**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Βρέθηκαν τα χρήματα και αυξάνονται οι μισθοί σε ΕΔ και ΣΑ !

ΠΗΓΗ : ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠ...ΩΜΟΥ

Βρέθηκαν τα χρήματα και αυξάνονται οι μισθοί σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας 
Βρέθηκαν τα χρήματα και αυξάνονται οι μισθοί σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας
Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διασφάλισε τα κονδύλια που απαιτούνται για την αποκατάσταση των μισθών, στα στελέχη που βρίσκονται στην αρμοδιότητά του. Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Πάνο Καμμένο κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε χθες με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μειώσεων από τυχόν εφαρμογή νέου ειδικού μισθολογίου.
Η ΠΕΑΛΣ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι ζήτησε από τον υπουργό, να υπάρξει συμμόρφωση ως προς τις αποφάσεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, αλλά και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αναδρομική επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων χρηματικών ποσών από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).

Οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος, αναφέρθηκαν ξεχωριστά στο ζήτημα του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, επαναλαμβάνοντας ότι η de facto υπαγωγή και εποπτεία του ΜΤΝ στο υπουργείο Εργασίας, μέσω της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, ήταν ένα βήμα προς την ισοπέδωση του Ταμείου. Με τον τρόπο αυτό, καταργείται το αυτοδιοίκητό του, περιορίζεται ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του ΥΠΕΘΑ ως εποπτεύουσας αρχής. Η ΠΕΑΛΣ τόνισε στον υπουργό ότι η μοναδική ορθή και δίκαιη λύση είναι η άμεση απεμπλοκή των Μετοχικών Ταμείων από τις ρυθμίσεις του άρθρου 220, του ν.4281/2014.

Επίσης, ζητήθηκε από τον κ. Καμμένο να παρέμβει για τη χορήγηση των εφάπαξ βοηθημάτων που εδώ και 18 μήνες δεν χορηγούνται, με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου