**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση των Μετόχων και Μερισματούχων του ΕΚΟΕΜΣ !

 

Ενημέρωση των μετόχων και μερισματούχων του Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ. για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του καθώς και για τις ετήσιες οικονομικές του καταστάσεις

     Ο Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ. τηρώντας ως απαρέγκλιτη αρχή τη διαφάνεια στην οικονομική του διαχείριση ενημερώνει τους μετόχους και μερισματούχους του, ότι από σήμερα στην ιστοσελίδα του Μ.Τ.Σ. και ειδικότερα στον σύνδεσμο ΕΔΩ κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τη μηνιαία εκτέλεση του Προϋπολογισμού του Κλάδου καθώς και για τις ετήσιες οικονομικές του καταστάσεις. Ειδικότερα,
     α.     Ως προς την πορεία εκτέλεσης του Π/Υ του. Ενημερωμένη έκδοση της ως άνω πορείας, με διατήρηση όμως της απαραίτητης ιστορικότητας, θα αναρτάται εντός δεκαπέντε (15) ημερών μετά το πέρας κάθε ημερολογιακού μήνα και θα περιλαμβάνει
            (1)     Για το σκέλος των εσόδων:
                     (α)  Τα ποσά που αρχικώς προϋπολογίστηκαν και εγκρίθηκαν καθώς και την τελική διαμόρφωση αυτών.
                     (β)  Τα ποσά που βεβαιώθηκαν και εκείνα που εισπράχθηκαν.

             (2)    Για το σκέλος των εξόδων:
                    (α)  Τα ποσά που προϋπολογίστηκαν και εγκρίθηκαν καθώς και την τελική διαμόρφωση αυτών.
                    (β)  Τα ποσά τα οποία έχουν δεσμευτεί.
                    (γ)  Τα ποσά που ενταλματοποιήθηκαν καθώς και τα αντίστοιχα που καταβλήθηκαν.
     β.   Αναφορικά με τις οικονομικές καταστάσεις του Κλάδου, ήτοι τον Ισολογισμό της 31/12 εκάστου έτους, την Κατάσταση Αποτελεσμάτων και τον Πίνακα Διαθέσεως θα αναρτώνται σε ετήσια βάση μετά την τελική έγκρισή τους από τα αρμόδια 
Πανοτάκος Απόστολος                                                                                             
Δντής ΕΚΟΕΜΣ
Τχης (Ο)                                                                                                                                                      


Κατάντια... 41 χρόνια Δημοκρατίας ! Ένας Ταξίαρχος τολμά και τα λέει !

ΠΗΓΗ : Veteranos



Ζητάω Συγνώμη για τη κατάντια της Ελλάδας μας

Ιούλιος 1974 – Ιούλιος 2015


41 χρόνια Δημοκρατία kyb
Ένας  Ταξίαρχος τολμά και τα λέει *
492 μήνες απόλυτης ελευθερίας. Δυστυχώς, αποδείχθηκε προφητικός ο καθηγητής μου (ας με συγχωρήσει που δεν ενθυμούμαι ποιος ήταν), που το 1975, όταν πλέον είχε εδραιωθεί για τα καλά η δημοκρατία στη χώρα μας, Εύελπις IIIης τάξεως εγώ, μπήκε στην τάξη μας, προβληματισμένος και μας λέει : «Παιδιά μου, βρήκαμε τη δημοκρατία ελεύθερη να κυκλοφορεί στους δρόμους και την πλακώσαμε στις σφαλιάρες. Αν συνεχίσουμε έτσι η Ελλάδα μας θα καταστραφεί».

492 μήνες μας κυβέρνησαν όλα τα κόμματα του πολιτικού φάσματος από δεξιά έως αριστερά, με τη μερίδα του λέοντος να μοιράζονται τα άλλοτε κραταιά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κάθε φορά που ένα κόμμα παρέδιδε την εξουσία στο άλλο, μαζί παρέδιδε και άδεια ταμεία, καμένη γη, συντρίμμια και χάος. 

Για όλα φταίει ο προηγούμενος. Ποτέ εμείς. Ακόμα και σήμερα παρακολουθούμε στις δημόσιες συζητήσεις των πολιτικών μας, ο ένας να κατηγορεί τον άλλον για το ποιος φταίει που η Πατρίδα μας καταστράφηκε.

Γεγονός είναι ότι η Ελλάδα μας, δεν βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Έχει πέσει στο κενό, συνεχίζει να πέφτει και η μόνη μας ελπίδα είναι μήπως και βρεθεί κάποιο κλαδί και ανακόψει τη πτώση της, ίσως και να τη σταματήσει, πριν γκρεμοτσακιστεί.

Αν ρωτήσουμε οποιονδήποτε πολιτικό, ποιος φταίει γι’ αυτήν την κατάσταση, ο Νεοδημοκράτης θα μας απαντά ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και ο Πασοκτζής θα μας απαντά ότι για όλα φταίει η ΝΔ. Τους τελευταίους 6 μήνες και οι δύο μας απαντούν ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

Επειδή λοιπόν εγώ αρνούμαι να μπω σ’ αυτή την λογική, υποστηρίζω ότι φταίνε όλοι αυτοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα. Η ευθύνη τους είναι τόση, όση και η χρονική διάρκεια της διακυβέρνησης τους. 

Παραθέτω παρακάτω ένα πίνακα στον οποίο φαίνεται ο χρόνος (σε μήνες) που κυβέρνησε το κάθε κόμμα ή συμμετείχε σε συγκυβερνήσεις και το ανάλογο ποσοστό ευθύνης του καθενός. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 100% και ο λόγος είναι ότι υπήρχαν μήνες που συγκυβερνούσαν 2 ή 3 κόμματα.

ΚΟΜΜΑ
ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙ %
ΠΑΣΟΚ
266
54
ΝΔ
220
44,2
ΔΗΜΑΡ
12
2,1
ΚΚΕ
10
2
ΛΑΟΣ
6
1,2
ΣΥΡΙΖΑ
6
1,2
ΑΝΕΛ
6
1,2

Άρα ευθύνες υπάρχουν. Έχουν και ονοματεπώνυμο.
Το ερώτημα είναι : Θα τις αναλάβει κάποιος; Θα πληρώσει κάποιος; Θα βρεθεί έστω και ένας που θα παραδεχθεί ότι έφταιξε έστω και στο ελάχιστο; Θα βρεθεί έστω και ένας που θα έχει το θάρρος να μου ζητήσει συγνώμη;
Η απάντηση είναι : Από τους πολιτικούς, πιστεύω, ΟΧΙ !! Μακάρι να διαψευσθώ.
Επειδή όμως και εμείς οι πολίτες είμαστε συνυπεύθυνοι, διότι κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν, ζητάω συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου, επειδή επί 41 χρόνια, ασκώντας το δημοκρandrατικό μου δικαίωμα, ψήφιζα όποιους από τους παραπάνω υπεύθυνους, συμβάλλοντας έτσι στην καταστροφή της Πατρίδος μου. Ας μου αναγνωρίσουν όμως ένα άλλοθι…… Δεν είχα άλλες επιλογές !!

*O Αργύρης  Ανδριώτης είναι Ταξίαρχος ε.α

Απόστρατος Αξιωματικός

Μειώνονται οι συντάξεις αναδρομικά από Ιούλιο!

ΠΗΓΗ : kranos

Τρίμηνες μειώσεις από 29,16 ευρώ έως και 180 ευρώ στις κύριες συντάξεις και από 26,94 έως 53,98 ευρώ στις επικουρικές θα έχουν στις αποδοχές τους 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι τον επόμενο μήνα, καθώς οι νέες αυξημένες εισφορέςασθενείας 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ, που θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου, θα επιβληθούν αναδρομικά, σύμφωνα με το σχέδιο της εγκυκλίου που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο σχέδιο αυτό μάλιστα, το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, προτείνεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου να επιβάλλεται  εισφορά ασθενείας 6% στις επικουρικές συντάξεις όχι στο τελικό ποσό που παίρνουν σήμερα οι δικαιούχοι , αλλά στο αρχικό και υψηλότερο ποσό πριν από τις μειώσεις.
Πώς θα εφαρμοστούν
Οι νέες κρατήσεις θα εφαρμοστούν από τη σύνταξη Σεπτεμβρίου που θα πιστωθεί στο τέλος Αυγούστου. Από τα ποσά που θα λάβουν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι τον επόμενο μήνα, θα αφαιρεθούν αναδρομικά οι κρατήσεις ασθενείας που αναλογούν στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο. Από τη σύνταξη Οκτωβρίου, οι κρατήσεις θα γίνονται σε μηνιαία βάση.
Για παράδειγμα:
  1. Δικαιούχος με κύρια σύνταξη 486 ευρώ, έχει σήμερα εισφορά ασθενείας 4% και παίρνει 466,56 ευρώ. Με την αύξηση της εισφοράς κατά 2% (6% αντί για 4%) θα χάσει 9,72 ευρώ το μήνα και η σύνταξη θα πάει στα 456,84 ευρώ.  Η απώλεια αυτή θα υπολογιστεί αναδρομικά για τις συντάξεις Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και θα αφαιρεθεί τον επόμενο μήνα. Έτσι ο συνταξιούχος θα έχει συνολική μείωση κατά 29,16 ευρώ και θα πληρωθεί 437,40 ευρώ. Από τη σύνταξη Οκτωβρίου θα έχει κράτηση 9,72 ευρώ και σύνταξη 456,84 ευρώ.
  2. Δικαιούχος με αρχική σύνταξη 3.000 ευρώ που παίρνει σήμερα 1.772 ευρώ θα επιβαρυνθεί μηνιαίως κατά 60 ευρώ λόγω της αύξησης της εισφοράς ασθενείας και κατά 180 ευρώ επειδή θα υπολογιστούν και οι εισφορές για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Τα 180 ευρώ θα αφαιρεθούν από τη σύνταξη του επόμενου μήνα και έτσι θα πάρει  1.592 ευρώ. Τον Οκτώβριο θα έχει τη μηνιαία κράτηση των 60 ευρώ, οπότε η σύνταξη θα πάει στα 1.712 ευρώ.
Επικουρικές        
Εμπλοκή υπάρχει στις επικουρικές. Οι υπηρεσίες του υπουργείου λένε στο σχέδιο της εγκυκλίου ότι καταβαλλόμενο ποσό για την κράτηση ασθενείας είναι το ποσό που αναγράφεται στην αρχική απόφαση.
Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που είχε αρχική επικουρική 400 ευρώ και τώρα είναι στα 200 ευρώ, με εισφορά 6% στα 400 ευρώ θα έχει μείωση 24 ευρώ, οπότε η σύνταξη πάει στα 176 ευρώ, ενώ με εισφορά 6% στα 200 ευρώ, η μείωση είναι 12 ευρώ και η σύνταξη πάει στα 188 ευρώ.  
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Νέο μισθολόγιο Στρκών -προτάσεις ΄΄θεσμών΄΄-πρόταση ΠΟΕΣ !

ΠΗΓΗ : kranos

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, το κυβερνητικό πρόγραμμα για τις αλλαγές στο Δημόσιο, που έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές προβλέπει, μεταξύ άλλων, θεσμοθέτηση ενιαίου μισθολογίου και υλοποίηση ενός νέου σχεδίου της κινητικότητας.  
Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με τους εταίρους προβλέπεται η θεσμοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, με εφαρμογή από το 2016...
 ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων που αφορούν 250.000 δημοσίους λειτουργούς, η υλοποίηση ενός νέου κύματος κινητικότητας, καθώς και η αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.

Από την πλευρά των δανειστών ασκούνται πιέσεις για τη διαμόρφωση νέου ενιαίου μισθολογίου από μηδενική βάση, στο οποίο θα «ανοίγει» η ψαλίδα μεταξύ των νεοεισερχόμενων και χαμηλών προσόντων υπαλλήλων με τους κρατικούς λειτουργούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Η απαίτηση των δανειστών οδηγεί ακόμα και σε μειώσεις βασικών μισθών των νεοεισερχομένων στα όρια του ιδιωτικού τομέα, ενώ ζητείται και η εφαρμογή της αξιολόγησης με τη σύνδεση μισθού με το παραγόμενο έργο.
Παράλληλα προτείνεται η δραστική περικοπή των ειδικών μισθολογίων που αφορούν 250.000 κρατικούς λειτουργούς. Συγκεκριμένα στα ειδικά μισθολόγια περιλαμβάνονται υπάλληλοι μεταξύ των οποίων είναι οι δικαστικοί λειτουργοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και τα μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό ΚΕΠΕ, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές Εθνικής Σχολής Υγείας.
Η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο προκειμένου να μη μειωθούν οι βασικοί μισθοί στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και παράλληλα να εξασφαλιστεί κονδύλι από την περικοπή των μη μισθολογικών επιδομάτων (π.χ. ιδιωτικά ασφαλιστήρια εργαζομένων, συμβάσεις για παιδικές κατασκηνώσεις κ.λπ.), τα οποία θα διατεθούν για την αύξηση των επιδομάτων των κατόχων θέσεων ευθύνης (γενικοί διευθυντές, διευθυντές, προϊστάμενοι).

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο ΒΙΤΣΙ ( 30 Αυγούστου 2016 ) !

Ενημερώνουμε τα μέλη του Παραρτήματός μας ότι, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο ΒΙΤΣΙ την Κυριακή 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015, να περάσουν απο το Γραφείο μας για να δηλώσουν την συμμετοχή των μέχρι της 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015.

Η μετακίνηση θα είναι δωρεάν !!!

 

Αν επιθυμούν μπορούν να το δηλώσουν και τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο του Γραφείου μας
                                                         ------   23510 30212------

Εφημερίδα Εθνική Ηχώ Μηνός Ιουλίου 2015 !







Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Ε.Α.Α.Σ.,

Σας αποστέλλουμε σε ηλεκτρονική μορφή το φύλλο ​Ιουλίου​ 2015 της Ε.Η.

​Παρακαλούμε για την περαιτέρω κοινοποίηση.​

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

Με εκτίμηση,

Παντελής Κράγκαρης
Ανχης ε.α.
Μέλος Δ
​.​
Σ
​.​
​.​
Α
​.​
Α
​.​
Σ
​.​

​​Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Εξετάζεται ενσωμάτωση του ειδόματος εξομαλυνσης σο Β.Μ. Διαφορετική Επίπτωση ( Θετική,αρνητική) στα στελέχη των ΕΔκαι ΣΑ λόγω οικογενειακής κατάστασης.Δείτε τα 4 σενάρια !

ΠΗΓΗ : ΘΕΜΑΤΑ ΕΠ... ΩΜΟΥ




Ενημέρωση μελών
Ανάλυση του Ηλία Νατσιούλα, Αξιωματικού Απόφοιτου Οικονομικού της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)
Για άλλη μια φορά μετά από 2 χρόνια επαναφέρεται πάλι το σενάριο για κατάργηση τους επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών με ενσωμάτωση του στο Βασικό μισθό. Είναι όμως εύκολη η ενσωμάτωση του στο Βασικό μισθό; Θα έχει την ίδια επίπτωση σε όλα τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ; Σε ποια στελέχη θα επέλθει  αύξηση, σε  ποια μείωση και σε  ποια δεν θα υπάρξει μεταβολή στο εισόδημα από  τυχόν ενσωμάτωση του επιδόματος στο Βασικό μισθό;
Οι απαντήσεις δίνονται στην παρακάτω ανάλυση για να γνωρίζετε τι θα συμβεί και να μην διαβάζεται διάφορα δημοσιεύματα που "τρομοκρατούν".
  
Πριν την ανάλυση υπενθυμίζεται ότι το 2013 είχα γράψει και τότε άρθρο για το τι θα επιφέρει η κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών καθώς και τότε διαβάζαμε, τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο για κατάργηση του. Όπως τότε αλλά και σήμερα ξαναλέω επαναλαμβάνω τις ίδιες φράσεις «Έχουν γνώση οι φύλακες… και Ο  ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ τι θα συμβεί». Για να δείτε το άρθρο του 2013 πατήστε πάνω στην κάτωθι εικόνα (έχει και τη σημασία η ιστοσελίδα της αναδημοσιέυσης τότε): 
Πάμε στο σήμερα καθώς 2 χρόνια μετά δεν καταργήθηκε το επίδομα αλλά ούτε και μειώθηκε. Επιπλέον:
  • Επιστράφηκε ένα ποσό που είχε περικοπεί μετά την 1-8-2012.  
  • Δόθηκε το αυξημένο επίδομα εξομάλυνσης εγγάμου με τέκνα (212,94€) και στα 2 στελέχη συζύγους (στρατιωτικοί, σώματα ασφάλειας κλπ) όπου μέχρι τότε  ο ένας λάμβανε το εξομάλυνσης εγγάμου (159,61€) και ό άλλος το εξομάλυνσης εγγάμου με τέκνα (212,94€).
  • Με Νομοσχέδιο που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη βουλή διευρύνεται η χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης εγγάμου με τέκνα (212,94€) και σε νέους δικαιούχους, καθώς θα δίνεται και σε διαζευγμένα στελέχη που πληρώνουν διατροφή για επιμέλεια τέκνων. Μέχρι σήμερα λαμβάνουν το επίδομα εξομάλυνσης άγαμου (105,86€).
Τι θα συμβεί τώρα αν το επίδομα εξομάλυνσης Μισθολογικών διαφορών ενσωματωθεί στο Βασικό Μισθό και ποιο θα είναι το ποσό που θα ενσωματωθεί;
Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών δίνεται σήμερα με βάση την οικογενειακή κατάσταση των στελεχών, ως εξής:
  • Άγαμος                       105,86€ 
  • Έγγαμος                     159,61€
  • Έγγαμος με τέκνα        212,94€
1ο ΣΕΝΑΡΙΟ:
Ενσωμάτωση ποσού 212,94€ στο ΒΜ:
Αυτό είναι το καλό σενάριο να ενσωματωθεί το υψηλότερο ποσό (212,94€). Σε αυτή την περίπτωση:
  • Δεν θα έχει επίπτωση σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση εγγάμου με τέκνα.
  • Θα δοθεί αύξηση σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση εγγάμου και άγαμου καθώς αντί του ποσού 159,61€ και 105,86€ αντίστοιχα, θα ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσό (212,94€) στο βασικό μισθό.
2ο ΣΕΝΑΡΙΟ:
Ενσωμάτωση ποσού μεταξύ 159,61€ έως 212,94€ στο ΒΜ:
Σε αυτή την περίπτωση:
  • Θα δοθεί αύξηση σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση άγαμου καθώς αντί του ποσού 105,86€, θα ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσό (159,61 έως 212,94€) στο βασικό μισθό.
  • Δεν θα έχει επίπτωση σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση εγγάμου ή θα δουν αύξηση αν το ποσό που ενσωματωθεί είναι άνω των 159,61€
  • Θα μειωθεί σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση εγγάμου με τέκνα καθώς αντί του ποσού 212,94€, θα ενσωματωθεί μικρότερο ποσό (159,61 έως 212,94€) στο βασικό μισθό
3ο ΣΕΝΑΡΙΟ:
Ενσωμάτωση ποσού 105,86€ έως 159,61€ στο ΒΜ:
Σε αυτή την περίπτωση:
  • Δεν θα έχει επίπτωση σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση άγαμου ή θα δουν αύξηση αν το ποσό που θα ενσωματωθεί είναι άνω των 105,86€
  • Θα μειωθεί σε στελέχη με οικογενειακή κατάσταση εγγάμου και εγγάμου με τέκνα καθώς αντί του ποσού 159,61€ και 212,94€ αντίστοιχα, θα ενσωματωθεί μικρότερο ποσό (105,86€ έως 159,61€) στο βασικό μισθό.
4ο ΣΕΝΑΡΙΟ:
Ενσωμάτωση ποσού  κάτω από 105,86€ στο ΒΜ:
Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο με το να ενσωματωθεί μικρότερο ποσό από 105,86€.
Σε αυτή την περίπτωση:
  • Θα μειωθεί σε όλα τα στελέχη, με οικογενειακή κατάσταση άγαμου, εγγάμου και εγγάμου με τέκνα καθώς αντί του ποσού 105,86€, 159,61€ και 212,94€ αντίστοιχα, θα ενσωματωθεί μικρότερο ποσό από 105,86€ στο βασικό μισθό.
Συμπεράσματα:
  • Με όλα τα σενάρια δεν θα υπάρξει ίδια επίπτωση με ίδιο ποσό μεταβολής σε όλα τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας τους επιδόματος (οικογενειακή κατάσταση).
  • Οι οικογένειες που έχουν τέκνα θα είναι αδικημένες ως προς το ποσό μεταβολής σε σύγκριση με τις οικογένειες που δεν έχουν τέκνα ή με τα άγαμα στελέχη.
  •  Θα συμβεί ότι έγινε με το κοινωνικό μέρισμα των 500€ όπου δεν το έλαβαν  οικογένειες με τέκνα λόγω του ότι δεν είχε προβλεφτεί να αφαιρεθεί και το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών από τις μεικτές αποδοχές, αν και είχε επισημανθεί από πλευράς μου αυτή η αδικία.
Για άμεση ενημέρωση, σχολιασμό και συζήτηση περισσότερων αναρτήσεων, αυτές δημοσιεύονται στην κλειστή ομάδα του facebook, όπου μόνο όσοι είναι μέσα σε αυτή έχουν δικαίωμα να δουν τις αναρτήσεις και τα σχόλια. Η ομάδα έχει την ονομασία ΕΣΠΕΘ (ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ο σύνδεσμος για να ενταχθείτε είναι https://www.facebook.com/groups/espeth2012/ 

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Τέλεση γάμου κόρης συναδέλφου !


Παρουσία   των γονέων  λοιπών στενών συγγενών, συναδέλφων  και πλήθος προσκεκλημένων , την  Κυριακή    26 Ιουλίου 2015  στον Ιερό Ναό  του Αγίου Γεωργίου στο Λιτόχωρο Πιερίας, η   Παρασκευή ( Παρή ) Λαγογιάννη, κόρη  του Επιλάρχου  ε.α. και Αντιπροέδρου του ΤΣ/ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας  Αντωνίου Λαγογιάννη ,  νυμφεύτηκε τον εκλεκτό της  Κώστα..  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος που παραβρέθηκε στην τελετή του μυστηρίου καθώς και όλα τα μέλη μας , εύχεται στο νέο ζευγάρι μακροημέρευση, βίον ανθόσπαρτο, καλούς απογόνους  και αγάπη .

                                                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                         
                                                                                          Ο Πρόεδρος     
 
                                                                                Γεώργιος Χατζημαλλής
                                                                                Ταγματάρχης ε.α.
Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος!



Συγκέντρωση Τάξεως ΣΣΕ 1979 !

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 40 ετών από την είσοδο της τάξεως 1979 στην ΣΣΕ, οργανώνεται εκδήλωση την 16η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 ημέρα Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της νέας Σχολής Ευελπίδων στην Βάρη.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 5 Σεπτεμβρίου 2015 στον Ταξίαρχο ε.α. κ. Ευάγγελο Σκουρκέα.

Τηλέφωνο σταθερό : 210 6458504
Τηλέφωνο κινητό : 6973558995
e-mail : novo45@pathfinder.gr

Ανακοίνωση για την έκδοση Ταυτοτήτων !







Κατόπιν των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την ανακοίνωση περί  εκδόσεως νέων ταυτοτήτων , που δημοσιεύτηκε στην ΕΗ μηνός Μαϊου 2015, ΑΙΡΕΤΑΙ, αλλά συνιστάμαι στην έκδοση νέων.

Τα  παλαιά Δελτία Ταυτοτήτων ΕΙΣΧΥΟΥΝ !

Η παραπάνω ανακοίνωση αναφέρεται στην έκδοση της εφημερίδας μας Εθνική Ηχώ μηνός Ιουλίου 2015 .

Τι θα πληρώσουν οι απόστρατοι με το 3ο μνημόνιο !

ΠΗΓΗ : aeroporiapostratos


Και η "αποκατάσταση των μισθών στις ΕΔ"; Τι να περιμένουν οι στρατιωτικοί από τη συμφωνία;            https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/Hellenic_Parliament-MPs_swearing_in.png
Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (εα).
Κάθε Μνημόνιο και μια ¨μαχαιριά¨ στους  Αποστράτους

Τα δύο πρώτα Μνημόνια είχαν σαν αποτέλεσμα την ψήφιση των Ν.3865/10, Ν.4024/11, Ν.3986/11, Ν.4051/12, Ν4093/12 με συνέπεια την μείωση των συντάξεων των αποστράτων μεσοσταθμικά κάτω του 50% ,αφού καταργήθηκαν και τα δώρα Χριστουγέννων ,Πάσχα και δώρο αδείας. Τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου που ψηφίστηκαν στο σύνολό τους με 229 ψήφους υπέρ από το ελληνικό κοινοβούλιο την 15-07-2015 θα δώσουν την χαριστική βολή (¨μαχαιριά¨) στους αποστράτους αφού θα μειώσουν και ΠΑΛΙΝ τις συντάξεις τους. Συγκεκριμένα οι όροι του Μνημονίου προβλέπουν :

 α) Αύξηση της εισφοράς για ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ στη κύρια μεικτή σύνταξη από 4% σε 6%. Σημειωτέο ότι αυτή η εισφορά αυξήθηκε πρόσφατα με τα Μνημόνια από 2,6% σε 4%.

 β) Επιβάλλεται εισφορά ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ και στις επικουρικές (μετοχικές) συντάξεις στο 6%.

 γ) Καταργείται ο νόμος που μείωνε την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης από 01-01-2015 κατά 30%. 

Σημειωτέον ότι η εισφορά αυτή είχε επιβληθεί ως έκτακτη (προσωρινή) λόγω της δημοσιονομικής κρίσης και ως έκτακτη την είχε αποδεχτεί το Σ.τ.Ε , έτσι η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να την μειώσει κατά 30% και να τη διατηρήσει. .

Ας υπολογίσουμε λοιπόν τις μειώσεις της σύνταξης ενός αποστράτου με μισθολογική προαγωγή Ταξιάρχου για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά: .......

 1) Εισφορά Περίθαλψης 6% στη κύρια μεικτή σύνταξη, συμπεριλαμβάνεται και το Ε.Ο.Β της συζύγου: . . . 2.096,32+35,00=2.131,32χ2%=42,62€ για κάθε μήνα. (6%-4%=2%)
 2) Εισφορά Περίθαλψης 6% στις μικτές επικουρικές (μετοχικές) συντάξεις: . 31 μερίσματα χ9,8=303,80χ6%=18,22€. για κάθε μήνα.
 3) Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης Ν.3986/11 στη κύρια σύνταξη: . Από 01-01-2015 ήταν για τον εν λόγω συνταξιούχο 10,56€ μηνιαίως , με το Μνημόνιο επανέρχεται στα επίπεδα της 31-12=2014 που ήταν 14,57€ μηνιαίως συνεπώς θα αυξηθεί η μείωση κατά 14,57-10,56=4,01€ για κάθε μήνα. 

Επισημαίνεται ότι η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης επιβλήθηκε με το άρθρο (29) του νόμου 3986/11 στο συνολικό καθαρό εισόδημα ως εξής: 12.000,00€ έως 20.000,00 συντελ. 1%, 20.000,01 έως 50.000,00 συντελ. 2% , 50.000,01 έως 100.000,00 συντελ.3% και 100.000,00 και άνω συντελ. 4%. Ίσχυε για τα έτη 2010΄εως και 2014 και θα επιβαλλόταν με τις φορολογικές δηλώσεις των ετών 2011 έως και 2015.
Σε δημοσίευμα της 28 ,Μαίου του 2015 αναφέρεται ότι « η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε νέα διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε με ισχυρότατη πλειοψηφία (25 υπέρ και 9 κατά ) αντισυνταγματική την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα» . Το δημοσίευμα επιβεβαιώθηκε και από κυβερνητικό βουλευτή στα Μ.Μ.Ε. Δυστυχώς το νέο Μνημόνιο όχι μόνο δεν την καταργεί αλλά την αυξάνει κατά 30% στα επίπεδα του 2014 και με δεδομένο ότι επιβάλλεται στο σύνολο των εισοδημάτων η μείωση του εισοδήματος του αποστράτου θα είναι πολύ μεγαλύτερη ,εάν υπάρχουν και άλλες πηγές εισοδημάτων. .

 Το σύνολο λοιπόν της μείωσης της μηνιαίας σύνταξης του εν λόγω αποστράτου θα είναι 42,66+18,22+4,01=64,89€,μηνιαίως που αυτό σημαίνει 64,89x12=778,68€, περίπου τα 2/3 μιας μηνιαίας σύνταξης το χρόνο. Επισημαίνεται ότι οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να είναι ανταποδοτικές . Δυστυχώς όμως στους ασφαλισμένους απόστρατους τους επιβλήθηκε με τα Μνημόνια και αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα, που αρκετές φορές υπερβαίνει το 25%, αναμφισβήτητα τους παρέχεται επίσης, με τα μέτρα των Μνημονίων κατά πολύ υποβαθμισμένη υποστήριξη υγείας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια βαθμίδα.

Ομολογουμένως ο Έλληνας έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο σύστημα υγείας που οφείλεται κυρίως στους εξής λόγους: .
α) Μείωση κονδυλίων προϋπολογισμού υγείας.
β)Μείωση προσωπικού .
γ) Η μείωση του εισοδήματος των πολιτών και η αύξηση του Φ.Π.Α 23% με το Μνημόνιο ΙΙΙ, (ιδιωτικούς ιατρούς , ιδιωτικά νοσοκομεία) έχει εκτρέψει πολλούς Έλληνες στη δημόσια υγεία που είναι δύσκολο να ανταποκριθεί το Ε.Σ. Υ.
δ) Επίσης η λαθρομετανάστευση έχει επιβαρύνει το έργο της δημόσιας υγείας. Κατόπιν τούτων το κράτος αδυνατεί να εφαρμόσει στο ακέραιο το Άρθρο -21- του Συντάγματος που κελεύει: «Το κράτος μεριμνά για την Υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας ,του γήρατος , της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων». .

 Γι αυτό προτείνω και επιμένω στην καθιέρωση «ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΟΥΣ» στα στρατιωτικά νοσοκομεία με κάποιο συμβατικό τίμημα που θα προσδώσει την ιδιότητα του ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΥ -ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ και έτσι θα δημιουργήσει προϋποθέσεις αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στους ευπαθείς αποστράτους που τους πρέπει μια αξιοπρεπής ζωή.
 Υπομονή και όποιος αντέξει !!!

Βαδίζουμε προς κατάργηση/ενσωμάτωση επιδομάτων !


PDF Εκτύπωση E-mail
Οι (νεες) απαιτήσεις των δανειστών οδηγούν ακόμη και σε μειώσεις βασικών μισθών των νεοεισερχομένων στα όρια του ιδιωτικού τομέα, ενώ ζητείται και η εφαρμογή της αξιολόγησης με τη σύνδεση μισθού με το παραγόμενο έργο. Παράλληλα προτείνεται η δραστική περικοπή των ειδικών μισθολογίων που αφορούν σε 250.000 κρατικούς λειτουργούς.
Συγκεκριμένα στα ειδικά μισθολόγια περιλαμβάνονται υπάλληλοι μεταξύ των οποίων δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί του ΕΣΥ, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, διπλωματικοί υπάλληλοι, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ιατροδικαστές, μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργοί επιστήμονες, επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό ΚΕΠΕ, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές Εθνικής Σχολής Υγείας.
Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της, επεξεργάζεται σχέδιο προκειμένου να μην μειωθούν οι βασικοί μισθοί στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και παράλληλα να εξασφαλιστεί κονδύλι από την περικοπή των μη μισθολογικών επιδομάτων (π.χ. ιδιωτικά ασφαλιστήρια εργαζομένων, συμβάσεις για παιδικές κατασκηνώσεις κλπ), τα οποία θα διατεθούν για την αύξηση των επιδομάτων των κατόχων θέσεων ευθύνης (γενικοί διευθυντές, διευθυντές, προϊστάμενοι).
Βασικό μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για το νέο μισθολόγιο είναι και η ενσωμάτωση ειδικών επιδομάτων στις βασικές αποδοχές, κάτι που θα επιφέρει μείωση των συνολικών αποδοχών από 5-20%, αλλά θα αυξήσουν τον βασικό μισθό και θα συνυπολογίζονται στην απόδοση σύνταξης, αυξάνοντας τις κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Μεταξύ των επιδομάτων που πάνε προς... κατάργηση και ενσωμάτωση στον βασικό μισθό είναι
- Τα επιδόματα "εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών" που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες
- Τα επιδόματα "ειδικής απασχόλησης" που παίρνουν όλοι οι ένστολοι
- Το "επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων των δικαστικών λειτουργών"
- Η "πάγια αποζημίωση" των δικαστικών λειτουργών
- Το επίδομα "δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης" των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
- Τα "ερευνητικά επιδόματα" του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ
- Τα "ειδικά ερευνητικά επιδόματα" των μελών του Διδακτικού και Επιστημονικού προσωπικού (ΔΕΠ) των ΤΕΙ
- Τα "επιδόματα διδακτικής προετοιμασίας και εξωδιδακτικής πανεπιστημιακής απασχόλησης" του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού των ΤΕΙ
- Η "πάγια αποζημίωση για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για συμμετοχή σε συνέδρια" την οποία λαμβάνει το Διδακτικό και ΕΠιστημονικό Προσωπικό των ΑΕΙ
- Το επίδομα "αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος" που λαμβάνουν οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος
=======

Πληρωμή ΒΟΕΑ Μηνός Μαρτίου 2015 !



Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του, το μήνα Μάρτιο του έτους 2015, ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 30 Αυγούστου 2015.

-Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση:

Μετοχικό Ταμείο Στρατού
Κολοκοτρώνη 13
Τ.Κ. 10562, Αθήνα
(Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας)

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου ΄΄θάβει΄΄ την επιστροφή του υπόλοιπου 50% στους μισθούς των ΕΔ και ΣΑ !

ΠΗΓΗ : onalert

Πάει να χαθεί οριστικά το 50% της αποκατάστασης μισθών και συντάξεων στρατιωτικών αλλά και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Μία απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (υπ' αριθμ. 4707/2015) την οποία γνωστοποιεί ο Αθανάσιος Γεωργακάκης Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω & Συμβουλίω Επικρατείας Πρώην Πρόεδρος Στρατιωτικού Δικαστηρίου,προβληματίζει ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό του σημείωμα η απόφαση δεν ασχολήθηκε καν με την επιστροφή του υπόλοιπου 50%!

Διαβάστε τι γράφει:

“Με την υπ’ αριθμ. 4707/2015 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά την διαδικασία της πρότυπης δίκης έγινε δεκτή η έφεση αποστράτου Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, με την οποία αυτός ζήτησε τη ακύρωση της συνταξιοδοτικής πράξης του, που αναπροσάρμοζε μειωτικά την σύνταξή του με βάση τα μισθολογικά δεδομένα του ν.4093/2012 αναδρομικά από 1-8-2012.

Ωστόσο, παρά την ακύρωση της ανωτέρω συνταξιοδοτικής πράξεως που βασίζονταν στις διατάξεις του ν.4093/2012, από το σκεπτικό της απόφασης δεν προκύπτει εάν μετά ταύτα ο εφεσηβάλλων συνταξιούχος θα πρέπει να λαμβάνει το σύνολο των συνταξίμων αποδοχών που ελάμβανε πριν την εφαρμογή του παραπάνω νόμου ή μόνο το 50%, όπως καθορίσθηκε με τον ν.4307/2014.

Τούτο διότι η ακύρωση της προσβληθείσας συνταξιοδοτικής πράξης, όπως απεφάνθη η Ολομέλεια του Ε.Σ., δεν ήταν απόρροια κατ’ ουσίαν ελέγχου της υπόθεσης, αλλά αποτέλεσμα τυπικού ελέγχου. Συγκεκριμένα το Ελεγκτικό Συνέδριο δέχθηκε, ότι μετά την ισχύ των νεότερων διατάξεων του άρθρου 86 του v.4307/2014, που είχε αναδρομικό χαρακτήρα και καταργούσε τις διατάξεις των περιπτώσεων 31,32 και 33 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012 από την ημερομηνία ισχύος των, θα έπρεπε η προσβληθείσα συνταξιοδοτική πράξη να ακυρωθεί γιατί βασίζονταν στις καταργηθείσες (πρακτικά ουδέποτε ισχύσασες) ως άνω διατάξεις. [παράγραφος 9, τέλος σελ 12 και σελ 13 (Πλην όμως, ενόψει των νεότερων διατάξεων του άρθρου 86 του ν.4307/2014...), της 4707/2015 απόφασης της ολομέλειας του ΕλΣυν]

Έτσι πέραν κάποιας μειοψηφίας του ίδιου Δικαστηρίου που έκρινε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί το αίτημα της ασκηθείσας εφέσεως στο σύνολό της, δηλαδή το αίτημα για πλήρη αποκατάσταση της σύνταξης στα προ του ν.4093/2012 ισχύοντα (ήτοι επιστροφή ολόκληρης της διαφοράς) [παράγραφος 10, σελίδες 13 έως και 17, της 4707/2015 απόφασης της ολομέλειας του ΕλΣυν], η πλειοψηφία περιορίστηκε στην ακύρωση της πράξεως με την λογική ότι ο ν.4093/2012, είχε καταργηθεί, χωρίς όμως να λάβει θέσει αναφορικά με το τι θα πρέπει να γίνει με την εφαρμογή του Ν. 4707/2014, σύμφωνα με τον οποίο η επαναφορά της σύνταξης γίνεται σε ποσοστό 50% μόνο.

Κατά συνέπεια πιστεύω ότι αιτήματα για επαναφορά του υπολοίπου 50% από τις επιβληθείσες μειώσεις του ν.4093/2012 με την επίκληση της υπ’ αριθμ. 4707/2015 του Ε.Σ. (Ολ), δεν ευσταθούν, αφού η απόφαση αυτή σιωπά για το θέμα αυτό παντελώς”.