**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ο απόστρατος υπουρός , η δημοσιογράφος και....η ΄΄μαγκιά΄΄ της εξουσίας !

ΠΗΓΗ :  staratalogia

Ο απόστρατος υπουργός, η δημοσιογράφος και... η «μαγκιά» της εξουσίας


Φαίνεται ότι ορισμένοι τουλάχιστον από τη σημερινή κυβέρνηση, όχι απλώς «δεν γουστάρουν τα μέσα ενημέρωσης» (όπως έλεγε την περασμένη εβδομάδα υφυπουργός, συζητώντας μεγαλοφώνως με συναδέλφους του στο καφενείο της Βουλής), αλλά παράλληλα έχουν... όχι μόνον επιθετική, αλλά και εκδικητική διάθεση απέναντι σε μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους.

Κι αυτό το αποδεικνύουν κάθε μέρα, με κάθε ευκαιρία. Δεν θα αναφερθώ στα γνωστά θέματα περί των καναλιών, της «αυτονόμησης των μέσων ενημέρωσης», αλλά και γενικότερα της επιθετικής διάθεσης πολλών υπουργών και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τα μέσα ενημέρωσης. Ιδιαίτερα τώρα που έχουν την εξουσία και δέχονται την κριτική. (Γιατί παλαιότερα ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα).

Θα μείνω σε μια αντίληψη ορισμένων υπουργών που θεωρούν πως η υπουργική καρέκλα είναι περίπου ιδιοκτησία τους και μπορούν να κάνουν ό,τι τους αρέσει σε σχέση με τον Τύπο και την ενημέρωση.

Τελευταίο κρούσμα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο απόστρατος στρατηγός, για τη θητεία του οποίου ως διευθυντή του γραφείου του τότε (2010-2011) αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή, οι πρώην σύντροφοί του στο κίνημα λένε πολλά και φαρμακερά, προχθές προχώρησε και σε μια πρωτοφανή, θα την χαρακτήριζα, ενέργεια.

Όταν συνάδελφος προσπάθησε να τον ρωτήσει για τα θέματα των αλλαγών στην Ελληνική Αστυνομία, αλλαγών που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων (πολιτικών, υπηρεσιακών και κοινωνικών) όχι μόνον δεν απάντησε, αλλά προχώρησε και σε κάτι χειρότερο.

Κουνώντας το δάχτυλο προς τη συνάδελφο, και εμφανώς οργισμένος, της δήλωσε: «εσένα προσωπικά, ό,τι και να ρωτήσεις δεν πρόκειται να σου απαντήσω, ποτέ».

Η δήλωση αυτή του αναπληρωτή υπουργού, που έγινε μπροστά στην ηγεσία της αστυνομίας και θα μπορούσε να αποτελεί και ένα «σήμα» προς όλους τους υφισταμένους του εναντίον της δημοσιογράφου, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Για να μην χρησιμοποιήσω καμιά άλλη βαρύτερη έκφραση.

Ο απόστρατος στρατηγός μπορεί εκείνη την στιγμή να ήταν οργισμένος, στενοχωρημένος ή οτιδήποτε άλλο, μια και δεν είχε περάσει η γραμμή του για υποβάθμιση συγκεκριμένου ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας, μπορεί να είχε ενοχληθεί από τις αντιδράσεις για το θέμα (αλλά και άλλες αμφιλεγόμενες κρίσεις) από τα μέσα ενημέρωσης, την κοινωνία, αλλά και υπουργούς και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Μπορεί επίσης να έχει οτιδήποτε προσωπικό εναντίον της συναδέλφου, ίσως γιατί δεν του αρέσουν αυτά που γράφει. Ίσως για οτιδήποτε άλλο.

Όμως, θα πρέπει να καταλάβει ότι όταν ομιλεί ως πολίτης και για τον εαυτό του, μπορεί αν θέλει να μην απαντά σε κανέναν δημοσιογράφο ή να απαντά σε όποιον θέλει και θεωρεί φιλικά διακείμενο απέναντι του.

Όταν όμως είναι υπουργός και απαντά ως υπουργός, δεν έχει κανένα, μα κανένα δικαίωμα να μην απαντά σε δημοσιογράφο, όποιος και αν είναι αυτός.

Ο υπουργός είναι υπουργός όλων των Ελλήνων και οφείλει να αντιμετωπίζει τον Τύπο ίσα και χωρίς προσωπικές αντιπαλότητες.

Ο αναπληρωτής υπουργός έδειξε ότι δεν έχει στοιχειώδη γνώση των συγκεκριμένων δεδομένων και το ποιες είναι οι υποχρεώσεις του σε σχέση με την ενημέρωση.

Ο υπουργός οφείλει να απαντά στις ερωτήσεις όλων των δημοσιογράφων, άσχετα από τις προσωπικές του απόψεις για τους ίδιους και τη δουλειά τους.

Ο υπουργός δεν μπορεί να επιλέγει συνομιλητές στις δημόσιες εμφανίσεις του, ανάλογα με το ποιοι δημοσιογράφοι του είναι αρεστοί.

Ας ξεχωρίσει ο ίδιος, αν μπορεί, τους ρόλους και τις υποχρεώσεις του.

Και αν δεν μπορεί ο ίδιος, ας του τους ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός.

Υ.Γ. 1: Μήπως η ΕΣΗΕΑ θα έπρεπε να δει το θέμα της συμπεριφοράς κυβερνητικών στελεχών απέναντι στα μέλη της και γενικότερα την ενημέρωση; Ιδιαίτερα μάλιστα τέτοιες περιπτώσεις, απαράδεκτης και επιθετικής συμπεριφοράς υπουργών;

Υ.Γ. 2: Να θυμίσω στον κ. αναπληρωτή υπουργό ότι ΚΑΙ για κάτι τέτοιες συμπεριφορές, το πρώην κόμμα του (από το καράβι του οποίου πήδηξε... μόλις άρχισε να βουλιάζει) καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε μονοψήφια ποσοστά.

(ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ 23/02/2016 – ΠΕΤΡΟΣ ΤΡΟΥΠΙΩΤΗΣ)

__________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου