**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Μείωση αντί αύξηση στην αποζημίωση Στρατιωτικών για υπηρεσίες !

Πηγή  : ONALERT

Απίστευτα πράγματα καταγγέλλονται από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ)  σχετικά με το ύψος της αποζημίωσης των 24ωρων υπηρεσιών.

Μέχρι την 31 Δεκ 2015 οι 24ωρες υπηρεσίες που εκτελούσαν τα στελέχη, κατά τις Κυριακές και τις αργίες, αποζημιώνονταν με το ½ του 29,35€, δηλαδή με 14,68€. Από 1-1-2016, που η αποζημίωση ορίσθηκε στα 40,00, το ΓΕΕΘΑ με διαταγή όρισε την αποζημίωση των 24ωρων υπηρεσιών με το 1/3 της ημερησίας αποζημίωσης. Ουσιαστικά δηλαδή τα στελέχη θα αποζημιώνονταν σχεδόν με το ίδιο ποσό δηλαδή με 13,33€..

Πριν από λίγες όμως μέρες όπως δημοσίευσε το Onalert σε ρεπορτάζ με τίτλο Αλαλούμ με την ημερήσια αποζημίωση για τα οδοιπορικά - μείωση καταγγέλλει η ΕΣΠΕΗΠ ,  τα Γενικά Επιτελεία επέστρεψαν την ημερήσια αποζημίωση στο ποσό τον 29,35€ από 40 ευρώ που ήταν, με την αιτιολογία ότι πρέπει να εκδοθεί, μέχρι τον Σεπτέμβριο, το Προεδρικό Διάταγμα..

Κάποιοι μάλιστα στρατιωτικοί, είδαν στους λογαριασμούς τους να μπαίνει η αποζημίωση των 40,00€.

Αυτή η επιστροφή ποσού στα 29,35€ είχε ως αποτέλεσμα τα στελέχη που εκτέλεσαν 24ωρη υπηρεσία να αποζημιωθούν με το 1/3 του 29,35, δηλαδή με 9,78€! Υπόψη ότι αυτό το ποσό έχει και 10% κρατήσεις!

Δηλαδή στην τσέπη για μια υπηρεσία το Σαββατοκύριακο μπαίνει το απίστευτο ποσό των 8,80€! Αν και μέχρι το 2015 η υπηρεσία την Κυριακή αποζημιώνονταν με το εξίσου μικρό ποσό των 13,21€ κατάφεραν να κόψουν από τα στελέχη των ΕΔ και άλλα 4,40€, μειώνοντας κατά 35% αυτό το «εξευτελιστικό» πόσο που λάμβαναν.

Θα αντιδράσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ώστε το ΓΕΕΘΑ να τροποποιήσει την διαταγή και να επαναφέρει την αποζημίωση τουλάχιστον στο ½ της ημερήσιας αποζημίωσης, μέχρι να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα;

Όπως μας ενημερώνει η ΕΣΠΕΘ για να δοθεί αποζημίωση στο ίδιο ύψος που δίνεται στα Σώματα Ασφαλείας θα είναι σαν το ανέκδοτο με την επιστροφή του 50% λόγω ΣτΕ για την προϋπόθεση συμμετοχής των ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση!


 Δείτε επίσης το σχετικό έγγραφο της ΕΣΠΕΘ που είχε προειδοποιήσει για το πρόβλημα από το 2015: ∆ιαφορετική Αποζηµίωση σε Εκτέλεση 24ωρης Υπηρεσίας στα Στελέχη του ΓΕΣ και Μη Καταβολή Αποζηµίωσης στα Στελέχη της ΠΑ και του ΠΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου