**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Στρατιωτικών και ΣΑ ( 20/11/2015 ) !

ΠΗΓΗ : aeroporiapostratos

















































Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ), ενώ παρευρίσκεται και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.



Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται στη γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων και όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012. Στη Βουλή θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.











zougla.gr


Αθήνα
Έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα το απόγευμα της Παρασκευής λόγω συγκέντρωσης απόστρατων των Ειδικών Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στις αποδοχές τους.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 2.500. Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6:30, οπότε άνοιξαν εκ νέου οι δρόμοι.
in.gr
 
 Αξιωματικοί απο όλα τα σώματα του ελληνικού στρατού καταγγέλλουν τα μέτρα εξαθλίωσης τους, όπως τα χαρακτηρίζουν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.



Οι αξιωματικοί αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή, έψαλαν τον εθνικό ύμνο και δυο αντιπροσωπείες τους παρέδωσαν ψηφίσματα στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών.




newsit.gr



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ), ενώ παρευρίσκεται και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται στη γνωστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων και όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012

Συγκεκριμένα, σημειώνουν:



Δημιουργεί έντονη ανησυχία η καθυστέρηση στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του ΣτΕ (2192/13-6-14 απόφαση της Ολομελείας, με την οποία ζήτησε την αναπροσαρμογή των μισθών των εν ενεργεία και ως επακόλουθο και των συνταξιοδοτικών πράξεων, στο ύψος της 31-07-2012), οι οποίες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για την αντισυνταγματικότητα του Ν.4093/2012 και επιβάλλεται να εφαρμοσθούν άμεσα, στην ολότητά τους και όχι μερικώς, όπως έγινε με το Ν.4307/14.

Αν και το ΣτΕ με την ως άνω απόφασή του (2192/2014), έκρινε επίσης ότι και οποιαδήποτε άλλη μελλοντική μείωση των συντάξεων των Αποστράτων θα είναι αντισυνταγματική, εν τούτοις, αντίθετα με τις επιταγές της δικαιοσύνης και τις προσδοκίες, που καλλιέργησε η παρούσα Κυβέρνηση, πριν «αλέκτωρ λαλήσει», νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις επιβλήθηκαν με το τρίτο μνημόνιο (Ιούλιος του 2015), ήτοι: (1)με αύξηση της παρακράτησης, από 4% σε 6%( ʼρθρ.1 παρ. 31 Ν. 4334/15), υπέρ του Κλάδου Υγείας, (2) με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αναδρομικά από 1-1-15, που συνεπάγεται νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, (3) με τις «ετερόκλητες» ενοποιήσεις Ταμείων και την αναδρομική ένταξη ενός υγιούς Ταμείου του ΤΕΑΠΑΣΑ στον «καιάδα» του ΕΤΕΑ, με συνεπακόλουθες νέες άμεσες μειώσεις και (4) με τις νέες μειώσεις στους Τομείς Πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου