**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Δελτίο Τύπου της ΕΑΑΣ για συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ !


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18, Τ.Κ. 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 Αθήνα, 27 Αυγούστου 2015
 
ΘΕΜΑ: Συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
 
     Την 25η Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας, ενημέρωσης και εθιμοτυπίας, συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τον Κύριο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη στο γραφείο του, στην οποία συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και ο υπασπιστής του κ. Αρχηγού.
 
     Ο Κος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ καλωσόρισε εγκάρδια το Δ.Σ. και εκφράστηκε πολύ θετικά για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, η οποία σημειωτέον έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΑΑΣ, κατόπιν πρωτοβουλίας αυτής και αποδοχής του αιτήματος από την ΕΛ.ΑΣ. 
 
       Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. παρουσίασε τα παρόντα Μέλη του Δ.Σ., έκανε μια μικρή ενημέρωση για το σκοπό και τα μέλη της Ένωσης, ενώ κατόπιν παρουσιάστηκαν τα διάφορα θέματα που απασχολούν την Ε.Α.Α.Σ. μεταξύ των οποίων αρκετά ήταν κοινού ενδιαφέροντος.
 
       Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, για τα οποία επιδόθηκε ενημερωτικό σημείωμα στον κ. Αρχηγό, αφορούσαν το ασφαλιστικό, τα τρέχοντα οικονομικά θέματα που σχετίζονται τόσο με την ενίσχυση αποδοχής των αποφάσεων του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και με τη συνδρομή στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ηλικιακών κριτηρίων (κάτω των 55 και κάτω των 60)  των νομίμως αποστρατευθέντων Στελεχών ΕΔ –ΣΑ, την υγειονομική περίθαλψη στο ΝΙΜΤΣ και το άνοιγμα αυτού στα ε.α. στελέχη (Αξκούς &Υπαξκούς) της ΕΛ.ΑΣ. , αλλά και στα λοιπά Σ.Α. (ΠΣ & ΛΣ), την κοινή συνεργασία και δράση, την  επανεξέταση του νόμου εθελοντικής συμμετοχής των ε.α. Στελεχών της ΕΛ.ΑΣ ως Μέλη της Ε.Α.Α.Σ., την εξέταση ενίσχυσης των πόρων του ΜΤΣ από πόρους της ΕΛ.ΑΣ, την οικονομική συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ στη βράβευση των αριστούχων μαθητών (τέκνων Μελών της Ε.Α.Α.Σ. που προέρχονται από την ΕΛ.ΑΣ) καθώς και άλλα κοινά θέματα που αφορούν παροχές στα Στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, την πλήρη συνεργασία και κοινή πορεία μεταξύ μας.
 
      Ακολούθησε συζήτηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερα συναδελφικό και άριστο κλίμα, με τα Μέλη της Ε.Α.Α.Σ. να ενημερώνουν επακριβώς για τα θέματα τον Κο Αρχηγό, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε οδηγίες στο Επιτελείο του για την άμεση επίλυση κάποιων  από αυτών, για τη συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας για σοβαρά θέματα συνεργασίας και κυρίως του ασφαλιστικού,  όπως επίσης εκδήλωσε το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την εξέταση όλων των τεθέντων θεμάτων.
 
       Τέλος, τονίστηκε από όλες τις πλευρές, ο ισχυρός δεσμός των εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων των ΕΔ και των ΣΑ, δόθηκε πρόσκληση στον κ. Αρχηγό να επισκεφθεί την Ε.Α.Α.Σ. στα γραφεία της, για να γίνει πλήρης ενημέρωση για τη λειτουργία και τις δραστηριότητές της, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με πνεύμα συνέχισης στενής συνεργασίας και κοινής δράσης.
 
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου