**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Συνάντηση ΠΟΣ με Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης !

ΣΧΟΛΙΟ : Μετά από όλα αυτά , ΕΣΥ θα καθήσεις στο σπίτι σου αύριο ??? Αν ναι , κάθησε και κάνε γαργάρα σε όλα που θα σου συμβούν !!!

PDF Εκτύπωση E-mail
                                                                                                                   
                                                                                                                                                                                                                                              
      Την Τετάρτη 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υπουργό Εργασίας,
Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, με θέμα το νέο ασφαλιστικό.   Από πλευράς Ομοσπονδίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ταξχος εα Β. Νικολόπουλος, ο Γ’ Αντιπρόεδρος Αντγος εα Σ. Χαρωνίτη, ο Ταμίας Αντγος εα Κ. Βερνίκος και ο  Αναπλ. Γεν. Γραμματέα Σχης εα Δ. Ταραντίλης.
      Την προηγούμενη ημέρα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΠΟΣ με τον Υφυπουργό  Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, στον οποίον έγινε μια αρχική ενημέρωση και επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα.
        Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος ήδη είχε ενημερωθεί επί του υπομνήματος και των προτάσεων μας, μας ενημέρωσε για αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και τις θέσεις του επί του ασφαλιστικού. Τα κύρια σημεία είναι:
  • Ένταξη απάντων (εν ενεργεία και συνταξιούχων) στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η διαφορά εργασιακού περιβάλλοντος έγκειται στους εν ενεργεία. Για όλους τους συνταξιούχους ένταξη με τους ίδιους κανόνες, χωρίς οποιαδήποτε εξαίρεση.
  • Οι κρατήσεις επί του μισθού θα είναι στο 20% του εισοδήματος, σε ολόκληρο τον εργασιακό βίο.
  • Στους ήδη συνταξιούχους ΔΕΝ θα υπάρξει μείωση συντάξεων. Θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων, αλλά η διαφορά θα καλυφθεί με την «προσωπική διαφορά».
  • Εθνική Σύνταξη 384 ευρώ και ποσοστά αναπλήρωσης ελαφρώς χαμηλότερα από αυτά της αρχικής κυβερνητικής πρότασης.
  • Θα εκτελεσθούν οι αποφάσεις δικαστηρίων που αφορούν ατομικές προσφυγές και όχι φορέων.          Η ΠΟΣ επεσήμανε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
  • Την αντισυνταγματικότητα ένταξης των Στρατιωτικών και Δημοσίων λειτουργών στον ΕΦΚΑ (γνωμοδότηση 4ης Ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ε.Σ. της 29/6/2010) και σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.
  • Προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου είναι η ενοποίηση ΜΟΝΟ των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, χωρίς οποιαδήποτε μνεία στο Δημόσιο τομέα.
  • Τις οικονομικές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό των σχεδιαζόμενων ρυθμίσεων.
  • Τις μνημονιακές δεσμεύσεις για το υπόλοιπο 50% της απόφασης του ΣτΕ (μας ενημέρωσε ότι  δεν θα υλοποιηθεί).

    Πέραν των παραπάνω η Ομοσπονδία ζήτησε τη συμμετοχή της στη διαμόρφωση του σχεδίου νόμου. Επίσης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις επί του τρόπου υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης (πχ για τα έτη φοίτησης στις παραγωγικές σχολές κλπ), οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν θετικά και θα εξετασθούν.
                                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                         Νικολόπουλος Βασίλειος                                                       Παπαδόπουλος Βασίλειος
                        Ταξίαρχος  εα                                                                           Ταξίαρχος  εα



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου