**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση φορέων ε.ε. Στελεχών : Καζάκη ανακάλεσε αλλιώς θα προβούμε σε ποινική & αστική...

ΠΗΓΗ : aeroporiapostratos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ε.Δ.

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2015

Με απίστευτη έκπληξη και αποτροπιασμό παρακολούθησε το στράτευμα τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΕΠΑΜ κ. Δημητρίου Καζάκη, για τα στελέχη των Ε.Δ. Ο εν λόγω κύριος, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο κοινωνικού αυτοματισμού, μας «περιέλουσε» με τέτοιο υβρεολόγιο και χυδαιότητα που ακόμα και η πιο ευρηματική φαντασία, δεν μπορούσε να διανοηθεί.

Είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι με τις απόψεις του ιδίου και του Κινήματός του, δεν θα περίμενε από τη μέχρι τώρα πορεία τους αυτή τη γενικευμένη και μη στοιχειοθετημένη επίθεσή του σε όλους τους στρατιωτικούς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πέραν δε, των σοβαρών ποινικών αδικημάτων, που διέπραξε ο κ Καζάκης,............
έθιξε βαθύτατα τον ηθικό κώδικα τιμής, που όλοι μας, με την έως τώρα διαδρομή μας, έχουμε σεβαστεί και το θεωρούμε υπέρτατο αγαθό: «την αγάπη και την (υπο)στήριξη της πατρίδας μας». 
Από την άλλη πλευρά όμως, οι διαμαρτυρίες μας απέναντι σε μια Δημόσια Διοίκηση που μας κατέταξε πιο κάτω και από το επίπεδο του επαίτη (κατάσταση που φυσικά δεν τιμά ούτε εμάς, πολλώ δε μάλλον, ούτε την ίδια την πατρίδα μας), δεν μπορούν να μας καταστήσουν λιγότερο πατριώτες από τους συμπάσχοντες συμπολίτες μας και φυσικά σε καμία περίπτωση, συντεχνιακούς αγωνιστές. 
Γιατί οφείλουμε όλοι να αποδεχθούμε το γεγονός πως, είμαστε η μοναδική ομάδα δημοσίων λειτουργών, που καθημερινά βιώνει απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και έμψυχο υλικό και αυτό αποτελεί ένα σιωπηλό διαχρονικό όρκο τιμής, για εμάς, που ορισθήκαμε να "φυλάττουμε Θερμοπύλες". Για τον οποίο όρκο τιμής, δεν ζητήσαμε ούτε σκοπεύουμε στο μέλλον, να τον εξαργυρώσουμε με κανένα πρόσκαιρο υλικό αγαθό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ, ο Επιστημονικός Σύλλογος Μηχανικών Αεροπορίας , ο Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΥΔ, που εκπροσωπούν εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, καταδικάζουν τις δηλώσεις του κ. Καζάκη είτε αφορούν εν ενεργεία στελέχη είτε εν αποστρατεία, τα οποία, παρά τις δυσκολίες της εποχής, δίνουν με ευπρέπεια τον αγώνα τους, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που μας επιβάλλουν εχθρικές προς τη Χώρα μας δυνάμεις και εφαρμόζουν διαχρονικά οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, με τα οποία και ο ίδιος απλώς διαφωνεί.

Οι Έλληνες Στρατιωτικοί πάντα, τιμώντας και τον όρκο και τη στολή που φορούν, στέκονται αρωγοί σε κάθε περίπτωση που η πολιτεία ζητά τη συνδρομή τους, χωρίς να μεμψιμοιρούν, να δυσανασχετούν ή να φωνάζουν, αψηφώντας τους κινδύνους και υπερβάλλοντας εαυτό και οικογένειες, για να μπορεί ο κ. Καζάκης και ο κάθε κ. Καζάκης να βάλλει εναντίον τους καθ΄ επίκληση της δημοκρατίας.

Θα προσδοκούσαμε λοιπόν από τον κ. Καζάκη, που θέλει να ηγείται ενός πολιτικού κινήματος και επιδιώκει σύμφωνα με τα λεγόμενά του, την οριστική «λύτρωση» της χώρας, από τους εγχώριους αλλά και εξωγενείς «δυνάστες» της (τι θα έπραττε άραγε έναντι των στελεχών των Ε.Δ. που τόσο απαξιώνει και για την Εθνική Άμυνα της χώρας, εάν πότε καλείτο να την διοικήσει;;;) να είναι λιγότερο επικριτικός – μηδενιστής - αφοριστής, απέναντι σε μια κοινωνική ομάδα - θεσμό, που χαίρει της απόλυτης εκτίμησης των συμπολιτών μας, ευρισκόμενη πάντοτε στα υψηλότερα ποσοστά εμπιστοσύνης της.

Πρωτίστως βέβαια θα όφειλε να σεβαστεί τη μνήμη των νεκρών συναδέλφων μας που ακόμη και εν καιρώ ειρήνης έδωσαν την ίδια τους τη ζωή στην πατρίδα, μη σκεπτόμενοι ατέλειες της σωματοδομής τους ή τις τραγικές απώλειες που έχει υποστεί το οικογενειακό τους εισόδημα.

Επειδή όμως, σε όλους τους χώρους εργασίας, ίσως και στο στράτευμα δύνανται να υπάρχουν ικανοί και λιγότερο ικανοί, ακόμα και επιλήσμονες των καθηκόντων τους, βάζοντας πάνω απ΄ όλα το προσωπικό τους συμφέρον και χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, θα σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες ανάδειξης τέτοιων περιστατικών και θα είμαστε οι πρώτοι που θα τις καυτηριάσουμε, (απ)αιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων, πάντα όμως μέσω των προβλεπομένων δημοκρατικών και νομικών διαδικασιών και χωρίς ακρότητες και εμετικά υβρεολόγια.

Ειλικρινά όμως δεν κατανοούμε τον τρόπο έκφρασης του κ. Καζάκη και περιμένουμε να σκεφτεί ποιον σκοπό εξυπηρετεί με αυτή τη γενικευμένη επίθεση και όπως τότε που υπηρέτησε τη θητεία του, αντί να βοηθήσει με τις γνώσεις του και τις φρέσκιες ιδέες του το Διοικητή του και το στράτευμα, προτίμησε να σταθεί απλά κριτικά απέναντί του και να τον χλευάσει.

Καλούμε τέλος τον κ. Καζάκη να ανακαλέσει, εντός 10ημέρου, όλα όσα εξυβριστικά, συκοφαντικά και δυσφημιστικά εκστόμισε σε βάρος συλλήβδην των Ελλήνων στρατιωτικών, με αντίστοιχη δήλωσή του εκεί που έβαλλε εναντίον μας, άλλως αναγκαστικά θα προβούμε σε ποινική και αστική διασφάλιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού στρατεύματος.

Για τα Δ.Σ
Οι Πρόεδροι

ΠΟΕΣ               ΣΑ/ΣΣΑΣ                  Ε.Σ.Μ.Α.             ΣΑ/ΣΤΥΑ          ΣΑΣΥΔΑ
Αν. Τσουκαράκης Ιωάν. Αντωνιάδης Ιωάν. Κούτρας Δημ. Φαλτάιτς Γεώργ. Ρούσσος


Για το ίδιο θέμα:
Ενέργειες του Δ.Σ. Ε.Α.Α.Σ.κατά του υβριστή Καζάκη (Απόφαση)
Οχετός Προσβολών από Καζάκη κατά στελεχών Ε.Δ. & Αποστράτων!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου