε να κάνουμε για να βγούμε άμεσα από την κρίση. Η μόνη και βασικότερη απάντηση που πρέπει να δοθεί άμεσα από τους έχοντες την ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης είναι η ειλικρίνεια και η παρουσίαση  "αποτελέσματος". Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις τον άνθρωπο και τον πολίτη είναι η αποτελεματικότητα μέσα από μία εθνική ,συλλογική προσπάθεια. Η επιστροφή της ανάπτυξης, η δημιουργία θέσεων εργασίας, στην εποχή μας έχει αποδειχθεί ότι είναι προ-σπάθεια που επιβάλλεται να γίνει από κοινού από κοινωνίες και κυβερνήσεις ως ένωση.Με αλλα λόγια η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με σκοπό την επίτευξη των εθνικών στόχων ,μεταξύ των οποίων και η ατομική και κοινωνική ευημερία και ευτυχία.


Ένας τρόπος για να πραγματοποιηθούν αυτά είναι μεσω της συνέχισης συμμετοχής της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς,συμμαχίες,φόρα για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.
    Μεγάλοι Έλληνες ηγέτες στην ιστορική διαδρομή της χώρας απάντησαν ξεκάθαρα στο ερώτημα ποοί είμαστε και που ανήκουμε,όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δήλωσαν ότι η Ελλάδα ανήκει στον φυσικό της χώρο,την Ευρώπη και κατ επέκταση τον Δυτικό κόσμο.Αυτό σήμερα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο. 


Την στιγμή που άλλες χώρες από την γειτονια μας προσπαθούν αγωνιωδώς να εισέλθουν στην ΕΕ εμείς διολισθαίνουμε επικύνδινα εκτός .Δεν είναι ώρα για τέτοιες αμφιταλαντεύσεις.Η Ελλάδα ανήκει στην Δύση.Η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ
   

Τελος είναι φανερό ότι  θεσμοί όπως οι ΕΔ, που αποτελούν τους πυλώνες της Χώρας και τις αξίες του Έθνους, πρέπει να παραμείνουν πάσει θυσία δυνατές και πάντα ικανές να διαφυλάττουν  την ακεραιότητα της πατρίδος αλλά και να προσφέρουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την κατά το δυνατόν συντομότερρη επούλωση των τραυμάτων της κοινωνίας. 
   

Είμαι σίγουρος, γνωρίζοντας καλά το "υλικό" από το οποίο είναι φτιαγμένο το προσωπικό των ΕΔ μιάς και είχα, έχω και θα έχω την τιμή να είμαι πάντα μέλος της οικογένειας, ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι  και οι οικογένειές τους λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους και άλλων παραγόντων τα τελευταία έτη θα κρατήσουν ψηλά τη σημαία,εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας και μεσω της συμμετοχής τους στο Ευρωπαικό γίγνεσθαι..

Τέλος,oι Έλληνες πολίτες με ψυχραιμία,  υψηλό αίσθημα ευθύνης και ενότητος πρέπει να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και να κοιτάξουν μπροστά διδασκόμενοι από τα λάθη του παρελθόντος.Η Δευτέρα πρέπει να μας βρεί όλους ενωμένους ,με την χώρα εντος της Ευρώπης ,εντός του ευρώ.Γιατί μην γελιόμαστε.Αυτό ειναι το διακύβευμα . 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου