**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Έρχονται περικοπές στις συντάξεις των στελεχών ΕΔ-ΣΑ με το νέο νόμο ( ΠΙΝΑΚΑΣ) !

ΠΗΓΗ : staratalogia


ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ

Φωτιές ανάβει στους στρατιωτικούς και τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας (αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες) το νέο ασφαλιστικό. Μπορεί να γλίτωσαν από δυσμενείς αλλαγές στα όρια ηλικίας, αλλά όπως φαίνεται δεν θα... αποφύγουν τις μειώσεις συντάξεων που επικρέμονται ως δαμόκλειος σπάθη για όλους όσοι σχεδιάζουν να βγουν στη σύνταξη μετά την ψήφιση του νέου νόμου.

Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο των περικοπών και για τους ήδη συνταξιούχους με το τρικ του επανυπολογισμού και της διαφοράς που θα προκύψει ανάμεσα σε παλιές και νέες συντάξεις!

Υπό το φόβο των περικοπών που θα ξεπερνούν το 25%, πολλοί το ξανασκέφτονται για το αν τους συμφέρει ή όχι η έξοδος από το στράτευμα ή από τα Σώματα Ασφαλείας. Μπορεί όμως η παραμονή να τους στοιχίσει περισσότερα, καθώς οι μειώσεις θα επεκταθούν και στα εφάπαξ!

Οι βασικές συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις δεν έχουν αλλάξει, καθώς για να θεμελιώσουν δικαίωμα απαιτούνται 24,6 έτη υπηρεσίας και πάνω σε αυτά προστίθενται τα 5 διπλά έτη.

Εκείνο που άλλαξε με το νόμο 4336/15 έχει να κάνει με τις ηλικίες της υποχρεωτικής αποστρατείας, καθώς για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα είναι υποχρεωτική η αποστρατεία πριν από το 58ο έτος, ενώ για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας (αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί), που θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την ψήφιση του νόμου, δηλαδή για όσους συμπληρώνουν τα 24,5 έτη μετά τις 19/8/2015, η αποχώρηση θα γίνεται είτε με 40 χρόνια συνολικής υπηρεσίας είτε στο 60ό έτος, εφόσον έχουν λιγότερα από 40 έτη υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου