**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

΄΄Συστέγαση΄΄ των Σχολών Υπξκών στην ΣΣΕ και Ναυτικών Δοκίμων ! Τολμήστε το !

ΠΗΓΗ : onalert

22.07.2015 | 21:15
Image
Όσο στο ΥΠΕΘΑ σκέφτονται πως θα μπορέσουν να “συμμαζέψουν” τα οικονομικά των Ενόπλων Δυνάμεων με δικό μας σχέδιο και χωρίς τις οδηγίες τροϊκανών και “θεσμών”, μάχιμα στελέχη του στρατεύματος που ζουν την πραγματικότητα κι όχι τη …θεωρία έχουν να προτείνουν πολλές λύσεις. Άμεσες και αποτελεσματικές. Μια απ΄ αυτές παρουσιάζουμε . Στέγαση των Σχολών Υπαξιωματικών στις Σχολές Ευελπίδων και Ναυτικών Δοκίμων. Η Πολεμική Αεροπορία έχει την Σχολή Υπαξιωματικών της στο Τατόϊ συνεπώς δεν την αφορά η πρόταση. Αφορά τις άλλες δύο Σχολές όμως γιατί αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα από την “συνύπαρξη”.

Πριν από την κρίση όταν ο αριθμός των υπαξιωματικών αλλά και των αξιωματικών που εισάγονταν στις Σχολές ήταν μεγάλος υπήρχε η δικαιολογία των διαφορετικων κτιριακών εγκαταστάσεων. Μετά από την επιβαλλόμενη από τους δανειστές δραματική μείωση των εισαχθέντων, γιατί θα πρέπει οι σπουδαστές της ΣΜΥ να πηγαίνουν στα Τρίκαλα και να μην στεγαστούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων,σε διαφορετικό χώρο από του Ευέλπιδες έστω. Αν χωράνε; Οι εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων φθανουν και…περισσεύουν. Άνετα μπορούν να έχουν τον δικό τους χώρο οι Ευέλπιδες και τον δικό τους οι Υπαξιωματικοί.


Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για την ΣΜΥΝ του ΠΝ . Οι σπουδαστές της μπορούν άνετα να εξυπηρετηθούν από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Η λύση αυτή εκτός από την οικονομία θα προσέφερε και κτιριακές εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς από τις ΕΔ. Και τελικά να αποφέρουν κέρδος.

Ποια είναι τα προβλήματα που δεν αφήνουν τέτοιες λύσεις να έχουν γίνει πράξη από την αρχή της κρίσης; Δυο λέξεις: έλλειψη τόλμης! Θα τολμήσει ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας ένθερμος υποστηρικτής του “συμμαζέματος” των ΕΔ να εγκρίνει το κλείσιμο της ΣΜΥ στα Τρίκαλα; Οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας είναι δεδομένες. Αλλά όχι αξεπέραστες αν υπάρχει τόλμη.

Υπάρχει βέβαια κι άλλο θέμα. Οι εμμονές “γηρασμέων μυαλών” που θεωρούν …αδιανόητη την συνύπαρξη αξιωματικών και υπαξιωματικών! Από τις Σχολές ακόμη! Μόλις πριν από ένα χρόνο εγγράφως παρακαλώ Αρχηγός Γενικού Επιτελείου υποστήριζε ότι δεν είναι καλό …να “ συγχρωτίζονται αξιωματικοί και υπαξιωματικοί”! Όχι δεν αφορούσε την “συστέγαση” των Σχολών αλλά κάτι πολύ πιο απλό: να γίνεται ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Ενόπλων Δυναμεων με την συμμετοχή αξιωματικών και υπαξιωματικών! Κι όμως επικράτησε η λογική του παραλόγου που δεν επιτρέπει…τον συγχρωτισμό αξιωματικών και υπαξιωματικών. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν ανοίξει συζήτηση για την πρόταση συστέγασης των Σχολών.

Δεν πάει όμως άλλο.
Έξι χρόνια τώρα ακούμε και γράφουμε για την ανάγκη μόνοι μας και χωρίς υποδείξεις δανειστών να βάλουμε τάξη και να εξασφαλίσουμε πόρους από την περικοπή αχρείαστων δαπανών. Τίποτα δεν προχωρά,τίποτα δεν γίνεται, όλα μένουν στα λόγια. Από κύκλους πέριξ του ΥΦΕΘΑ λένε ότι η πρόταση για την νέα ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σχεδόν έτοιμη να παρουσιαστεί. Μακάρι. Ελπίζουμε να πρόκειται για ουσιαστική πρόταση αναδιοργάνωσης κι όχι για ένα ακόμη “φτιασίδωμα” που θα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι κάτι αλλάζε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου