**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Το μεγάλο ευχαριστώ του Ήσυχου στους ΄΄εργαζόμενους στρατιωτικούς ΄΄

ΠΗΓΗ : onalert


18.07.2015 | 15:44
Image
Μ΄ ένα μεγάλο ευχαριστώ στους “εργαζόμενους στρατιωτικούς” αποχώρησε από το ΥΠΕΘΑ ο Κώστας Ήσυχος. Απευθυνόμενος στον διάδοχό του Δημήτρη Βίτσα ο κ.Ήσυχος είπε:

“Καλώς όρισες σε ένα χώρο δουλειάς, που οι εργαζόμενοι του, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, είναι άνθρωποι του καθήκοντος και της ανιδιοτέλειας. Είναι οι άνθρωποι του εμείς και όχι του εγώ. Είναι, κατά το κοινώς λεγόμενο, δημόσιοι λειτουργοί. Εδώ εκτελείται η Εθνική Αποστολή της Άμυνας με πίστη και αφοσίωση. Βλέπε σήμερα στις μεγάλες πυρκαγιές. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αγρυπνούν με περιπολίες και περιφρουρούν κατοικίες και περιουσίες συμπολιτών τους. Πρωτίστως είναι σε ετοιμότητα να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ακόμα και με κίνδυνο της δικής τους ζωής. Δύο πιλότοι μας χθες το πρωί, σε προσπάθεια κατάσβεσης στη Λακωνία, κινδύνευσαν και υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική προσγείωση, με απόλυτη επιτυχία. Ευτυχώς, είναι καλά στην υγεία τους και σε λίγες μέρες θα πάρουν εξιτήριο από το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Αποχωρίζομαι σε αυτό εδώ το μετερίζι αγαπημένους ανθρώπους και εγκαταλείπω έργο που ήρθε ως αποτέλεσμα συνεργασίας μαζί τους. Αποτέλεσμα κόπου, συλλογικής δουλειάς, δημιουργικής φαντασίας και έμπνευσης”.

Και συνεχίζοντας τόνισε:

“Μην τολμήσεις, Δημήτρη μου, όπως έκανα κι εγώ, να αναζητήσεις στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων τους «καλούς δεξιούς» ή τους «καλούς αριστερούς», γιατί αυτός ο χώρος, θέλει μια προστασία. Εδώ η επάρκεια, ο επαγγελματισμός και η ευθύνη είναι το πρώτιστο καθήκον και το πρώτιστο μέλημα. Μπορεί κανείς να διακρίνει από τα μάτια και την προσφορά αυτών των ανθρώπων τις δυνατότητες και τις δυναμικές που κρύβουν στις ψυχές τους. Είναι πάνω από όλα παιδιά όλων μας. Την αγνότητα των συναισθημάτων τους μόνο στα παιδιά την διακρίνεις ακόμα και αν έχουν άσπρα μαλλιά.

Τώρα μπορώ να κατανοώ γιατί όλοι οι προκάτοχοί μου όταν αποχωρούσαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν παρέλειπαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς. Και με συγκίνηση το λέω αυτό. Ήταν για μένα μια συναρπαστική εμπειρία, ολιγόμηνη αλλά μια εμπειρία ζωής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων”.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου